06.11.2011,  18:45:56 | 0 comentarii | 402 vizualizari
De ce vrea Gheorghe Ile impozit pe câinii de apartament?
de Gheorghe OLTEANU

Una dintre obsesiile de ultimă oră ale domnului primar Gheorghe Ile sunt câinii. Cei de pe străzi, când numărul acestora este vizibil îngrijorător de mare, şi aceia care au avut norocul să găsească un suflet care să aibă grijă de ei. Este vorba de câinii care locuiesc în apartamente, împreună cu stăpânii lor.

 

De săptămâna trecută, hingherii din Vulcan lucrează zi şi noapte. Am aflat asta din declaraţia primarului pe care am citit-o, deunăzi, într-un cotidian local. În articol scrie că “primarul Gheorghe Ile a pus echipe pe trei schimburi...”. Interesant, fiindcă, ori de câte ori este întrebat de soarta vreunui câine pe care cineva vrea să-l răscumpere, acelaşi domn primar face pe miratul şi spune că asta cu câinii nu e treaba lui. E a “Almaserv”-ului.

Instructiv spectacolul de capturare a unui câine. Făcut cu laţul acela de sârmă, care-i intră animalului în carne şi-l sugrumă. E şi mai instructiv când se face pe timp de zi şi sub ochii a zeci de oameni. Și care - acesta este aspectul cel mai important - are un impact serios asupra psihicului unui copil. Păi ce să creadă un puşti de zece ani când vede în cuşca de pe maşina hingherilor o căţea, împreună cu puii ei? Fiindcă dulăii suspectaţi că i-au muşcat pe unii sau pe alţii sunt prinşi mai greu. Pentru că ştiu ei cum să dispară când simt pericolul. De la treaba asta cu câinii fără stăpân, lui Gheorghe Ile i s-a pus din nou pata pe câinii din apartamentele oamenilor. Bănuiesc eu la cine se gândea stimabilul! Pe care îi ameninţă că îi va pune să plătească impozit pentru animalele acestea. Asta, pentru că are foarte multe plângeri de la vecinii celor care ţin câini în apartament, zice el. Asta cu foarte multe nu prea ţine. Dacă-i aşa, să le arate! Uite, domnule, ăsta-i teancul de plângeri! Să fim serioşi. Un câine ţinut în apartament se agită şi latră doar când sună soneria de la uşă sau când simte că e ceva în neregulă pe hol. În definitiv, de asta e câine. Și, apoi, dacă vrei să pui impozit pentru cei care ţin câine, o faci pentru toţi cetăţenii. Fie că stau la apartament, fie că stau la casă. Le dă Gheorghe Ile de mâncare acestor câini ţinuţi în apartamente? Le plăteşte Ile vaccinurile anuale? Dă primarul Gheorghe Ile bani pe apa cu care sunt spălaţi? Face Ile curăţenie după ei? Nu am auzit de niciuna din chestiile astea, aşa că mă întreb, împreună cu alţi cetăţeni care s-au minunat auzind declaraţia primarului: banii aceştia încotro vor merge? Ce va face cu ei? Problema stă, de fapt, în felul următor. Ca şi în relaţia sa cu oamenii, Gheorghe Ile suportă câinii doar atâta timp cât se foloseşte de ei şi are nevoie de serviciul lor. S-a văzut asta când a construit farmacia. Când a terminat-o, i-a terminat şi pe cei doi câini pripăşiţi acolo. Pentru el un câine bun este un câine mort. Ca aceia care sunt duşi de la Vulcan la Codlea. Unde nu-i niciun centru pentru aceste animale, cum i s-a băgat pe gât colegului de breaslă. Acolo e “Protan” SA. Societate care se ocupă cu incinerarea deşeurilor de origine anuală.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter