03.11.2011,  18:34:48 | 0 comentarii | 417 vizualizari
Consiliul Judeţean Hunedoara a confirmat bănuielile păţiţilor: / Gheorghe Ile s-a băgat în banii handicapaţilor
de Gheorghe OLTEANU

Zilele trecute aţi putut citi în “ZVJ” despre plângerea unei femei din Vulcan, care asistă o persoană cu handicap. Necazul pe care ea l-a făcut public este legat de neplata concediului de odihnă aferent anului 2009. Când s-a dus la primărie, să se intereseze, primarul Gheorghe Ile s-a spălat rapid pe mâni. Nu sunt bani, fiindcă nu i-a trimis Consiliul Judeţean Hunedoara.

 

Și, ca să nu rămână şi ea cu gura-nchisă,

viceprimăriţa Angela Stoica i-a zis femeii că vorbeşte două de un leu. Și a îndemnat-o se ducă la Deva, ca să-i dea consiliul judeţean banii aceştia. Ceea ce doamna A. Rodica a şi făcut. S-a interesat şi a cerut lămuriri la Consiliul Judeţean Hunedoara în ceea ce o interesa. Respectiv, banii de concediu pe care cei care au în întreţinere persoane cu handicap ar fi trebuit să-i primească înainte cu multă vreme.

 

Numai că nu a mai fost nevoie să strice

bani pe drumul la Deva. Ieri, marţi, 16 februarie, la ora 14:10, dumneaei l-a sunat, pe telefonul mobil, pe însuşi domnul Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. S-a recomandat, a spus de unde e şi în ce privinţă doreşte să fie lămurită. Preşedintele CJ i-a confirmat ceea ce femeia şi alte persoane în situaţia ei cam bănuiau: Consiliul Judeţean Hunedoara a dat banii respectivi tuturor primăriilor. Încă de anul trecut. Ba, mai mult, forul superior judeţean a mai trimis aceşti bani, care au o destinaţie precisă, şi pentru acest început de an. “Domnul Moloţ mi-a spus că, în condiţiile astea, noi ar fi trebuit să primim banii - mi-a relatat, în jurul orei 15:00, doamna Rodica A. Tot domnul Mircea Moloţ mi-a mai zis că e treaba lui, dacă Ile a cheltuit aceşti bani pe serbări, artificii şi altele ca astea care ţin de partidul din care face parte. Consiliul Judeţean a dat banii aceia. După cum a alocat şi o parte din cei care li se cuvin pe acest an angajaţilor şi persoanelor handicapate de care aceştia au grijă“.

 

Spusele preşedintelui CJ Hunedoara

sunt susţinute de modul în care se prezintă această situaţie la Primăria municipiului Lupeni, bunăoară. Domnul de la Serviciul Resurse Umane al acestei primării mi-a confirmat că da, la Lupeni angajaţii în acest domeniu şi-au primit drepturile băneşti cuvenite. În plus, s-a găsit şi soluţia pentru ca persoanelor care au în grijă handicapaţi să nu li se ia din salariu acei 180 de lei, în contul a şapte zile lucrătoare. Asta, fiindcă problema s-a pus omeneşte: persoana cu handicap nu este ceva pe care s-o atârni în cui şi să-i spui, gata, aici stai o săptămână, pentru că nu-mi dă statul bani pentru tine.

 

La sfârşitul discuţiei telefonice 

cu doamna Rodica A., dumneaei m-a făcut atent să reţin că demersul ei, care priveşte o sută de persoane aflate în aceeaşi situaţie, nu se va opri aici. Joi dimineaţă, împreună cu alte câteva femei, va merge din nou în audienţă la primarul Gheorghe Ile. Și, dacă vor primi acelaşi răspuns ca înainte, ele vor face pasul pe care preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara l-a sugerat femeii: îl vor da în judecată pe Gheorghe Ile.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter