29.10.2011, 12:22:16 | 0 comentarii | 785 vizualizari
Consilierul Constantin Brânduşe crede că / Șoseaua principală din Lupeni e praf din cauza administraţiei publice locale
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Întrebat de situaţia străzii principale din municipiul Lupeni, cea asfaltată integral în urmă cu 4-5 ani, consilierul local liberal Constantin Brânduşe a explicat la emisiunea „Verde-n faţă” de la Kapital TV de ce a ajuns asfaltul în halul în care este acum.
„Eu i-am întrebat pe cei de la Drumurile Naţionale ce se întâmplă. Răspunsul a fost în felul următor: în urmă câţiva ani, în celălalt mandat, deci până în 2008, la un moment dat toate drumurile au fost predate municipiilor. Printre care şi municipiului Lupeni, dându-i-se bani pentru reparaţii şi lucrări. Ei n-au mai predat drumurile înapoi celor de la Drumurile Naţionale, ca să le întreţină, vorbesc aici de administraţia publică locală din Lupeni. La Vulcan - unde au predat drumul celor de la drumurile naţionale, vorbesc de drumul de centură, care a fost reparat şi apoi recedat celor de la drumurile naţionale -, la Uricani şi peste tot lucrează cei de la Drumurile Naţionale, iar acestea sunt întreţinute mereu şi aşa mai departe. Dacă la Lupeni nu se face treaba asta, înseamnă că nu s-a respectat un protocol şi nu s-a făcut predarea drumului înapoi. Nu cred că municipiul Lupeni, la problemele pe care le are, îşi permite să întreţină toate drumurile, printre care şi drumul principal. Ca să nu mai spun, aveţi dreptate, stratul de protecţie nu s-a mai turnat, iar acum acest lucru se simte. Nu era treaba primarului, dar parcă, totuşi, trebuia să intervină la cei care au făcut lucrarea, să nu-i lase până ce nu toarnă şi stratul trei de asfalt”. Chiar dacă primarul Cornel Resmeriţă a fost foarte atent cu cei care au curăţat, în iernile care au urmat, şoseaua principală, nelăsându-i deloc să bage lama buldozerului până la asfalt şi cu toate că, în primii ani după asfaltare, a cerut mereu curăţenie pe lateralele drumului, inclusiv în micile canale de scurgere a apei de pe părţile laterale ale şoselei, faptul că nu s-a făcut la timp tot ce trebuie din punct de vedere al operaţiunilor de asfaltare a condus ca strada Tudor Vladimirescu să se degradeze foarte tare în doar câţiva ani. Probabil că, într-un an-doi, va trebui turnat din nou covor asfaltic, moment ce va însemna investirea unor noi şi noi fonduri importante. „Cu banii respectivi se puteau asfalta alte drumuri, de exemplu se putea reabilita integral şoseaua de centură, fapt care ar fi dus ca maşinile de tonaj mare să nu mai aibă ce căuta pe strada principală”, a mai specificat Costel Brânduşe.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|