29.02.2012,  20:03:26 | 21 comentarii | 3282 vizualizari
Conform ultimelor sondaje, PSD Petrila stă bine: / Scorul dintre PSD şi PNL este de 3,2 la 1. PDL-ul abia de mai contează…
de Corneliu BRAN

În aceste zile se stabilesc la Petrila listele de candidaţi la funcţiile de consilieri locali în cadrul USL. Fiecare partid al alianţei, atât PSD cât şi PNL (conservatorii nu prea contează la Petrila), îşi va desemna în perioada următoare candidaţii, fireşte, pe liste, urmând, ca după finalizarea acestora, să se înceapă negocierea directă dintre cele două organizaţii de partid. Abia după aceea se va şti în mod exact cum va arăta lista şi de la ce partid vor fi primii 10-15 de pe liste, pentru alegerile locale din iunie.

Liberalii vor să sară peste ce arată sondajele…
Cum s-ar spune, a început circul, asta deoarece bătăliile sunt mai multe şi nu sunt întotdeauna pe faţă, ele se duc deocamdată mai mult în culise. Când spunem mai multe, ne gândim la faptul că una dintre lupte se dă în cadrul fiecărei organizaţii, fiecare viitor candidat dorind să fie cât mai în faţă. Normal, că doar primii au cele mai mari şanse. Apoi, mai există şi lupta internă dintre PSD şi PNL, referitor la numărul candidaţilor de la unii şi de la ceilalţi. Aceasta va naşte cu siguranţă scandal, ca mai peste tot în ţară, deoarece fiecare partid doreşte un număr cât mai mare de locuri eligibile. De exemplu, ţinând cont cum stau sondajele, USL Petrila să zicem că va avea 12-13 locuri eligibile, ceea ce înseamnă 12-13 consilieri locali. Asta înseamnă că liberalii vor dori şi ei vreo 6-7, că deh, sunt în coaliţie. Sforile sunt trase şi de la Deva în acest sens, iar presiunea exercitată de conducerea liberală de la judeţ e tot mai mare. A nu se uita ce mesaj dur, printre rânduri, i-a adresat Mircea Ioan Moloţ lui Gheorghe Bobar la ultima des­cindere în Vale, trăgându-l oarecum de urechi pe subiectul „deponeu ecologic”. A fost o atenţionare clară, ceva de genul „eu sunt şeful”, găsindu-se un pretext oarecare. Bineînţeles că cei din PSD se vor considera nedreptăţiţi, în frunte cu preşedintele Gheorghe Bobar, spunând că,  după raportul procentelor din sondaje, în mod logic, ei ar trebui să deţină vreo 9-10 locuri, iar liberalii doar vreo 3-4. De aici scandalul de care vorbeam. Care, chiar dacă nu va răbufni în public, el tot va exista, iar tensiunea aceasta va duce la multe duşmănii politice şi umane de-acum înainte. Cred că nimeni nu şi-ar dori să fie în sala respectivă, când se va negocia. Oricum, deja se ascut săbiile şi se curăţă pistoalele, la modul ironic vorbind.
 
Păducel - prins la mijloc
Suplimentar, va mai fi şi tensiunea legată de candidatura la fotoliul de primar, ţinând cont că şi Gheorghe Bobar dar şi Constantin Ramaşcanu doresc să candideze. Aceasta dacă nu se va veni de la centru cu o altă candidatură surpriză, gen Ilie Păducel, care se zvoneşte că e tot mai des şi mai asiduu curtat de tabăra liberală, dar şi de cea pesedistă (deşi nu e agreat de o mare parte din membrii acestui partid). Ceea ce ar însemna ca Gheorghe Bobar şi Constantin Ramaşcanu să fie neutralizaţi. Deşi a susţinut şi susţine  că nu schimbă partidul („Vă rog să mă credeţi, nu am de gând să plec de la PDL, mai ales că am primit susţinere şi înţelegere la o mulţime de proiecte, n-ar fi corect faţă de acei oameni şi miniştri care m-au susţinut”, declaraţie făcută nouă la mijlocul lui ianuarie anul curent), ţinând cont de faptul că e uns cu toate alifiile şi nu şti la ce să te aştepţi niciodată de la el, Ilie Păducel poate fi o bombă cu ceas pentru ambele partide. Rămâne de văzut şi de urmărit. Tindem să credem că această variantă nu este una serioasă şi vă spunem şi de ce. Dacă Ilie Păducel va face pasul acesta, va rămâne în continuare cu proiectele aflate în derulare în aer, în sensul că se va închide de la Guvern robinetul pentru aceste lucrări, nu puţine, fapt care n-ar da bine pentru primar, iar 2012 ar fi un an aproape mort din punct de vedere al realizărilor la Petrila. 
Din această privinţă, Ilie Păducel este înghesuit undeva la mijloc. Dacă va candida din partea PDL, are şanse de câştig, dar va avea un consiliu format din opoziţie, în condiţiile în care PDL nu mai prinde, conform sondajelor, mai mult de trei, maxim patru locuri în consiliul local. Ceea ce va însemna un mandat de groază pentru primar, dacă nu va schimba barca partidului din toamnă, după alegerile parlamentare. Dacă va candida independent (e şi asta o variantă care se vehiculează), nesusţinut de niciun partid, Ilie Păducel riscă să piardă lupta electorală. Dacă trece la PNL sau PSD, va câştiga fotoliul de primar, dar nu se ştie dacă îşi va finaliza proiectele începute. Plus că pentru multe din ele primarul a fost ajutat cu condiţia să rămână fidel PDL-ului, deci şi-a pus oarecum şi obrazul în joc. Ingrată situaţie …
 
În sondaje, raportul dintre PSD şi PNL - 3,2 la 1!
Gheorghe Bobar, preşedintele PSD Petrila, ne-a explicat cum vor arăta viitorii candidaţi la funcţiile de consilieri locali, din partea organizaţiei de partid petrilene, dar şi cum va fi cu negocierea, din punctul de vedere al ultimelor sondaje şi al pesediştilor: „Viitorii consilieri care vor fi pe listă, când vom merge la negociere, nu trebuie să arate neapărat ca nişte VIP-uri ale oraşului Petrila, ci să arate mai mult ca nişte persoane integre, cărora să nu li se poată reproşa nimic, vizavi de activitatea pe care au desfăşurat-o în decursul timpului. Listele sunt în curs de definitivare, dar încă nu am stabilit un protocol între noi şi PNL, privitor la locurile pe care o să le ocupăm în consiliul local. Noi ne menţinem poziţia, în funcţie de poziţia PSD-ului în oraşul Petrila. În funcţie de asta vrem să impunem şi numărul de consilieri aferenţi acelui procent uriaş pe care-l are PSD-ul. 
În momentul de faţă, raportul dintre PSD Petrila şi PNL Petrila este de 3,2 la 1 în favoarea PSD-ului. De aici vom porni deci negocierea”.

Comentarii articol (21 )

#1 gheorghe29.02.2012,  21:48:42
USL=PDL ACEEASI MIZERIE.
#2 FLASH 29.02.2012,  22:32:54
PNL cu turnatorul la securitate Molot ,un hot ,are prea ,ari pretenti ,sacandideze ei siguri.
#3 daniel01.03.2012,  12:26:54
DRAGI ALEGATORI :BUNICUL MEU MI-A SPUS CA LIBERALII ERAU OAMENI RAI SI PUNEAU BOTNITA LA OAMENI ATUNCI CAND ACESTIA LE CULEGEAU STRUGURII DE PE MOSIILE LOR
#4 dumitru01.03.2012,  12:42:29
daniel,bunicul tau era cumva taranist? Inteaba-l.Oricum,nu este mare diferenta intre politicienii de atunci si cei de astazi.
#5 GORE01.03.2012,  14:16:49
VOTATIL PE HOTU DE BOBAR CA NU A FURAT DESTUL DE LA CAR , TREBUIE SA MAI FURE SI DE LA PRIMARIE
#6 Postolache Maria01.03.2012,  16:15:54
am lucrat cu dl Bobar la mina Petrila;a fost un om extraordinar de cinstit si de corect iar oamenii erau multumiti de el ca se zbatea sa le faca salarii pe masura muncii grele din subteran.Nu aveti cu ce sa l atacati pe acest om ,tot ii dati cu CAR ul ,degeaba ,cand faci astfel de acuzatii tre sa ai si dovezi si sper ca dl Bobar sa va dea si in judecata pentru calomnie ,chiar daca scrieti sub pseudonime cu o hotarare judecatoresaca puteti fi identificat dl ,,Gore'' . Eu sunt convisa ca in luna iunie oamenii il vor vota ca primar in orasul Petrila.Sondajele il arata clar ca favorit .
#7 guru biholaru01.03.2012,  16:49:26
BOBAR = PADUCEL = RAMASCANU. SUNT PE O MANA.
#8 IOANA01.03.2012,  16:52:00
din presa locala si televiziune noi am vazut ca exista travestiti pdl-listi!!!! Cand candideaza Bobar peste 4 ani ? Ca acum cadideaza paducel ca doar pe langa functia ce nu si-o mai dorea acum 4 ani de primar doar el spunea acum fuge la USL bravo celor de la ZVJ ca ne anuntati sa nu votam USL!!!!
#9 FOST PSD-IST01.03.2012,  16:54:12
MOLOT A ELIMINAT PSD-ISTII LUPTATORI.PETRILENI DACA VOTATI USL ADICA PADUCEL LA UN LOC CU BOBAR SI RAMASCANU VOR ADUCE GROAPA DE GUNOI IN ORASUL NOSTRU.VETI VEDEA.
#10 pronostic01.03.2012,  21:24:40
Paducel va candida pentru ca altfel da coltul de ciuda. Bobar va candida si el mai mult pentru sunctie. La fel si Ramascanu pentru ca altfel adio afaceri el @ compania. Castigator va fii Curtean care cu ,,manuta,,lui detine asii in maneca astfel incat sa-i reduca pe unii la tacere.
#11 pentru pronostic01.03.2012,  22:02:30
semneaza-te manuta
#12 jecky01.03.2012,  23:59:12
De ce i se spune lui Curtean "manuta"?????De ce nu-i spun TUDY ca suna mai frumos.Railor ce sunteti.O sa va bata al de sus.
#13 dj02.03.2012,  10:40:51
Ma bucur pentru voi petrileni!Sunteti activi.
#14 jorgu02.03.2012,  16:11:32
NU VREAU SA MAI VAD LA CONDUCERE CIUMA ROSIE.....
#15 sven02.03.2012,  18:31:27
GORE SIGUR ESTI DATOR LA,ASA CA LAS-O MAI MOALE.
#16 ada02.03.2012,  20:54:45
lasa ca ai avut ciuma portocalie bai jorgu.o meritati pe deplin.
#17 jorgu03.03.2012,  12:45:51
ciuma rosie devine caracatita iar . pensionar..car... primarie ...e corect ? votatii fratilor daca nu va pasa.
#18 gogu tractoristul03.03.2012,  12:57:15
D-NA POSTOLACHE CU CE V-TI OCUPAT PE LA MINA ? A-TI LUCRAT SI IN SUBTERAN DE STITI ATIT DE MULTE DESPRE MINERIT?DACA TOTI AU FOST ASA DE BUNI CUM II SUSTINETI DE CE NU CULEGEM ROADE ACUM DI MINERIT?
#19 j22.03.2012,  18:29:05
bondare si u vrei primar dupa ce circuli beat tu crezi ca cu alcool in nas se conduce primaria .cat despre furat ai expierenta maxima ca de cand ii excrochezi pe bieti membri car
#20 j 22.03.2012,  18:35:18
sper ca si camataru de ramascanu sa nu se lase ca in orasu asta tre sa avem de ales intre un comatar un hot de buzunare si un mare comunist care are si calitatile celorlalti doi daca nu mai candideaza si un tanar sau un om cinstit ne tot ducem ca decat sclavi mai bine stranieri darramane o intrebare daca raman in oras bobar , ramascanu si paducel oare cum se fura ei intre ei si se mint?
#21 ioana22.12.2015,  08:41:26
n-ar fi rau chiar sa se verifice CAR-urile ca sint banii oamenilor.Din pacate sint multe care bu sint afiliate nicaieri sint individuale si conduse de familii si oameni incompetenti si nesimtiti.Vreau si eu numele unui ziar care vrea sa investigheze un CAR mare la cluj


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
PSD Petrila, OFSD Petrila, OFSD Vulcan şi deputatul PSD Natalia Intotero şi-au dat mâna p[..]
03.10.2013, 22:36   |    1 comentarii

Deşi primarul Petrilei, Ilie Păducel, a declarat că nu va mobiliza oameni pentru decolmatarea şi curăţarea de vegetaţie a alb[..]

17.04.2013, 20:34   |    1 comentarii

Sâmbătă, 6 aprilie, pe terenul sintetic de pe str. Avram Iancu a avut loc meciul de fotbal dintre[..]

08.04.2013, 19:19   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter