03.11.2011,  20:01:25 | 0 comentarii | 952 vizualizari
Ziarul Văii Jiului vă informează astăzi, din sursă sigură, / Cine şi câţi sunt barosanii şi truditorii care părăsesc (?), anul acesta, CNH"SA
de Ziarul Vaii Jiului

Dacă privim pensionările şi disponibilizările din punct de vedere numeric, cele mai afectate unităţi miniere din Valea Jiului ar fi EM"Lupeni (cu 156 de persoane ce îndeplinesc condiţiile de pensionare în 2010), EM"Livezeni (101), EM"Petrila (81),"EM"Uricani (77) şi EM"Lonea (76). La polul opus se află  EPCVJ (11), SCSM"Salvamin (7), şi aparatul CNH"SA (sediu - 5 persoane). Menţionăm, pentru un tablou complet, că de la mina Paroşeni se vor pensiona 74 de ortaci, iar de la EM"Vulcan fix 63. Cifrele de mai sus totali­zează 651 de persoane, viitori pensio­nari. Cifrele se pot modifica esenţial în ceea ce priveşte unităţile miniere atunci când celor de mai sus li se vor adăuga şi angajaţii cuprinşi (de bună voie, ori de nevoie) pe listele de disponibilizare.
Într-o sinteză ajunsă în posesia noastră, rezultă că în anul 2009 un număr de 8 şefi de pe la unităţile miniere (inclusiv sediul CNH)"îndeplineau condiţiile de pensionare dar, prin diverse metode de “exploatare” a scaunului de sub fund, au reuşit să rămână în sistem. Îi menţionăm pe următorii: Dan Margan (ing. şef prod. EM"Lonea), Florian Boboc (şef sector EM"Livezeni), Chiril Gheorghe (consilier în CNH"SA), Mircea Beldea (şef serviciu în CNH"SA), Sorin Blaga, Doru Petrică, Ioan Mureşan şi Gheorghe Mănesc (şefi de servicii la EM"Petrila, EM"Livezeni, EM"Vulcan şi în aparatul CNH"SA). În 2010 ar trebui să spună “pa” zăcământului domnii Ioan Hiriza (ing. şef electromecanic EM"Lonea), Ion"Ciora (ing. şef electromecanic EM"Petrila), Ianos Csukor (şef serviciu EM"Livezeni), Iosif Dan"Surulescu, Ștefan Troacă şi Virgil Ungureanu (director, inginer şef electromecanic şi şef sector la EM"Vulcan), Dorel Vlaic şi Camil Breben (inginer şef SSM"şi şef sector EM"Paroşeni), Dumitru Tereche (şef sector EM"Lupeni), Aurelian"Dragoş Ciucă, Gheorghe Nastor şi Marin"Chiriţă (inginer şef SSM şi şefi de sector la EM"Uricani). Ultimul, dar nu cel din urmă pe lista celor ce îndeplinesc în 2010 condiţiile de pensionare este Teodor Mihăilescu, şef sector EPCVJ.
Cei ce cunosc foarte bine viaţa şi mai ales dedesubturile industriei miniere în Valea Jiului îşi vor pune, firesc, o legiti­mă întrebare legată de câteva nume ce lipsesc de pe listele anterior reproduse de cotidianul nostru. Ce se întâmplă cu domnii Gabriel Jurcan, fost director la EM"Paroşeni, Nicuşor Preda (fost director la EM"Lonea), Ioan Dorel Nica (fost director la EM"Lupeni) şi Adrian Șink, director la SCSM Salvamin? De ce nu sunt prevăzuţi pentru pensionare deşi, din informaţiile noastre, publicate şi confirmate în repetate rânduri, aceştia ar cam îndeplini, unii încă din 2008-2009, condiţiile pentru ultimul şut? Și nu ne referim aici la volumul scriitorului Marian Boboc, “Ultimul şut”. Ci chiar la faptul că, şi domnii menţionaţi mai sus, ar fi îndeplinit deja numărul de ani pentru un minunat chef de pensionare alături de viitorii lor foşti ortaci. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter