13.02.2012,  00:26:31 | 9 comentarii | 1903 vizualizari
Gheorghe Bobar, președintele PSD Petrila, către executivul local: / “Respectăm legea? Sau nu o respectăm…”
de Cătălin DOCEA

Vineri, la şedinţa de îndată a legislativului local, majoritatea consilierilor petrileni nu au ratat nicio ocazie de a-i ţine în corzi pe primarul Păducel şi viceprimarul Ramaşcanu. Punctul 4 de pe ordinea de zi, prin care se propunea revizuirea studiului de fezabilitate la proiectul “Extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în oraşul Petrila”, a iscat primele contre între executiv şi consilierii locali PSD plus cel al PRM. 

Graba a stricat treaba: consilierii nu au fost de acord să voteze în orb.
Imediat după prezentarea ordinii de zi, consilierul local Gheorghe Bobar, preşedintele PSD Petrila, a ridicat problema proiectului amintit sesizând atât faptul că acesta nu a fost discutat anterior în nicio comisie de specialitate a Consiliului local, cât şi că elementele care urmau a fi revizuite nu au fost prezentate aleşilor locali într-o formă scrisă pentru ca aceştia să ştie măcar ce votează. “Respectăm legea? Sau nu o respectăm…”, a spus Bobar. Sesizarea fostului viceprimar a fost întărită de secretarul oraşului, Toma Vărgatu, care a confirmat că nu este în regulă că aleşilor locali li se cere să voteze în orb.
Totuşi, viceprimarul Constantin Ramaşcanu a încercat să forţeze mâna consilierilor solicitându-le să aprobe ordinea de zi în forma iniţială, cu tot cu punctul 4. Întrucât pesedistul Bobar a intervenit din nou, primarul Păducel – iniţiatorul proiectului – a fost nevoit să îl retragă de pe ordinea de zi în ciuda faptului că directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului SA, de asemenea prezent la şedinţă, a arătat că revizuirea studiului de fezabilitate este necesară pentru expedierea unei documentaţii complete, conformă  cu realitatea din teren, către Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Ni s-au confirmat astfel două informaţii care circulă de ceva vreme în mediul politic din Valea Jiului. Prima ar fi că, la nivelul Consiliului Local Petrila, USL funcţionează şi nu prea. Iar a doua că primarul în funcţie, Ilie Păducel, ia în calcul o eventuală trecere la PNL şi, implicit, o nouă candidatură la primărie din partea USL. Astfel se explică şi faptul că, în loc să urmeze o strategie coerentă de lucru în tandem cu pesedistul Bobar, colegul său de alianţă la nivel local, viceprimarul Ramaşcanu părea mai degrabă avocatul stângace al primarului Ilie Păducel.
Chiar dacă proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, primarul i-a cerut reprezentantului Apa Serv Valea Jiului SA ca, dacă tot se află la şedinţă, să rămână şi să îi informeze pe edilii locali asupra revizuirii studiului de fezabilitate, pentru ca aceştia să aibă suficiente elemente pentru o întrunire ulterioară, la care acesta urmează a fi readus în discuţie. Directorul tehnic s-a retras însă din sală imediat ce s-a trecut la discutarea primului proiect de pe ordinea de zi.
 
Andronache: “Primarul şi viceprimarul insultă inteligenţa consiliului local...”
Finanţarea cu 5.000 de lei a activităţilor din data de 17 februarie, momentul redeschiderii Casei de Cultură “Ladislau Schmidt” din localitate, a încins din nou spiritele. Consilierul Bobar a arătat că este de acord şi cu faptul că instituţia s-a transformat după recentele reabilitări, dar şi cu un eventual sprijin pentru derularea unor activităţi, însă din nota de fundamentare (întocmită „subţire” de jurista CL Petrila, Gabriela Sirop) nu rezultă la modul concret pe ce se va utiliza respectiva sumă de bani.
Consilierul PDL Marius Heljiu a avut un schimb dur de replici cu viceprimarul, căruia i-a reproşat că, într-o declaraţie de presă referitoare la refuzul CL de a aproba suma de 20.000 de lei pentru un concert al Proconsul la Petrila, acesta le-a replicat la grămadă aleşilor locali că pentru excursii în Creta şi Egipt au dat bani, dar pentru un concert nu. În sinteză, Heljiu s-a arătat deranjat – pe bună dreptate – că a fost băgat în aceeaşi oală cu aleşii locali care, spunem noi, au profitat de banul public relaxându-se în hoteluri de lux şi pe vase de croazieră din cele două destinaţii turistice.
Pesedistul Vasile Jurca a preluat tirul împotriva viceprimarului, reproşându-i că a cerut CL Petrila aproape 5.000 de euro pentru o trupă care, de fapt, ar concerta pe vreo trei mii.
Emanoel Andronache, consilier local PRM, a fost şi mai dur arătând că, prin readucerea pe ordinea de zi a unui proiect respins anterior, “primarul şi viceprimarul insultă inteligenţa consiliului local”. Andronache s-a referit, după cum probabil intuiţi, la proiectul prin care viceprimarul susţinea iniţiativa unui concert Proconsul pentru suma de 20.000 de lei. Peremistul a arătat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, pentru trupa Proconsul s-a încheiat un antecontract, fără a exista acordul CL Petrila, aspect de care Andronache s-a declarat deranjat. Consilierul a subliniat faptul că, în mai multe rânduri, primarul şi viceprimarul s-au lansat în a garanta trecerea unor proiecte prin legislativul local. El a mai arătat că, aşa cum nici după tăierea panglicii celui mai nou parc de pe raza localităţii nu s-a organizat o petrecere, nici acum – adică după inaugurarea Casei de Cultură - nu ar fi imperios necesară o asemenea activitate de socializare. În plus, Andronache a considerat că e cel puţin neelegant din partea executivului să-i întoarcă în mod injust împotriva unei părţi a CL pe liceenii de la Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuşi” din Petrila.
 
Bobar către Păducel: “Nu sunt de acord să patronaţi ilegalităţi...”
Pesedistul Bobar a luat din nou cuvântul solicitând primarului să explice CL Petrila în ce bază legală a fost semnat un contract sau ante-contract cu Proconsul fără a exista acordul legislativului local, cerând edilului să prezinte public documentul invocat. “Nu sunt de acord să patronaţi ilegali­tăţi...” i-a spus Bobar lui Păducel, reamintindu-i că grupul consilierilor PSD a susţinut, la rugămintea primarului, mai multe proiecte de interes local.
Consilierul Heljiu (PDL) a arătat că elevii de la Petrila merită susţinerea CL pentru a avea un cap de afiş la Balul bobocilor, aspect întărit şi de Dumitru Răscolean-Negoi (PSD). Fostul preşedinte al pesediştilor petrileni i-a reproşat viceprimarului că se preocupă să aducă în atenţie ce a fost în alte madate (cu referire, desigur, la vizitele pe bani publici în Creta şi Egipt). Lăsând nivelul discuţiei la aceeaşi cotă, Ramaşcanu i-a replicat lui Răscolean-Negoi că şi el a fost în Egipt timp de 14 zile, dar pe banii săi. Spre deosebire de Răscolean-Negoi care, v-aţi prins, a ajuns acolo pe bani publici.
 
Răscolean-Negoi: “După ce 3 ani şi opt luni...
...v-a lins, îşi permite şi el patru luni să vă scuipe”, i-a replicat consilierul pesedist primarului în exerciţiu Ilie Păducel, referindu-se atât la relaţiile tensionate din ultima vreme dintre primar şi consilierul Andronache, dar şi la faptul că - în urma unui adevărat tir de reproşuri (unele pertinente, altele pur electorale) din partea consilierilor locali, primarul s-a simţit dator să intervină pentru a spune punctul de vedere al executivului local.
 
În altă ordine de idei,... 
...se observă că, de la o vreme, o bună parte din consilierii locali petrileni sunt, din diverse motive, tot mai activi. Andronache (şi) din motive personale, Răscolean-Negoi pentru că a cam pierdut teren, iar ceilalţi consilieri social-democrați petrileni pentru că partidul duce acum, la Petrila cel puţin, o strategie politico-administrativă coerentă, semn că stilul preşedintelui Bobar, decent şi constructiv, se simte.

(Imagini Kapital TV)


Comentarii articol (9 )

#1 piata universitatii13.02.2012,  14:46:39
PDL=USL ACEEASI MIZERIE
#2 DANIEL13.02.2012,  15:27:21
BUNICUL MEU MI-A SPUS CA LIBERALII ERAU OAMENI RAI SI PUNEAU BOTNITA LA OAMENI ATUNCI CAND ACESTIA LE CULEGEAU STRUGURII DE PE MOSIILE LOR
#3 doina13.02.2012,  15:58:32
paducel=bobar=ramascanu
#4 repetentul14.02.2012,  15:55:30
CINE SPUNE RESPECTAREA LEGII? VAI DE MAMA LOR....
#5 amira15.02.2012,  19:53:13
@daniel. Alta replica nu mai gasesti? Te-ai repetat de atatea ori incat devi penibil. Andronache sare la gatul lui Paducel dar cand i-a angajat nevasta si i-a dat casa era ca lipiciul pe plic.De aici se vede caracterul omului. Cei care oscileaza de la o tabara la alta se cheama ca sunt,,pupin***isti,, si nu te poti increde in ei. Ramascanu este de o penibilitate iesita din comun. El mereu e pe dinafara dar se crede a tot stiutor. In nestiinta lui crede in promisiunile primarului ca-l mai unge din nou in functie lucru care cu certitudine de data aceasta nu se va mai intampla. Cu siguranta se vor produce schimbari la primarie.Este si timpul.
#6 GORE03.03.2012,  12:57:30
CINE VORBESTE DE LEGE CEL MAI MARE HOT,DIN PETRILA, CHIORU DE BOBAR,CAMATAR CU ACTE IN REGULA,VOTATIL PRIMAR SI O SA FACA INSTALATIA DE APA SI VA FACE METRU CUB DE 20 DE LEI, EI NU AU IMBUNATATIT CU NIMIC INSTALATIA DE APA SI CANALIZARE,SI TOT AU SCUMPIT,APA CU 7 LEI, DAR SA MAI PUNA O TEAVA ,O SA FACA APA CUM VAM SCRIS 20 DE LEI METRU. EL VORBESTE DE LEGE , CA NE DUCEA CU JAPCA, DE LA SUT LA EL ACASA SA-I RIDICAM CASA, SI COTETELE SAU GARAJU. PS PODU DE LA MINA PETRILA NU LA REPARAT PRIMARIA ,DAR LA BOBAR IA FACUT POD NOU ANU TRECUT, SA POATA SA TREACA CU JIPU, LUI ALA MUNCIT DIN BANI CINSTITI,ORI CUM STIU CA NU O SA LASATI MESAJU MEU ,SA CITEASCA TOATA LUMEA, CINE ESTE DL BOBAR, TOT COMUNISTI ATI RAMAS ,UNI DI CLICA LUI AU FACUT SCOALA, STEFAN GHEORGHIU, NU STIU DACA SI EL .
#7 cetatean petrilean19.04.2012,  00:34:40
Gore numai sa jignesti stii? Cu Bobar primar Petrila poate va mai avea o sansa. Daca ramane Paducel, Dumnezeu cu mila...
#8 bucsi26.05.2012,  15:24:14
sa vedeti cum lucreaza oamenii pontati de simion si butuza acasa la bobar...
#9 Sandu26.05.2012,  18:23:02
Mircea Ioan Molot a facut apa cea mai scumpa din Romania in Valea Jiului.Jos cu Molot.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
De un an de zile, Gheorghe Bobar, preşedintele CAR Petrila IFN, a blocat o importantă sumă de bani provenind din fondurile soci[..]
05.07.2015, 21:31   |    11 comentarii
Pentru mulţi dintre noi, orice Casă de Ajutor Reciproc (CAR) constituie un sprijin real la nevoi. Ba chiar, suntem de acord cu a[..]
11.03.2015, 22:03   |    51 comentarii
Ieri, primarul Petrilei s-a întâlnit la Bucureşt cu ministrul de Finanţe şi cu vicepremierul Liviu Dragnea. 26.02.2015, 21:17   |    1 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter