03.11.2011,  20:28:36 | 0 comentarii | 490 vizualizari
Pentru că proprietarul vrea să vândă garsoniera, în februarie / Åžtefan, Raluca şi fetiţa lor vor ajunge în stradă
de Gheorghe OLTEANU

Îi mulţumesc domnului “Nu-mi-a-zis-cum-îl cheamă“ care marţi, 29 decembrie, adică ieri, la ora 12:05, m-a sunat pe mobil, ca să-mi reproşeze cele scrise în articolul despre cum cred unii că s-a repartizat blocul G10. Pe p-ILE, cum ziceam acolo. Åži îl felicit încă o dată pentru că domnia sa este unul dintre fericiţii care s-a văzut în casă nou. Adică, într-un apartament sau garsonieră din G10.

 

Interesant este că acelaşi domn

“Nu-mi-a-zis-cum-îl cheamă“ l-a căutat la telefon şi pe consilierul Ioan Dorel Åžchiopu. Tot ca să-i reproşeze ceva. Anume că de ce nu a votat proiectul de hotărâre. Åžchiopu i-a răspuns că el nu l-a contestat. Nu l-a votat, fiindcă el nu a fost întru totul lămurit în privinţa criteriilor pe care s-a făcut împărţeala.

N-aş vrea să păcătuiesc, dar treaba asta cu telefoanele tare îmi mai miroase a făcătură. Ioan Dorel Åžchiopu se întreba dacă nu cumva, în acele momente, lângă tânărul de 30 de ani (asta am reuşit să aflu) stă... Dar mai bine să termin cu asta.

 

I-am spus domnului

“Nu-mi-a-zis-cum-îl-cheamă“ de ce nu-mi însuşesc reproşurile domniei sale. Fiindcă, pe tabelul nominal cu persoanele cărora li s-au repartizat (în special) garsoniere şi apartamente în G10, sunt destule nume care te duc cu gândul la relaţii strânse între cei care le poartă şi conducerea administraţiei publice locale. Să spună dumnealui că nu-i aşa. N-am zis, sunt familii şi tineri care au chinuit până au primit pe bune un apartament sau o garsonieră aici. Dar nu pot să cred că nu au fost cazuri în care s-a făcut nedreptate. Iar despre unul dintre ele veţi citi mai departe.

 

V-am zis în articolul 

apărut, în “ZVJ”, marţi, 29 decembrie, că, în timp ce-l scriam, m-a sunat un tânăr. Care nu s-a codit să-mi spună că îl cheamă Åžtefan Coclenci. Băiatul de 23 de ani mi-a povestit la telefon că şi el şi soţia lui au trăit cu speranţa că vor primi un apartament în G10. Însă visul li s-a năruit. Åži ce-i îngrozeşte acum este că, în ianuarie sau la începutul lui februarie, vor ajunge-n stradă. 

 

Despre asta am aflat ieri. 

Când am dat curs rugăminţii sale şi am fost la el în garsoniera din scara a II-a a blocul O, de lângă Parcul Octogon, unde locuieşte din luna mai. Fireşte că garsoniera nu-i a lui. A luat-o în chirie de la cineva care s-a mutat la Caransebeş. Proprietarul i-a cerut două milioane pe lună. După două luni, băiatul i-a zis că-i poate da doar un milion şi jumătate. Fiindcă nici el nu are de unde mai mult. Ca agent de pază la poarta Spitalului din Vulcan are un salariu de şapte milioane. Diminuat cu două sute de lei din noiembrie, de când cu cele patru zile de concediu obligatoriu. 

 

Garsoniera locuită de

soţii Åžtefan şi Raluca Coclenci sclipeşte de curăţenie. Se vede asta de cum intri în casă. Îmi spune că mobila nu-i a lor. Este a proprietarului. Ei au doar televizorul, maşina de spălat, vesela, pernele, plapuma şi câteva pături. Pe Raluca a luat-o cu acte în ianuarie 2008. Între timp a venit pe lume şi fiica lor Åžtefania Raluca. Fetiţa are acum zece luni. S-au mutat aici convinşi fiind că, după ce va fi terminat G10, vor primi şi ei o locuinţă socială. Pentru obţinerea căreia au băgat cerere în 2007. De ce nu v-aţi cumpărat o garsonieră? au fost întrebaţi la primărie. Păi voi ştiţi că sunt din cei care au cereri din 1999? La care Ralucăi i-a fugit mintea şi a răspuns: dar de ce aceia nu şi-au cumpărat şi ei garsoniere? 

 

Dac-ar avea bani, 

ei şi-ar cumpăra mâine garsoniera asta din blocul O. Pe care proprietarul cere 350 de milioane şi pentru care are deja o droaie de clienţi. Dar de unde banii ăştia din salariul lui de şapte milioane? Diminuat, pentru câteva luni, la cinci. Aşa că, în ianuarie, cel târziu la începutul lui februarie, vor fi nevoiţi să plece de aici. Aşa le-a pus în vedere proprietarul garsoni­erei. Cei doi nu ştiu ce vor face atunci.

Unde vor merge? La ai ei în niciun caz, fiindcă sunt şi ei înghesuiţi într-o amărâtă de casă din Cocoşvar. Nici la părinţii lui Åžtefan nu se poate. Atunci?

 

Cei doi tineri speră că, 

totuşi, până atunci va avea loc o minune. Åžtefan nu a uitat ce ia zis primarul Gheorghe Ile, acum câteva luni, când a fost la comisia de locuinţe. Că, dacă se face vreo nedreptate, să se ducă la el. S-a dus chiar acum, luni, 28 decembrie. Însă, îmi zice Åžtefan, de data asta primarul Gheorghe Ile l-a luat altcumva. Că nu mai are ce să-i facă, pentru că s-au dat deja locuinţele. Că, s-a dat el lovit, îi pare rău că s-a apucat să repare astea două blocuri. Pentru că, uite, are numai probleme. Dar, dacă vor, pot primi o cameră la căminul de la Dincă. Însă Åžtefan şi Raluca nici nu vor să audă de locul acela. Fiindcă îi cunosc reputaţia proastă dată de unii care sunt găzduiţi acolo. 

 

S-ar mulţumi cu

un apartament din acela din Dallas. Cum li s-au dat ălora mutaţi din Morişoara. Dintre care unii şi-au vândut termopanele şi ce mai era prin casă. Dacă el ar sta acolo, ar avea grijă de apartament ca de ochii din cap. Numai că nu este el cel care să aibă norocul ăsta, se resemnează Åžtefan. Care îmi arată de ce-i aşa frig în casă. Se încălzesc doar de la aragazul cu butelie pe care nu-l pot ţine aprins tot timpul. Din cauza frigului au  probleme cu micuţa Åžtefania Raluca. Pe care nu-i lună să nu o ducă la spital. 

 

Spuneţi-mi, domnule “Nu-mi-a-zis- cum-îl-cheamă“, 

ce or să facă oamenii aceştia de la jumătatea lui ianuarie încolo? Nu puteau să fie, şi ei, la fel de fericiţi cum sunteţi dumneavoastră acum? În ce mă priveşte, o ultimă vorbă. Tocmai pentru că am fost, am văzut şi am auzit de la aceşti tineri tot ce v-am povestit mai sus, nu pot să fiu de acord cu vorbele de dojană pe care mi le-aţi spus la telefon.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter