04.11.2011,  13:15:58 | 0 comentarii | 475 vizualizari
La Primăria Vulcan, / Eşti crezut numai cu buletinul
de Gheorghe OLTEANU

O surpriză nespus de plăcută mi-a fost rezervată, în ultima zi de joi a lunii trecute, la intrarea în clădirea Primăriei municipiului Vulcan. Joi, 29 octombrie, ca să fie şi mai clar, la ora cinci fără vreo trei minute a după-amiezei. Zi în care s-a ţinut şedinţa consiliului local. 

 

 

Dau să intru în clădire 

şi să urc la etaj, unde-i sala de şedinţe. De la ghişeul din dreapta mă opreşte vocea autoritară a comunitarului de la poartă. “Buletinu’, domnu’ Olteanu”. “Nu-l am la mine, e prima dată când, venind la o şedinţă de consiliu, îmi este cerut la intrare”, mă arăt nedumerit. “Aşa a fost regula dintotdeauna, numai că nu s-a prea aplicat. E obligatoriu după orele de program”, vine replica respectivului. Nu am înţeles despre al cui program este vorba, aşa că am continuat: “Dar pot să vă dau seria, numărul cărţii de identitate, tot ce vreţi de pe ea”. “Nu mergem pe încredere”, mi-a tăiat-o agentul-portar. Între timp, chemat de nu ştiu cine, apare şi domnul director executiv Nicolae Fara. Dă din umeri, nu poate face nimic, ăsta-i ordinul. N-am mai zis nimic, am ieşit, am dat fuga până acasă şi mi-am luat buletinul. Cartea de identitate, mă rog. 

 

Ajung la primărie, 

mă opresc din nou înaintea ghişeului şi i-l dau agentului. Care numai că nu făcea poc de sentimentul datoriei împlinite de care era pătruns. Acesta îl ia şi începe să treacă datele într-un registru. “Dar unde sunt cei doi domni din Paroşeni, care erau aici, în aceeaşi situaţie ca şi mine?”, îl întrerup din caligrafiat. Îşi ridică privire şi-mi spune cu seninătate: “Au urcat sus. A dat dispoziţie doamna viceprimar Angela Stoica să-i lăsăm să meargă. Dar dumneavoastră unde aţi dispărut? Că m-am uitat să văd unde sunteţi”.

 

Aşa că, dacă mergeţi 

cu treabă pe la Primăria Vulcan după ora patru-cinci după-amiaza în sus, musai să aveţi asupra dumneavoastră un act de identitate. Asta, ca să puteţi intra şi să vizitaţi liniştit obiectivul. Fiindcă nu cred că, după ora asta, o să mai daţi peste vreun funcţionar care să vă rezolve problema. Sincer, în afară de agentul acela comunitar, prins cu şutitul în biroul şefului său, n-am mai auzit de careva care să umble hai-hui prin primărie la ore târzii. Sau nu cumva gluma din acea zi de joi, 29 octombrie, o fi fost pusă la cale tocmai pentru a le tăia pofta unora care ar fi vrut să asiste la şedinţa de consiliu local?

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter