29.10.2011,  12:37:09 | 0 comentarii | 400 vizualizari
Ultima oră. Boc ne frige! E oficial: 900 de disponibilizări de la CNH SA
de Ziarul Vaii Jiului

Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre care vizează eficientizarea activităţii unor operatori economici care se află sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, respectiv: SC Termoelectrica Bucureşti, cu filialele societăţii comerciale, CN a Huilei Petroşani, SC Electrocentrale Deva.
Măsurile fac parte din planul de acţiuni asumat de Guvern prin Acordul cu FMI/BM/CE şi sunt incluse în programele de restructurare propuse de operatorii economici.
Astfel, Guvernul a aprobat Lista societăţilor şi a companiilor aflate sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la care se vor efectua concedieri colective în 2011, după cum urmează:
• SC Termoelectrica Bucureşti, cu filialele societăţii comerciale – 300 de persoane
• CN a Huilei Petroşani - 900
• SC Electrocentrale Deva – 100.
Persoanele disponibilizate vor beneficia, conform actului normativ aprobat de Guvern, de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale.
Astfel, persoanele disponibilizate pot beneficia de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare pentru o perioadă de 20 până la 24 de luni, în funcţie de vechimea în muncă. Impactul bugetar total este estimat la aproximativ de 25 milioane de lei.

Informaţii de background:
Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1069/2007 constituie documentul în baza căruia se vor derula programele de restructurare ale operatorilor economici din care sunt sub autoritatea MECMA.
Obiectivele principale ale acestor programe sunt reducerea, în continuare, până la eliminare, a pierderilor din exploatare, obţinerea unei competitivităţi reale în condiţiile unei pieţe libere, atenuarea impactului social, eficientizarea actului managerial, utilizarea mai bună a potenţialului uman şi tehnic existent, diminuarea cheltuielilor financiare şi impact pozitiv asupra mediului de afaceri
 

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 27.07.2011Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter