04.11.2011,  00:03:14 | 0 comentarii | 425 vizualizari
Lupeniul şi Uricaniul primesc acţiuni la ApaServ
de Ziarul Vaii Jiului

În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara una dintre deciziile luate a fost aceea de a fi transferate acţiuni ale CJ deţinute la ApaServ către municipiul Lupeni şi oraşul Uricani. Transferul acestor acţiuni se va face cu titlu gratuit.

Municipiul Lupeni şi oraşul Uricani, deşi au calitatea de asociaţi la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare  Intercomunitară (ADI) „Apa Valea Jiului”, nu au preluat în anul 2008, de la Consiliul Judeţean infrastructura publică alcătuită din reţelele de apă şi canal din cele două oraşe şi nu deţineau până acum acţiuni la operatorul regional de apă ApaServ. În aceste condiţii, pentru reglementarea situaţiei existente se impuneau a fi fina­lizate procedurile începute în 2008, respectiv transmiterea de patrimoniu public şi de acţiuni din proprietatea judeţului Hunedoara către cele două localităţi. În şedinţa de CJ a fost aprobată trecerea bunurilor care alcătuiesc reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare ale mu­nicipiului Lupeni, din domeniul public al judeţului Hunedoara şi din administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, în domeniul public al municipiului Lupeni şi în administrarea Consiliului Local al oraşului. De asemenea, prin aceeaşi hotărâre a fost abrobată şi trecerea bunurilor care alcătuiesc reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare ale oraşului Uricani, din dome­niul public al judeţului şi din administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, în domeniul public al oraşului Uricani şi în administrarea Consiliului Local al oraşului.

Transmiterea cu titlu gratuit a unor pachete de acţiuni deţinute de judeţul Hunedoara la SC ApaServ Valea Jiului SA, către unele unităţi administrativ-teritoriale, se va face după cum urmează:

â–º un pachet de 21.126 acţiuni, reprezentând 7,3969 la sută din numărul total de 285.606 acţi­uni, se transmite cu titlu gratuit către municipiul Lupeni;

â–º un pachet de 6.926 acţiuni, reprezentând 2,4250 la sută din numărul total de 285.606 acţi­uni, se transmite cu titlu gratuit către oraşul  Uricani.

Predarea-preluarea bunurilor şi acţiunilor transmise se va face pe bază de protocoale de predare-primire încheiate între părţile implicate, în termen de 30 zile de la data hotărârii aprobate.

După preluare, fiecare unitate administrativ-teritorială implicată va deţine în proprietate publică, reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare din interiorul loca­lităţii, şi va putea accede ca partener la luarea în comun a deciziilor privind funcţionarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în Valea Jiului, a programelor de investiţii în acest sector, şi a operatorului regional Apa Serv Valea Jiului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter