06.11.2011,  12:03:03 | 0 comentarii | 496 vizualizari
Incompetenţa din spatele conductelor. Deşi în campanie ni s-a promis pâine, nu circ, / Sub coordonarea social-democrată a directorului Ivănuş, Apa Serv îi debranşează chiar şi pe cei care au plătit apa!
de Ziarul Vaii Jiului

* La Apa Serv, ca în bancurile bune: “Dacă tu eşti de vină, te taxez. Dacă eu sunt de vină, să vezi atunci ce te mai taxez...” * Sfătuim cetăţenii cărora Apa Serv le confiscă apometrul să sesizeze, în cel mai scurt timp, poliţia. * Potrivit contractelor în vigoare, „apometrul şi reţeaua de apă rece de la punctul de branşare până la consumatorii din apartament aparţin în exclusivitate beneficiarului”. Dreptul Apa Serv de a confisca apometre ramâne de lămurit.

Apa Serv Valea Jiului SA deţine monopolul în Valea Jiului. Adică, pe scurt, dacă vrei ca pe ţevile tale să curgă apa lor, trebuie să le respecţi regulile. 1-0 pentru Apa Serv şi implicit 0-1 pentru beneficiar. Cam aşa se întâmplă şi în cazul Enel-ului. Care, la fel, joacă după propriile-i reguli şi, dacă se mai întâmplă erori, în niciun caz nu plăteşte compania.
Noul director al Apa Serv a avut o iniţiativă, spunem noi, lăudabilă. Åži anume, a început să mai recupereze din datorii. Numai  că “recuperatorii” de la Apa Serv sunt precum cei din filmele americane: băieţii răi merg, dau cu parul şi termină problema. Acum dacă se mai întâmplă să şi greşească... asta este. Aşa şi cu cei de la Apa Serv. Prima dată vin angajaţii societăţii, cu intenţii bune, împăciuitori, şi-ţi lasă în uşă un bileţel de atenţionare. Ca să nu spui că “n-au obraz”, îţi scriu exact aşa: “V-am căutat de la SC Apa Serv. Aveţi o restanţă de X lei dacă nu achitaţi revenim pentru debranşare”. Profesionişti, nu glumă.  Firmă mare, cu etichetă, nu te-ar lăsa fără apă aşa... fără “sesizare”.
Un abonat din Petroşani, care locuieşte în Aeroport, după ce s-a trezit în uşă cu biletul respectiv, a mers conştiincios şi şi-a plătit datoria la apă. O sumă mo­dică, în jur de 40 de lei. Asta se întâmpla vineri, săptămâna trecută. Spune că uitase să mai plătească apa dar, pri­mind “sesizarea”, s-a dus în ziua respectivă şi a plătit. Numai că, surpriză, luni după ora 10:00 omul nu mai avea apă. A aşteptat o oră, două, nouă, apoi a verificat pe casa scării să vadă dacă este oprită. Era oprită, iar apometrul era deja confiscat. Automat, s-a prezentat a doua zi la casieria Apa Serv din cartier, cu factura şi chitanţa. Pe-acolo, funcţionarele, deja obişnuite cu oamenii nedumeriţi, au concluzionat că s-a plătit datoria, că apometrul era confiscat şi că nu veniseră rapoartele, de aceea se întâmplase o eroare. Omul presupune că nu veniseră rapoartele cu încasările, de explicat oricum nu s-a sinchisit nimeni să-i explice. Åži, la cât de „afectate” erau angajatele Apa Serv, se prea poate ca acest tip de erori să fie destul de frecvent. Având în vedere că omul deja plătise, a doua zi a fost rebranşat dar se aşteaptă la o altă iniţiativă marca Apa Serv. Åži anume aceea de a-i taxa, pe factura viitoare, rebranşarea, cu toate că debranşarea s-a făcut eronat. Cum spune o zicală, deja celebră, “Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”. Omului i-a ocupat chestiunea asta cu apometrul cel puţin două zile.
Åži la Enel este la fel, este sau nu este vina ta, plăteşti. Åži plăteşti pentru orice fel de eroare, bani mulţi, ca să şti,i domnule, pentru ce trăieşti. Åži aici, chiar dacă debranşarea se face din cauza nerespectării condiţiilor stipulate în contract, sau din cauza unor erori umane, rebranşarea va fi întotdeauna plătită de abonat. Curate strategii social-democrate, nu-i aşa?
Sfătuim cetăţenii cărora Apa Serv le confiscă apometrele să sesizeze, în cel mai scurt timp, poliţia. Potrivit contractelor în vigoare, „apometrul şi reţeaua de apă rece de la punctul de branşare până la consumatorii din apartament aparţin în exclusivitate be­neficiarului”. A venit vremea să-i ardem, la rândul nostru, şi pe şmecheraşii cocoţaţi în funcţii plătite regeşte. Dacă tot nu dau pâine, dar ne mai taie şi apa, măcar să-i pună poliţia să dea probe de scris. Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Nicolae Ivănuş, noul consilier judeţean PP-DD, cel care l-a înlocuit pe Haralambie Vochiţoiu, ales în Senatul Rom&ac[..]

30.01.2013, 00:01   |    7 comentarii

În şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a fost validat mandatul de consilier judeţean al lui Nicolae Ivănuş. Aces[..]

27.01.2013, 22:51   |    0 comentarii
  • După intrarea în Senat a fostului consilier judeţean Haralambie Vochiţoiu, din par[..]
    08.01.2013, 21:23   |    5 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter