06.11.2011,  20:59:33 | 0 comentarii | 503 vizualizari
Primarul Gheorghe Ile are de ce să se bucure: / Clubul Sportiv Vulcan este în deplină legalitate!
de Gheorghe OLTEANU

De joi, 6 august, când a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu a Judecătoriei Petroşani, şi de luni, 10 august, când ea a fost adusă la cunoştinţa condu­cerii, Clubul Sportiv Vulcan are un statut care-i conferă legalitate din punct de vedere juridic. 

 

Până în martie, Clubul Sportiv Vulcan

n-a avut o conducere legală. Afirmaţia aceasta o fac cu toată responsabilitatea. Singurul care semna şi întocmea acte, referate de necesităţi, facturi, chitanţe şi cel care tăia şi spânzura la club era Ioan Dragoş. El era şi preşedintele secţiei de fotbal. Dar, împreună cu primarul Gheorghe Ile şi cu doamna care ţinea evidenţa contabilă, Ioan Dragoş alcătuia conducerea C.S. Vulcan. Să ne amintim că Ioan Dragoş însuşi a recunoscut asta, în februarie, la şedinţa de consiliu. Când i s-a tăiat capul, după ce matrapazlâcurile sale financiare au fost date în gât de presă. Dacă nu ar fi apărut acest din urmă aspect, cel cu presa, fiţi siguri că nimeni nu-i deranja din muncă pe cei de la “conduce­re”, iar sutele de milioane de lei zburdau vesele, lunar, pe mai departe, pe căile ştiute doar de acest “triunghi de aur”. Ca să vedeţi că nu vorbesc prostii, voi reveni la acest aspect un pic mai încolo.

 

Înainte de martie anul curent,

dacă e să-l citez pe ing. Tudorel Cărăşel, actual vicepreşedinte al C.S. Vulcan şi împuternicit cu mandat să-i ţină locul preşedintelui Ioan Dorel Nica, “nu s-a făcut nimic din punct de vedere juridic pentru intrarea în legalitate a C.S. Vulcan”. Lucru pe care noua structură din conducerea clubului a zis că trebuie neapărat rezolvat. În urma demersurilor membrilor consiliului director, s-a ajuns la sentinţa nr. 1187/2009, prin care se “încuviinţează modificările aduse statutului asociaţiei prin actul adiţional din data de 03.07.2009, atestat de avocat Mondoca Ana sub nr. 6/15.07.2009 şi dispune înscrierea acestora în registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut la grefa acestei instanţe”.

Odată ieşit acest document, vicepreşedintele Tudorel Cărăşel a făcut un demers prin care a dorit să arate transparenţa existentă la nivel de conducere. Marţi, 11 august, i-a convocat pe membrii consiliului director la o şedinţă în care le-a comunicat că sentinţa poate fi atacată în termen de cinci zile. Domnul Tudorel Cărăşel nu s-a ferit să precizeze că, vorbind despre transparenţă, s-a referit clar la domnul Stoenescu Justin, celălalt vicepreşedinte al clubului, care n-a cata­dicsit să vină la şedinţă. Și care, a adăugat Cărăşel, “ar fi vrut lichidarea Clubului Sportiv Vulcan şi înfiinţarea altuia, intenţia dumnealui fiind aceea de a scăpa de datorii. Lucru imposibil şi nelegal, fiindcă există datorii pe care clubul le are la fisc, la stat, la federaţii şi la persoane fizice care au suportat din bani proprii activităţile sportive. Acestea trebuie neapărat plătite!”. Vicepreşedintele Cărăşel le-a cerut celor prezenţi la şedinţă să spună dacă au obiecţii la modificările aduse statutului. Dacă, în termen de cinci zile, nu vor apărea obiecţii, Tudorel Cărăşel va solicita judecătoriei încheierea definitivă şi, “din momentul acela, conducerea C.S. Vulcan va fi în lega­litate perfectă“. “Cred că miercurea viitoarea voi merge să solicit definitivarea”, a adăugat Cărăşel.

 

“Din acel moment domnul primar 

nu mai are niciun temei legal, ca să spună că nu dă bani la sport”, a accentuat vicepreşedintele Clubului Sportiv Vulcan. Ce s-a întâmplat, ca să înţelegeţi. De vreo două luni şi ceva, banii via primărie-clubul sportiv s-au subţiat şi, apoi, n-au mai venit deloc. Toate acti­vităţile din ultima vreme s-au făcut pe banii băieţilor de la secţiile sportive. Interesantă motivaţia primarului Gheorghe Ile de a nu mai decarta nimic către C.S. Vulcan: juriştii săi l-au atenţionat că acesta nu este în legalitate. Măi, măi, mă mir că nu a căzut cerul pe Ile când i-a ieşit păsărica asta din cavitatea bucală. Păi, până acum, din 2004  şi până să se ducă naibii morişca de învârtit bani de la C.S. Vulcan, pe ce temei legal a dat bani clubului? Pentru că, dacă o luăm ca la carte, în toată perioada asta nu există niciun document legal care să reconfirme continuitatea, în funcţia de preşe­dinte al secţiei de fotbal, a lui Ioan Dragoş. Cum s-ar putea specula acest aspect? Foarte simplu: primarul l-a îngropat în bani pe Ioan Dragoş care, în condiţiile date, nu era decât o simplă persoană fizică.

 

Și nu-l ducea cu vorba,

ci îi centra banii imediat ce persoana fizică Ioan Dragoş îi punea în faţă un referat de necesităţi. Să ne uităm, bunăoară, la cel de acum un an. Care poartă numărul 22/07.08.2008. În care persoana fizică de la conducerea secţiei de fotbal cerea 30.000 de lei (trei sute de milioane), pentru taxa de transfer FRF, pregătirea centralizată, premieri (?! - nr.), achiziţionări de articole sportive, delegaţii şi, aici citez, “precum şi diverse cheltuieli pentru echipă“. L-a chemat, cumva, Ile şi l-a întrebat, mă, Dragoş, dar tu eşti în legalitate ca să-ţi dau ţie banii ăştia?  N-a făcut-o, cum, de fapt, nu o făcuse deloc până atunci. Primarul a făcut în schimb altceva. În aceeaşi zi, printr-o dispoziţie de plată, i-a pus lui Dragoş în braţe o sută de milioane de lei. Celelalte două sute i le-a centrat a doua zi. Tot printr-un ordin de plată. Pe care, ca şi pe celălalt, la rubrica la care scrie conducătorul unităţii, semnează Gheorghe Ile.

 

Peste câteva zile,

în 21 august, va avea loc o altă şedinţă a consiliului director al clubului. La care, spunea Tudorel Cărăşel, va avea grijă să-l invite şi pe domnul primar Gheorghe Ile. Atunci, a adăugat vicepreşedintele clubului, îl va ruga pe primar să-şi precizeze clar punctul său de vedere vizavi de club şi de activitatea sportivă din Vulcan. Acum, odată ce clubul e în legalitate, domnul Ile nu va mai avea cum să o întoarcă. Ci va trebui să spună clar dacă este dispus sau nu să dea clubului suma de bani alocată lunar prin hotărâre a consiliului local. 

“Perioada aceasta, în care am fost nevoiţi să facem ordine la club, a fost una grea, care ne-a solicitat pe toţi cei din consiliul director, recunoaşte Tudorel Cărăşel. A fost o perioadă în care fiecare şi-a arătat măsura implicării, motiv pentru care, pe viitor, persoanele care nu s-au implicat şi care n-au făcut dovada loialităţii vor fi puse în discuţie şi înlocuite”. Tudorel Cărăşel nu a făcut nicio nominalizare, însă am cam mirosit despre cine ar fi vorba. Ar putea fi domnul Ioan Dorel Nica, preşedintele clubului. Pe care Sandor Orban, fostul preşedinte al secţiei de fotbal, îl arată cu degetul că i-a umflat, în contabilitate, costurile cu asistenţa medicală. Ar mai putea fi domnul Justin Stoenescu, care se face purtătorul de cuvânt al unuia pe nume Stelescu. Pe care nimeni din consiliu nu l-a văzut la faţă şi care, s-a auzit, urmăreşte să facă la Vulcan ceea ce, la Petroşani şi Lupeni, i-a fost refuzat. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter