06.11.2011,  21:00:23 | 0 comentarii | 460 vizualizari
Primăria Vulcan vrea să adune de la populaţie trei sute şi ceva de milioane din miliardul şi ceva aruncat pe fereastră la nedeie
de Gheorghe OLTEANU

Să nu credeţi cumva că, dacă eşti consilier local, ţi se aduc la cunoştinţă toate alea, că şeful administraţiei locale te trage de mânecă şi nu te lasă până nu-ţi arată, scris pe hârtie, cum a cheltuit şi cum a drămuit el, până la ultimul leuţ, banul public. 

Nu zic, or mai fi şi administraţii din astea, dar nu e cazul celei din Vulcan. De ce spun aşa? Citiţi şi vă lămuriţi! În şedinţa din iunie, doamna consilier li beral Alina Anamaria Cîrstoiu a solicitat ca, la următoarea întâlnire a aleşilor locali, să fie prezentat, în plenul şedin ţei, un document din care să reiasă cum s-au cheltuit, defalcat, banii alocaţi “Nedeii Vulcănene”. Credeţi că primarul Gheorghe Ile a ţinut seama de solici tarea doamnei? Care, în definitiv, este consilier local şi reprezintă un segment al populaţiei din Vulcan, nu-i aşa? Nu. N-a ţinut seama. Dovadă că, la ultima şedinţă de consiliu, nici nu s-a mai vorbit despre asta. După doamna Alina Cîrstoiu, următoarea încercare a făcut-o consilierul PRM Ioan Dorel Șchiopu. Numai că dumnealui, obişnuit că, în consiliul vulcănean, vorba zboară, a formulat în scris această soli citare. A făcut-o aşa cum ar face orice cetăţean: în baza Legii nr. 544/2001. După ce a terminat de scris, s-a dus la registratura primăriei, să i se dea număr, şi a lăsat-o să ajungă la Direcţia Economică din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Vulcan. Să tragem cu ochiul şi să vedem ce mai vrea să afle peremistul de el. “Subsemnatul Șchiopu Dorel, în calitate de consilier local, în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicit să-mi eliberaţi o copie după documentele justificative privind bugetul de venituri şi cheltuieli al manifestării cultural-artistice şi sportive “Nedeia Vulcăneană“ - ediţia a XXXVII-a, aprobată prin HCL nr. 27/2009 şi HCL nr. 67/2009. Vă mulţumesc.

Vulcan, 23 iulie 2009”.

Vrând-nevrând, primarul Gheorghe Ile va trebui să-i dea lui Șchiopu informaţiile pe care acesta le doreşte. Chiar dacă o să-l ţină să aştepte treizeci de zile. După asta, Șchiopu va avea grijă ca şi dumnea voastră să vedeţi pe ce s-au dus miliardul şi cele câteva sute de milioane de lei puse la bătaie la nedeie. Practic, aşa cum spun oameni cu bună-cre dinţă, s-au aruncat bani pe fereastră în acest an de criză. S-au cheltuit mii de euro cu pipiţe făcând play-back şi cu focuri de artificii. Pentru ca, acum - ca la Vulcan, niciunde - să fie scoasă masa în faţa primăriei, ca să i se ceară omului simplu, cocoşat deja de taxe şi impozite, alţi bani pentru modernizarea unor drumuri. Chiar că-i curat murdar, coane Dorele!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter