29.10.2011,  16:52:12 | 0 comentarii | 694 vizualizari
Iată cine-l înconjoară şi-l sfătuieşte pe turnătorul Lupaşcu! / Ea este jurista Nagy, cea care plimba PLICURI CU"BANI pe holurile Tribunalului Hunedoara!
de Ziarul Vaii Jiului

Prin Sentinţa penală nr. 66/2010, în dosarul nr. 603/57/2010, judecătorul Valentin Popescu a fost condamnat la 3 ani şi şase luni închisoare, plus interzi­cerea unor drepturi, pentru comiterea mai multor fapte de corupţie, inclusiv cumpărare de influenţă. Relevant, potrivit Rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, a fost ajutorul pe care Popescu l-a primit de la Nagy Elena Florentina, consilier juridic la Primăria municipiului Lupeni, cunoscută drept om de încredere al primarului'Cornel Resmeriţă, zis “Lupaşcu”, fost colaborator dovedit al mârşavei Securităţi comuniste.

Potrivit procurorilor DNA, Valentin Popescu i-a promis juristei Nagy foloase materiale şi nepatrimoniale, cu scopul de a-şi trafica influenţa pe lângă judecătorul L.I., din cadrul Tribunalului Hunedoara, învestit cu judecarea unor cauze civile, faptă care întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de cumpărare de influenţă, prev. de art.61 alin.1 din Legea nr. 78/2000. Din fericire, magistraţii deveni au dovedit că onoarea nu a murit, iar cinstea rămâne prima calitate a unui magistrat.

Pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a înregistrat dosarul civil nr. 6462/278/2008, având ca obiect recursul declarat de către denunţătorul Anuţoiu Ion împotriva sentinţei civile nr. 2839/2009 a Judecătoriei Petroşani (contestaţie la executare).

Judecătorul Popescu, cunoscând că jurista Nagy, cu care avea o relaţie de prietenie, are posibilitatea de a lua legătura cu un magistrat, membru al completului de judecată învestit cu soluţionarea recursului, i-a solicitat acesteia să intervină pe lângă judecătorul L.I. din cadrul Tribunalului Hunedoara, pentru a pronunţa o soluţie favorabilă intermediarului Lungu Petru, cumpărătorul apartamentului din litigiu. Soluţia pronunţată la instanţa de fond era defavorabilă denunţătorului, prin urmare, ajutorul solicitat era de respingere a recursului şi menţinerea sentinţei atacate.

Judecătorul nu a recunoscut în declaraţiile sale că a solicitat juristei Nagy (martor în cauză) să intervină pe lângă magistrat pentru pronunţarea unei soluţii favorabile. Martora a recunoscut în parte această împrejurare, însă judecătorul L.I., audiat în cauză, a confirmat intervenţia martorei prin numita R. G. şi personal pe coridorul Tribunalului Hunedoara, când „înainte de a ne despărţi învinuita N.F. a băgat mâna în geantă de unde a vrut să scoată un obiect de culoare albă, mic, probabil, un plic, fapt ce m-a determinat să o refuz categoric, împrejurare în care aceasta şi-a cerut scuze şi a plecat”.

Pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a aflat şi dosarul civil nr. 346/97/2010 având ca obiect contestaţie în anulare formulată de către denunţătorul Anuţoiu Ion, iar din complet a făcut parte şi de această dată judecătorul L.I., împrejurare ce l-a determinat din nou pe judecătorul Popescu Valentin să intervină prin jurista Nagy la magistrat, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile.

 

Edificatoare în acest sens este discuţia telefonică din data de 18.02.2010 dintre judecătorul Popescu şi jurista Nagy (…):

Nagy F: ... M-am întâlnit cu cine am vorbit data trecută, ştii? Ceea ce te priveşte pe tine. Și m-o întrebat dacă s-a rezolvat şi i-am zis că am contestaţia în anulare mâine.

Popescu Valentin: Cu..., cu consilierul, nu?

N.F: Nu, nu, nu, de aicea.

P.V: Cu L.I.?

N.F: Da!

P.V: Și?

N.F: Păi mă gândesc că...., m-o întrebat îi ok? Zic eu nu-i ok că am contestaţie în anulare mâine, şi no....

P.V: Și?

N.F: Eu zic că o să fie bine.

P.V: Păi aia mă gândesc şi eu acuma că-i şi (….) şi la fel şi dacă nu mai întărim atunci când trăbă, iară mai rogi tu o dată pe consilierul, vărul lui să mai dea un telefon şi gata.

N.F: Bine, stai liniştit că mai vin eu pe aicea.

P.V: Păi da.

N.F: Da` vroiam să-ţi zic că am abordat problema ca să ştii.

P.V: Foarte bine, cu tupeu, aşa cum ai tu, nu?...

N.F: M-am bucurat că am întârziat un pic şi intrase deja în sală da mi-o luat cauza la amânare, n-o comentat nimic.

P.V: Bine tu trebuia să-i zici, pentru aia eu vă mulţumesc foarte mult dar uite că a făcut contestaţie, nu să spui că nu eşti mulţumită.

N.F: Bine ştii dar mai erau două persoane când m-o întrebat el, ştii?

P.V: A, da, da, da.

N.F: Și n-am putut să vorbesc foarte mult. Stai liniştit că o să abordez eu

problema altfel.

P.V: Pentru aia îi mulţumeşti foarte mult şi îl rogi să mai ajute până la capăt că uite..., în... tot îi escroc, nu se lasă şi...

N.F: Da,da,da, stai liniştit.

Din conţinutul acestor convorbiri a rezultat interesul juristei în acordarea ajutorului solicitat de judecătorul Popescu Valentin.

Jurista Nagy a acceptat să-şi folosească influenţa pe lângă judecătorul L.I. tocmai în consideraţia folosului ce urma să-l dobândească de la judecătorul Popescu, acesta oferindu-i în mod constant consultaţii juridice (anterior, concomitent şi ulterior momentului intervenţiei), în cauze în care era interesată, unele aflate chiar pe completul magistratului.

Elocventă în acest sens este discuţia ambientală purtată între judecătorul inculpat şi jurista Nagy în biroul acestuia.

Pentru a determina traficul de influenţă, Popescu Valentin a asigurat-o pe jurista Nagy de sprijinul său în soluţionarea favorabilă a unei cauze pe care aceasta o avea în curs de judecata la magistrat:

Nagy Floretina Elena:- (Neinteligibil) Dacă... vreau să zic că facturile alea de (neinteligibil) întâmpinare şi cererea (neinteligibil) dosaru' ăla (neinteligibil) o interesează pe vecina mea. 

Popescu Valentin:- Ce? Care (neinteligibil) ? 

NFE:- Din zece.

PV:- Aaa, deci nu acuma, mai este! NFE:- Mai este. 

PV:- Deci ce ai la mine? 

NFE:- Are o sistare de pensie.

PV:- Cine a depus-o?

NFE:- O fată de-a ei care acum de fapt îi majoră. 

PV:- Aşa, şi?

NFE:- Și eu o să fac întâmpinare şi

cererea reconvenţională. 

PV:- Și ce ceri prin întâmpinare? Respingerea acţiunii şi prin reconvenţională majorare.

NFE:- Nu, stabilesc pensia. E vorba de la majorat. Da` îi plecată în Belgia şi trebuie justificat. 

PV:- Cine-i plecată, fata? 

NFE:-. ...la sora în BELGIA. 

PV:- Trăbă acte neapărat! 

NFE:- Deci trebuie să trimită. 

PV:- Bine, eu dau termen dacă aduce.

NFE:- (neinteligibil) Că a plecat în Belgia şi trebuie justificată. [....]

PV:-.. .(neinteligibil) ce termină, că e studentă acolo sau că e elevă acolo şi că vrem un termen ca să depunem actele. 

NFE:- Și face şi procură. Deci stai liniştit că (neinteligibil) 

PV:- Lasă, dom`le, nu se pune problema. 

NFE:- Îl ajuţi şi pe colegul meu ? 

PV:- Ajut numai să-mi spui când are! NFE:- În 10. Îţi zic atunci când...

PV: Îmi zici atunci cu 4-5 zile înainte ca să-l şi învăţ ce trăbă, dacă mai trăbă vreun martor sau nu-i cazu'.

 NFE:- Nu-i cazul.

Potrivit legii, fapta judecătorului Popescu, care a promis juristei Nagy foloase materiale şi nepatrimoniale, cu scopul de a-şi trafica influenţa pe lângă judecătorul L.I. de la Tribunalul Hunedoara învestit cu judecarea unor cauze civile în care chiar el avea interes, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de cumpărare de influenţă, prev. de art.61 alin. 1 din Legea nr.78/2000. Dosarul judecătorului Popescu este în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi are termen chiar astăzi. Jurista Nagy? A colaborat cu DNA' şi a scăpat. De ar fi cazul, l-ar turna oare şi pe Lupaşcu?

Precizăm că sursa fotografiei cu Nagy Elena Florentina este libertatea.ro

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter