29.10.2011,  11:56:53 | 0 comentarii | 434 vizualizari
În sfârşit, / A fost înfiinţat Complexul Energetic Hunedoara
de Ziarul Vaii Jiului

În şedinţa de Guvern de miercuri 12 octombrie, Executivul a adoptat două hotărâri privind unele măsuri de reorganizare a producătorilor de energie electrică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara S.A. şi a Complexului Energetic Oltenia S.A., a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

 

Necesitatea înfiinţării complexelor

Actele normative au fost adoptate, conform surselor guvernamentale, ca urmare a faptului că „în prezent, în România nu există companii de electricitate pe bază de huilă şi pe bază de lignit care să fie suficient de mari pentru a putea să participe în proiecte regionale şi internaţionale, în beneficiul pieţei din România. Rezultatele analizelor efectuate arată că două companii de această mărime vor permite dezvoltarea cu succes a acestor tipuri de proiecte”. Cele două companii integrate vor avea o cotă de piaţă suficientă pentru a asigura masa critică necesară şi prin dimensiunile lor vor putea activa cu succes într-o piaţă regională competitivă.

De asemenea, crearea unor societăţi integrate la nivel regional, ce vor include în structurile lor capacităţi importante de producţie, activităţi de furnizare şi de mentenanţă, le va permite acestora să profite de beneficiile obţinute prin implicarea în toate etapele lanţului valoric energetic. Societăţile nou-înfiinţate vor încuraja dezvoltarea concurenţei pe piaţa energiei din România.

 

Modalitatea de înfiinţare a celor două complexe

Complexul Energetic Hunedoara se va înfiinţa prin fuziunea societăţilor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni şi va avea ca obiect principal de activitate producerea, furnizarea energiei electrice şi termice, precum şi exploatarea minelor de huilă. Acest complexul energetic preia toate drepturile şi toate obligaţiile fostelor societăţi comerciale supuse fuziunii şi va participa la licitaţia ce va fi organizată pentru achiziţionarea activelor viabile din Compania Naţională a Huilei. E vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan, Unitatea de Exploatare şi Preparare a Cărbunelui, Staţia Minieră de Salvare şi partea administrativă a CNH.

Complexul Energetic Oltenia se va înfiinţa prin fuziunea următoarelor companii: Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova şi Complexul Energetic Rovinari. Obiectul principal de activitate al noului complex va fi producerea şi furnizarea energiei electrice, termice, precum şi exploatarea minelor şi carierelor de lignit.

„Complexul  Energetic  Hunedoara, cât şi Complexul Energetic Oltenia se vor constitui în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/ 1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Totodată, Ioana Muntean a afirmat că în urma implementării acestui act normativ, prin crearea de noi entităţi juridice, nu se realizează disponibilizări de personal.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter