22.04.2012,  23:49:59 | 15 comentarii | 1771 vizualizari
Ne-aţi întrebat cu ce se mai ocupă parlamentarii noştri. Vă răspundem: / Deputatul Monica Iacob-Ridzi se axează în aceste zile pe 5 probleme diferite
de Corneliu BRAN

Deputatul Monica Iacob-Ridzi s-a aflat în acest final de săptămână la Petroşani. Cu prilejul unei acţiuni desfăşurate vineri la Primăria municipiului Petroşani, am profitat de moment pentru a o întreba ce mai e nou prin Parlamentul României, pe la Camera Deputaţilor şi cu ce se mai ocupă parlamentarul petroşenean care face parte din grupul democrat-liberalilor. Mai ales că foarte mulţi dintre dumneavoastră, cititorii, dar şi telespectatorii postului Kapital TV ne-aţi tot întrebat cu ce se mai ocupă senatorul şi deputaţii noştri din Vale. Ce ne-a spus deputatul vă prezentăm mai jos. În privinţa activităţii celorlalţi doi parlamentari, aşteptăm un semn de viaţă şi din partea dumnealor, nu neapărat noi ci dumneavoastră, cei care i-aţi trimis în Parlament.

Călătorie gratuită pentru pensionarii care merg în staţiuni
„Lucrez la definitivarea a patru întrebări pe care le voi adresa unor miniştri, interpelări pe care le-am preluat de la Biroul Parlamentar, unde îmi ţin săptămânal audienţele. Există foarte multe persoane care vin cu diverse propuneri, sugestii, probleme. Una dintre aceste probleme, îmi permit să dau un exemplu, vine din partea unor pensiona­ri, care primesc acele bilete de tratament şi care doresc să obţină gratuit şi transportul pe calea ferată odată cu acel bilet. Celelalte bilete pe care le au pentru acele călătorii gratuite dumnealor le folosesc în alte scopuri, pentru a merge la tratament sau pentru a rezolva alte probleme pe care le au. De aceea mi se pare corect ca în momentul în care au un astfel de bilet de tratament să poată călători gratis până la staţiunea balneoclimaterică. Am propus ministerului ca acei pensionari care refuză biletele de transport - sunt foarte mulţi care primesc trei călătorii gratuite dus-întors - să le poată dona celor care au nevoie atunci când merg în staţiuni la tratamente, pentru că ei nu le folosesc”.
 
Informarea femeilor în legătură cu avortul
„Legat de activitatea mea parlamentară, am depus trei propuneri legislative, una destul de controversată, este vorba de acea propunere legislativă privind informarea femeilor care vor să avorteze. Acea propunere, cum am numit-o noi, criza de sarcină, a fost o denumire probabil neinspirată, care a fost prezentată greşit în mass-media. Acum vreau să fac corectura necesară: nu este vorba de interzicerea avortului! Este vorba despre o corelare a legislaţiei din România cu legislaţia europeană. În toate ţările membre ale Uniunii Europene există o perioadă scurtă de aşteptare de 1-7 zile. Pur şi simplu, toate femeile - şi asta este un drept pe care-l avem pentru a decide asupra noastră şi asupra copilului nenăscut - iau o decizie finală, după ce sunt bine informate. Noi suntem obligaţi de când am aderat la UE ca să corelăm legislaţia noastră cu cea europeană. Asta s-a întâmplat, nu spunem că este o propunere perfectă, este perfectibilă, poate suferi amendamente mai ales unde probabil propunerea nu a fost bine formulată. Dar ideea era ca femeile să fie bine informate şi, bine înţeles, după aceea să poată să ia o decizie şi să întrerupă sau nu sarcina, în funcţie de dorinţă. Nimeni nu s-a gândit vreodată să ajungem ca înainte de 1989 şi să interzicem avorturile! O aberaţie, nu susţin aşa ceva, fiecare femeie trebuie să decidă când rămâne însărcinată şi dacă a rămas şi nu doreşte copilul să poată să nu-l păstreze. Este opţiunea fiecărei femei şi sper că acum am clarificat această problemă”.
 
Cornul şi laptele - înlocuite cu o masă caldă
„Am primit solicitări din partea părinţilor să înlocuim cornul şi laptele cu o masă caldă. Am şi făcut demersuri în acest sens şi aştept deja rezultatele. Avem în acest sens susţinere şi din partea ministerului, ceea ce este important, copiii au nevoie de o masă caldă sau, dacă nu, de o mâncare variată, sănătoasă, în funcţie de ce decide fiecare şcoală. Nu spun să nu se mai dea corn şi lapte copiilor, dar nu în fiecare zi, mâncarea trebuie să fie echilibrată, variată. Nu poţi mânca în fiecare zi acelaşi fel de mâncare, ajungi să te saturi la un moment dat, copiii deja s-au săturat de acelaşi fel de mâncare, doresc şi altceva. De foarte multe ori cornul este şi tare sau nu este foarte bun, ceea ce face ca mulţi copii să-l arunce. Cu sprijinul părinţilor, a consiliilor locale, a inspectoratelor şcolare judeţene şi a ministerului se pot înlocui cornul şi laptele cu o masă caldă, cu fructe, sau cu altceva, în funcţie de ce îşi doresc copiii împreună cu părinţii lor. Se poate stabili un meniu pentru copii, sănătos şi variat. Copiii au nevoie de acest supliment, deoarece, în general, nu mănâncă acasă dimineaţa, îşi uită suplimentul sau unele familii, pur şi simplu, nu au bani de sanvişuri sau alte alimente. Contează ca la şcoală copiii să obţină un supliment gratuit”.
 
Uniforme şcolare sau însemne şcolare distincte subvenţionate de stat 
„A treia propunere, care şi ea fost greşit înţeleasă, exact ca şi în cazul informării asupra avorturilor, vizează reintroducerea uniformelor şcolare. De fapt, noi nu ne-am dorit un model unic de uniformă şcolară, aşa cum era înainte de 1989. Era vorba de o uniformă personalizată de la şcoală la şcoală sau de un însemn, care să poată să-i facă pe copii să fie identificaţi oricând de la ce şcoală sunt. Nu ştiu, o eşarfă, o căciulă, orice, nu neapărat costisitor, dar ceva care să facă ca toţi elevii să fie identificaţi uşor de la ce unitate de învăţământ sunt. Aşa s-ar putea observa uşor copiii străini care intră în şcoală, copiii care umblă pe străzi în timpul cursurilor, sau copiii care intră în anumite localuri, unde de la vârste fragede beau cafele, fumează sau ştiu eu ce mai fac la nişte ore când ei ar trebui să fie la şcoală. Copiii care nu îşi vor putea cumpăra uniforma stabilită de şcoală sau însemnul vor fi ajutaţi, deci nu se pune problema ca părinţii familiilor cu venituri reduse să suporte costuri suplimentare. Această uniformizare ar face să se elimine şi diferen­ţele între copii, în sensul că acei copii din familii care nu-şi permit să cumpere haine scumpe ar fi îmbrăcaţi la fel ca şi copiii din familii bogate”.
 
Se lucrează la paşii ajutători includerii celor patru mine viabile în complexul energetic
„Am depus în această săptămână câteva amendamente împreună cu ministrul Economiei şi Comerţului, pentru că avem nevoie de o modificare legislativă, în sensul în care primul pas a fost făcut pentru constituirea Complexului Energetic Hunedoara. Este vorba de fuziunea Termocentralei Paroşeni cu Termocentrala Mintia. Următorii paşi ţin de modificarea legislaţiei. Va trebui să facem în aşa fel încât cele patru mine considerate viabile să poate fi şi ele constituite într-o societate, date înspre ANAF şi ulterior să fuzioneze cu cele două termocentrale. Noi sperăm ca în cel mai scurt timp să putem să înfiinţăm complexul, cu cele patru mine. Eu sper în viitorul mineritului, de aceea sper ca în viitorul apropiat să existe în subteran, în abataje, noi angajări şi sunt împotriva oricăror disponibilizări în perioada următoare. Cred că trebuie construit complexul şi salvat mineritul Văii Jiului, care trebuie să existe zeci şi zeci de ani de-acum înainte”.

Comentarii articol (15 )

#1 SLANINA23.04.2012,  04:24:44
DOAMNA DEPUTAT AR FI BINE SA NE INFORMATI CU PRIVIRE LA DOSARUL CU FURTUL BANILOR PUBLICI PENTRU CAMPANIA ELECTORALA A DOMNIŞOAREI BĂSESCU ŞI LNU VĂ MAI OCUPAŢI DE PENSIONARI PENTRU CĂ ÎN 4ANI DE GUVERNARE PDL NU AU PRIMIT NICI-O INDEXARE VĂ INFORMEZ CĂ NU SUNT MEMBRU LA VREUN PARTID.
#2 D23.04.2012,  05:50:13
BILETE GATUITE PT PENSONARII CARE MARG IN STATIUNI?? OARE CATI MAI MERG?? DATI BANI PENSIONARILOR CARE IA-TI LUAT ILEGAL !!!
#3 Ali23.04.2012,  08:03:14
Interesant ar fi sa vedem finalitatea.Dar poate ca doamna deputat nu stie ca probleme mult mai arzatoare sunt pentru locuitorii din Petrosani: apa potabila in zona de Nord Petrosani, cainii vagabonzi,locuri de parcare,acoperisurile bocurilor,curatenia printre blocuri,iar pe primul loc ramane rezolvarea problemei mineritului(daca cineva mai are inca dubii ordinul si faptele PDL este clar inchideti minerit pe orice cale).
#4 x 23.04.2012,  09:29:16
ce cauta hoata asta iarasi in acctiune ...pacat de micutul ei ca ar verita sa stea umpic la parnaie...
#5 ghe23.04.2012,  10:01:51
Doamna deputat sa nu-si mai oboseasca creerii ca oricum are zilele numarate in politica.
#6 Gheorghe23.04.2012,  10:25:04
In cazul campaniilor politice de spalare a imaginii, vina nu e numai a politicienilor. Cei care publica astfel de articole au si ei marea lor parte de vina. Unii fac aceasta promovare pentru bani sau alte beneficii, altii mai tantalai o fac chiar si de dragul de a da pupe in dos. Comentariul meu nu are neaparat legatura cu articolul de mai sus. Ramane optiunea cititorilor sa imparta pe categorii articolele si autorii lor.
#7 X-Ulescu23.04.2012,  11:02:55
Da ce serviabila este politichia se apropie cumva campania electorala ??????????????????????????????????????????????
#8 Fata Morgana23.04.2012,  12:46:53
are un tupeu fantastic... sa se axeze aceasta individa pe... a-si face bagajul... nu au facut nimic bun pentru cetateni, au facut doar pentru ei si sleahta lor... pe cine crede ca mai prosteste??? mult a fost, putin a mai ramas... multe SUCCESURI alaturi de EBA...
#9 eba23.04.2012,  15:05:27
se axeaza pe amenajarea vilei din bucuresti...se da cu wv tiguan ...ca doar scenele alea n o fi costat atita de pomana...pe cine vrea sa mai pacaleasca....decent ar fi sa nu mai candideze sa nu l traga in jos si pe tibi
#10 kemal23.04.2012,  16:44:35
Tibi ascundeo undeva sa nu o mai vada lumea ca ai de pierdut,nu mai merge prin biserici ca se mahneste bunul Dumnezeu,inteleg ca e campanie dar nu mai vrem figuri si promisiuni aiurea
#11 Rosaura23.04.2012,  17:45:16
Așa ,înfierați cu mândrie proletară !Provine din Petroșani una din cele mai harnice,decente serioase,și de ce nu ,frumoase deputate din parlament iar voi în loc s-o susțineți,o demolați .Dna Monica a fost singurul ministru care după 1989 a făcut ceva ptr.tineri, ceva de ziua lor.Și se vedea fericirea lor de a participa la un spectacol pe care altfel nu și-l permiteau.Poate tinerețea și experiența insuficientă au făcut să și greșească,dar sper să-și rezolve problemele.
#12 un cetatean23.04.2012,  19:41:51
Doamna are 5 subiecte demagogice ce nu vor avea niciodata finalitate.Doamna este se afiseaza mereu cu sotul doar doar o fura ceva din succesul lui.Doamna ar fi fost foarte multumita daca ar fi fost cumulate alegerile.Ca si cealalta doamna(Roberta) si ea este o hoata.Poate sa vina acasa caci nu va muri de foame.Si mai are doamna deputat o limba de lemn de-ti vine greata!
#13 bebe23.04.2012,  21:05:29
tupeu jegos de pdl-ist! nu-i e rusine sa apara cu chestii d-astea de adormit copiii!
#14 Nelu24.04.2012,  12:45:45
De la frpturism politic,la fripturism mediatic prin lama Gillette!
#15 Fata Morgana27.04.2012,  11:19:53
sa-si vada de copil si de sanatate (parca era grav bolnava)...??? sa-i fie rusine ca a folosit aceste tertipuri (sarcina si sanatate) sa scape basma curata... o mare nerusinata...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter