18.12.2011,  20:19:09 | 0 comentarii | 1156 vizualizari
La Deva, / Patru proiecte de amploare
de Mihaela PETROŞAN

Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, şi Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, patru contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional în valoare totală de aproximativ 37 de milioane de lei.

Modernizare în centru
Primul dintre proiecte vizează amenajarea Pieţei Victoriei din Deva. El are o durată de implementare de 7 luni şi o valoare totală de 11.120.559,89 de lei, din care 8.787.676,57 de lei finanţare nerambursabilă. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea spaţiului public urban Piaţa Victoriei din Deva, prin reconfigurarea pieţei, inserarea unei fântâni arteziene, crearea de spaţii verzi şi amenajări peisagistice în scopul creşterii atractivităţii spaţiilor publice şi al  îmbunătăţirii gradului de confort urban.
 
Reabilitarea parcului Cetăţii
Proiectul Reabilitarea Parcului Municipal Cetate are o valoare totală de 5.347.761,72 de lei, din care finanţare nerambursabilă de 4.235.384,70 de lei. Proiectul, care are o durată de implementare de 12 luni, constă în moderni­zarea a 20.240 metri pătraţi de infrastructură urbană, în amenajarea a 12.820 metri pătraţi de spaţiu verde şi crearea a cinci noi locuri de muncă. Obiectivul general este creşterea atractivităţii spaţiilor publice şi punerea în valoare a spaţiilor verzi cu valoare istorică în municipiul Deva, prin amenajarea aleilor pietonale, reamenajarea foişorului, a soclului statuii lui Eminescu, construirea unei porţi de intrare, a unei fântâni, a unor locuri de petrecere a timpului liber şi a unui grup sanitar, reamenajarea zidurilor de sprijin, repararea şi refinisarea împrejmuirii parcului, dotarea cu mobilier urban adecvat (bănci, coşuri de gunoi, rasteluri biciclete), locuri de joacă, cişmele, semnalizarea adecvată a parcului şi a speciilor de vegetaţie din parc, iluminarea publică şi decorativă cu stâlpi şi corpuri de iluminat specifice, amenajarea peisagistică a spaţiilor verzi adiacente, amenajarea unui sistem de irigare a spaţiilor verzi.
 
Control eficient al traficului
Proiectul Sistem integrat de management al traficului rutier în municipiul Deva, cu o durată de implementare de 10 luni, are ca obiectiv general îmbunătăţirea fluxului rutier şi a siguranţei cetăţeanului în municipiul Deva, prin implementarea unui sistem de control adaptativ de ma­-nagement al traficului urban. Pe lângă asigurarea fluidizării traficului, vor fi luate în considerare monitorizarea şi gestionarea acestuia, pentru ca operatorii de trafic să poată lua decizii în timp util şi să asigure prioritatea vehiculelor cu destinaţie specială. Proiectul are o valoare totală de 17.074.678,00 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 13.114.026,80 de lei şi va contribui la modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersecţii, prin realizarea canalizaţiei electrice, schimbarea cablurilor, înlocuirea celor 318 semafoare, plantarea de stâlpi de semaforizare noi, realizarea unei comunicaţii prin fibra optică între intersecţii etc. De asemenea, va fi creat un Centru de Comandă şi Control Unic, pentru coordonarea activităţilor de management trafic şi supraveghere video, care să răspundă cerinţelor viitoare de dezvoltare a municipiului Deva prin realizarea operaţiunilor de amenajare a spaţiului, instalarea echipamentelor, implementarea unui soft centralizat.
 
Supraveghere video pe stradă
Proiectul Sistem de supraveghere video în zona de acţiune urbană are o durată de implementare de 12 luni şi o valoare totală de 3.502.934,80 de lei, din care 2.761.649,80 de lei finanţare nerambursabilă. Obiectivele urmărite sunt creşterea capacităţii instituţiilor respon­sa­bile cu siguranţa şi ordinea publică de a gestiona eficient fenomenul infracţional, facilitarea intervenţiei echipelor operative în zonele care se confruntă cu fenomene infracţionale şi contravenţionale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, creşterea capacităţii operaţionale, colaborarea mai eficientă a Poliţiei Comunitare Deva cu Poliţia municipiului, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi prevenirea fenomenului infracţional.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter