13.12.2011,  23:46:41 | 0 comentarii | 1253 vizualizari
D.G.F.P. Hunedoara, în 11 luni, / 1.225 acţiuni de control la persoane juridice. Peste 250 milioane lei venituri suplimentare la stat
de Mihaela PETROŞAN

Ultimul bilanţ al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) a judeţului Hunedoara arată că, de la începutul anului şi până acum, structurile de inspecţie financiară au reuşit să atragă în plus la bugetul statului venituri de peste 250 de milioane de lei numai de la persoanele juridice!

Aşadar, conform datelor oficiale, în perioada ianuarie - noiembrie 2011, structurile cu atribuţii de inspecţie fiscală din cadrul şi subordinea D.G.F.P. Hunedoara au efectuat un număr total de 1.225 de acţiuni de control la persoane juridice.
În cadrul inspecţiilor fiscale efectuate s-a avut în vedere respectarea de către contribuabili a reglementărilor legale privind stabilirea, evidenţierea, declararea şi plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor datorate bugetului general consolidat. 
De asemenea, s-a urmărit realitatea şi legalitatea operaţiunilor pentru care agenţii economici au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată .
Potrivit datelor oficiale, în această perioadă au fost soluţionate un număr de 400 de solicitări de rambursare/ restituire a taxei pe valoare adăugată. Din suma solicitată la rambursare/ restituire în valoare de 32.164.000 de lei, s-a admis la rambursare/ restituire suma de 26.813.000 de lei.
La nivelul judeţului, rezultatele înregistrate, urmare a verificărilor efectuate la persoane juridice, se concretizează în atragerea la bugetul de stat a unor venituri suplimentare în sumă totală de 251.234.000 de lei. 
De asemenea, au fost diminuate pierderile fiscale înregistrate de agenţii economici cu suma de 51.154.000 de lei.     
Analizând comparativ valoarea sumelor atrase suplimentar la bugetul general consolidat în perioada ianuarie - noiembrie 2011 (251.234.000 de lei) cu realizările perioadei  ianuarie - noiembrie 2010 (117.945.000 de lei), se constată că se înregistrează o creştere a valorii acestui indicator cu 113 la sută.  
La contribuabili persoane fizice s-au efectuat 532 acţiuni de control, rezultatele acestora fiind concretizate în stabilirea unor venituri suplimentare în sumă totală de 3.715.000 de lei, reprezentând diferenţe de impozite şi taxe, accesorii şi amenzi.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter