04.01.2012,  21:40:28 | 0 comentarii | 1078 vizualizari
Şi în judeţul Hunedoara, pe maşinile poliţiei, / Supraveghere audio-video
de Mihaela PETROŞAN

Două autospeciale aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Hunedoara au fost dotate cu sisteme ultramoderne de supraveghere audio-video şi constatare a abaterilor rutiere. Acestea au rolul de a asigura transparenţă activităţii Poliţiei Rutiere şi de a furniza materialul probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie. Datorită acestei investiţii eficienţa activităţii poliţiei hunedorene va creşte.

După modelul european
„La sfârşitul anului trecut, Poliţia Română a fost dotată de Ministerul Administraţiei şi Internelor cu zece sisteme de supraveghere audio-video şi constatare a abaterilor rutiere, acestea fiind repartizate la nivelul judeţelor Argeş, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Hunedoara şi Arad, precum şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi. Noile sisteme, care permit înregistrarea audio şi video a discuţiilor dintre poliţiştii rutieri şi şoferi în trafic, au fost deja amplasate pe două autospeciale aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Dotarea autospecialelor cu acest sistem, după modelul utilizat de poliţiile rutiere din statele europene, se înscrie în demersurile permanente întreprinse de conducerea M.A.I. şi a Poliţiei Române pentru creşterea calităţii serviciului public în folosul cetăţenilor, un rol important în acest sens avându-l şi societatea civilă, acest proiect fiind o iniţiativă a Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, prin intermediul Centrului Naţional pentru Integritate”, se arată într-un comunicat al I.P.J. Hunedoara. 
Sistemele au fost repartizate, în principal, la serviciile rutiere care au în responsabilitate Drumul Naţional 7 şi au rolul de a sigura materialul probator solicitat de instanţele de judecată învestite cu soluţionarea plângerilor formulate împotriva proceselor-verbale de constatare a contravenţiilor. Acestea vor asigura transparenţă activităţii poliţiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva poliţiştilor rutieri şi eliminarea eventualelor cazuri de corupţie în rândul acestora. 
 
Totul despre noul sistem
Din punct de vedere tehnic, sistemele sunt constituite dintr-o unitate centrală, care asigură înregistrările audio-video prelevate de o cameră video ce preia imagini din exteriorul autospecialei şi una pentru imagi­nile din habitaclu, un microfon de interior şi un microfon portabil aflat asupra poliţistului, care înregistrează semnalul audio din apropierea acestuia. Microfonul portabil asigură înregistrarea dialogului dintre poliţist şi participantul la traficul rutier. Înregistrarea audio-video se efectuează continuu, 24 / 24 ore, atât în interiorul autospecialei de poliţie cât şi în exteriorul acesteia. 
Microfonul portabil asigură transmiterea de date până la o distanţă de 300 de metri faţă de autospecială, iar în cazul în care se depăşeşte această rază de acţiune, semnalul sonor este stocat de microfon în memoria proprie, urmând ca ulterior să fie transferat în unitatea centrală.
Camera video care asigură filmarea în exteriorul autospecialei este realizată în tehnologie de ultimă oră, înregistrează imagini în format digital, până la un kilometru pe timp de zi şi până la 300 de metri în condiţii de luminozitate scăzută.
Pentru furnizarea materialului probatoriu, sistemul realizează exportarea înregis­tră­rilor pe suport optic (CD / DVD), în formate standardizate, care sunt prezentate instanţelor judecătoreşti competente cu soluţionarea cauzelor.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter