29.10.2011,  16:54:39 | 0 comentarii | 534 vizualizari
Consilierul PSD Marin Coltescu către peremistul Ioan Dorel Șchiopu, după ce acesta din urmă a votat, împreună cu consilierii PD-L, forma de poliţie locală propusă de primarul Gheorghe Ile:
de Gheorghe OLTEANU

“Dacă nu v-aţi fi dat lovit în aripă data trecută, acum nu mai pierdeam două ore!

Pentru primarul Gheorghe Ile chinurile facerii Poliţiei Locale din Vulcan au luat sfârşit. După o săptămână şi ceva de muncă de lămurire la un singur om, a reuşit să se asigure de votul care-i mai trebuia pentru ca proiectul de hotărâre cu o poliţie locală după chipul şi asemănarea lui să treacă fără probleme.

 

Veţi vedea 

imediat cine-i omul. Până atunci vă rog să vă amintiţi despre balotajul din şedinţa din 18 ianuarie. Când, în lipsa unui consilier local, “Proiectul de hotărâre privind reorganizarea Poliţiei Comunitare ca structură de Poliţie Locală şi aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Serviciului de Poliţie Locală“ a fost respins. Cel al cărui vot a lipsit atunci, pentru ca proiectul să treacă sau  să fie trântit de tot la pământ, a fost consilierul PRM Ioan Dorel Șchiopu. Despre a cărui absenţă de la şedinţă, consilierul local PSD Marin Coltescu era de părere atunci că nu a fost deloc întâmplătoare.

 

Proiectul în cauză

a fost repus în discuţie în şedinţa din 27 ianuarie. Când consilierii locali au fost anunţaţi, în ultimul moment, să-şi ia cu ei şi să vină cu dosarul şedinţei extraordinare din 18 ianuarie 2011. Degeaba a atenţionat pesedistul Marin Coltescu asupra faptului că rediscutarea proiectului nu este legală din moment ce doar în şedinţa din 27 ianuarie s-a votat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei Locale de Ordine Publică. Comisie care, la art.4, pct.b, “avizează proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a poliţiei locale”. Proiect care, logic, netrecând încă, pentru avizare, la comisia aceasta, nu  avea încă ce căuta spre a fi dezbătut şi supus votului. Merge şi aşa, a fost de părere cineva din sală, din moment ce şi consiliul local însuşi a funcţionat fără să aibă propriul regulament de funcţionare. Frumos argument, nu-i aşa?

 

Cum la fel, tot în van,

a fost şi argumentul consilierului PSD Cristian Merişanu, care ar fi vrut ca, înainte să ajungă în dezbaterea consiliului local, acest regulament să fie discutat în Comisia Locală de Ordine Publică. Nu a obţinut un răspuns clar nici când s-a interesat dacă s-a făcut un calcul la cât ar costa dacă poliţia locală ar fi constituită ca personalitate juridică. Cum a întoars-o, cum nu, până la urmă problema s-a pus tot cum a vrut primarul Gheorghe Ile. Că proiectul trebuie musai discutat în această zi. O ultimă încercare a făcut-o consilierul local liberal Tudorel Cărăşel. El a reiterat amendamentele de data trecută. Că Poliţia Locală trebuie să aibă propria-i personalitate juridică, astfel fiind limitată influenţa politicului şi eventualele abuzuri, fiindu-i stimulată şi iniţiativa.

 

Cel la care,

în timp ce-şi argumenta punctul de vedere, s-a văzut imediat că înclină în favoarea variantei de proiect propuse de primarul Gheorghe Ile a fost consilierul local PRM Ioan Dorel Șchiopu. El şi-a argumentat simplu punctul de vedere: în orice situaţie, fie că-i compartiment de specialitate, fie că-i constituită ca personalitate juridică, cel în mâna căruia se concentrează toată puterea asupra Poliţiei Locale este primarul. Plus că - a mai venit cu un argument Ioan Dorel Șchiopu - discutând cu colegi de-ai lui din alte oraşe din judeţul Hunedoara, nu a auzit ca, în localităţile acelea, Poliţia Locală să se fi constituit ca personalitate juridică. Această formă de organizare este specifică oraşelor foarte mari. În privinţa pericolului pe care-l reprezintă primarul, care ar putea fi tentat să folosească poliţia locală în scopuri personale, Ioan Dorel Șchiopu a fost de părere că “Ne învârtim în jurul unei false probleme. Nu autoritatea primarului trebuie pusă în discuţie, ci felul în care ea este exercitată!”.

După o astfel de 

susţinere a proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Gheorghe Ile, era clar că votul consilierului local PRM Ioan Dorel Șchiopu urma să fie “pentru”. Asemănător cu cel al celor nouă consilieri locali PD-L. Aşa că, la un scor de zece voturi “pentru”, şase “împotrivă“ şi trei “abţineri”, Gheorghe Ile şi-a văzut visul cu ochii. Se vedea pe el asta. Alta îi era vocea şi era numai zâmbet. Nici nu ziceai că a stat cinci ore la şedinţa aceea.

 

“Dom’le, mai bine veneai 

data trecută, votai ca acuma şi era okey. Dacă nu v-aţi fi dat lovit în aripă, nu mai pierdeam acum două ore” i-a zis înciudat, după votare, pesedistul Marin Coltescu lui Ioan Dorel Șchiopu. Consilierul PSD Marin Coltescu este de părere că peremistul a cedat în urma discuţiei pe care acesta a avut-o, între patru ochi, cu primarul Gheorghe Ile. Nu este exclus, mai crede pesedistul, ca indicaţia de a vota în acest fel să-i fi fost sugerată lui Ioan Dorel Șchiopu de mai marele lui de la Deva.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter