04.12.2011, 23:16:23 | 9 comentarii | 1962 vizualizari
Ing. Dumitru Cocotă, preşedintele Asociaţie Pensionarilor din Vulcan: / "Ce facem acum le va rămâne celor care ne urmează!"
![]() Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Chiar şi dacă o vezi doar la exterior îţi dai seama că, la numărul 3 de pe strada Nicolae Bălcescu din Vulcan, este o casă de oameni gospodari. După care, dacă te împinge curiozitatea şi vrei să afli a cui este, trebuie doar să-ţi ridici privirea şi să citeşti ce scrie pe plăcuţa de deasupra: "Asociaţia Pensionarilor Vulcan".
Sediul Asociaţiei Pensionarilor
sau, mă rog, al Casei Pensionarilor din Vulcan se află aici din 1974, după ce asociaţia, fondată în decembrie 1948, a cumpărat această casă. Până atunci, asociaţia a funcţionat în mai multe sedii, primul fiind cel de pe strada Gheţarilor. Stradă care se afla mai jos, spre colonie, în apropierea locului pe care este acum clădirea Enel-ului. Şi, pentru că, de la înfiinţare, se împlinesc, chiar zilele acestea, 63 de ani, daţi-mi voie să-i numesc pe fondatorii asociaţiei: Ion Petrean, Simion Straja, Adam Lengher, Dumitru Nistor şi Nicolae Suciu. Asta, poate că-şi mai aminteşte cineva de ei.
Amănuntele astea
- cu anul înfiinţării, fondatorii şi anul de la care asociaţia funcţionează în actuala clădire - le-am aflat vineri, 2 decembrie. Când, împreună cu alte persoane, am fost invitat de către domnul ing. Dumitru Cocotă, preşedintele asociaţie, să particip la şedinţa programată în acea zi. Şedinţă în care s-a prezentat bilanţul asociaţiei pe primele unsprezece luni ale acestui an şi, apoi, rezultatul muncii de câteva luni a câtorva membri ai asociaţiei.
Domnul ing. Dumitru Cocotă
a fost ales preşedinte în 2008. După ce predecesorul său, domnul Vasile Sima, a soli-citat să fie înlocuit din cauza vârstei. Actualul preşedinte a preluat asociaţia de la bine şi a dus-o la foarte bine. Argument în sprijinul căruia vine, în primul rând, situaţia financiară a asociaţiei pensionarilor, care este una non profit, tot ce se face în cadrul ei fiind în sprijinul membrilor săi. În momentul de faţă, rezerva de bani a celor 3300 de membri pensionari din Vulcan este de aproape două miliarde de lei vechi. Asta în condiţiile în care cotizaţia lunară/membru este de 3 lei, iar anul care vine nu va aduce nicio modificare în această privinţă.
Partea cu care
domnul ing. Dumnitru Cocotă are de ce să se mândrească o constituie renovarea completă a clădirii în care se află sediul Asociaţiei Pensionarilor Vulcan. Timp de câteva luni, din iulie încoace, pensionarii Ticu Oharniuc şi Petru Cocotă au muncit la reparaţiile capitale la care a fost supus imobilul. Primul dintre dumnealor a luat în primire şi a dus la bun sfârşit ceea ce ţine de exterior, iar celălalt s-a ocupat de interioare. Pereţii de dinafară au fost curăţaţi, retencuiţi şi, apoi, acoperiţi cu poliester, pentru asigurarea izolării termice. Tabla de pe acoperiş a fost, şi ea, făcută lună, după care a fost acoperită cu un strat proaspăt de vopsea. În interior s-a zugrăvit, s-au montat termopane, dar cea mai mare realizare o constituie instalarea centralei termice pe cărbune şi lemne.
Tot ce ţine de centrala
termică - în afara certificării ei, care a trebuit să fie făcută de către personal autorizat -, adică montarea ţevilor din cupru şi a fitingurilor aferente, curăţarea caloriferelor de fontă şi alte treburi din acestea, a fost executată de către cei doi numiţi înainte. Ce înseamnă asta? Înseamnă că, în afară de banii pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare, montarea centralei termice nu a necesitat alte cheltuieli cu mâna de lucru. Oamenii sunt tare mândri de ceea ce a ieşit din mâinile lor, iar domnul ing. Dumitru Cocotă este deschis şi îi arată oricui cât au costat lucrările de reparaţii care s-a făcut la sediu: 38.000 de lei. Sau, cum încă mai spun pensionarii, 380 de milioane.
"Fireşte,
a precizat ing. Dumitru Cocotă, preşedintele asociaţiei, tot ce am făcut aici a fost în deplin acord cu propunerile consiliului de administraţie, cu care am conlucrat nespus de bine şi de eficient. Noi am preluat ceva de la cei dinaintea noastră, iar acum, pentru că aşa se cuvine, facem ceea ce facem, pentru a le rămâne celor care ne vor urma nouă. Acesta este ciclul firesc al vieţii de la care noi nu am vrut şi nu avem cum să ne ferim!".
Comentarii articol (9 )
#1
![]()
Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul zvj.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
#2
![]()
FELICITARI D-LUI ING. COCOTA . IATA CA ATUNCI CAND SE LUCREAZA IN INTERESUL MEMBRILOR COTIZANTI LUCRURILE SUNT FOARTE BUNE. CRED CA AR FI BINEVENITE ARTICOLELE CARE SA PREZINTE SITUATIA SI DE LA ALTE ASOCIATII ALE PENSIONARILOR DIN VALEA JIULUI.FELICITARI STIMATE DOMNULE OLTEANU. SA AUZIM DE BINE !
#3
![]()
mai gandeste
#4
![]()
imi e dor de tine si de munti .
11
#5
![]()
imi e dor de casa mea din Valea Jiului
#6
![]()
mi e dor de Vulcan
#7
![]()
imi e dor de munti
#8
![]()
imi e dor de munti si de valea jiului
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|