07.05.2012,  23:11:12 | 12 comentarii | 2393 vizualizari
Eu cu cine votez? (III) / Azi: candidaţii din Uricani
de Corneliu BRAN

Dacă în primele două părţi ale serialului nostru v-am prezentat candidaţii la funcţia de primar, respectiv la funcţiile de consilieri locali din două municipii, Petroşani şi Vulcan, astăzi vă prezentăm listele cu candidaţi pentru alegerile locale din 10 iunie din cel mai vestic oraş din Valea Jiului: Uricani.Vă reamintim că listele de consilieri locali sunt prezentate de către noi doar până la poziţia opt.

Şase pe un loc: al primarului
Dacă aveaţi impresia că într-un oraş mic, cum este Uricaniul, nu vor fi prea mulţi candidaţi la fotoliul de primar al localităţii, v-aţi înşelat. Oraşul este el mic, dar ambiţiile sunt mari…, 6 cetăţeni înscriindu-se pentru candidatura la cea mai înaltă funcţie publică locală.
Dacă actualul primar social-democrat, Dănuţ Buhăescu, mai doreşte un nou mandat pentru continuitatea proiectelor începute sau amânate din cauza situaţiei economico-financiare a României, datorate în primul rând crizei economice prelungite, dumnealui regăsindu-se pe lista Uniunii Social Liberale (USP), democrat-liberalul Ilie Pârvan (USP), peremistul Daniel Moraru, sau reprezentantul PP-DD, Constantin Stancu, sunt trei candidaţi cu destulă experienţă, care şi-au mai încercat forţele şi în trecutele campanii electorale, de fiecare dată dumnealor regăsindu-se pe poziţia a doua sau a treia. Rămâne de văzut ce scor vor realiza anul acesta, în condiţiile în care Dănuţ Buhăescu este chiar şi după sondajele contracandidaţilor săi favoritul uricănenilor.
Ceilalţi doi candidaţi sunt Sorin Sandal, din partea PP-LC, şi independentul Mihai Ouatu, cel care s-a înscris primul în lupta electorală.
 
6 formaţiuni politice sau uniuni pentru consiliul local
După ce aţi văzut situaţia la competiţia pentru fotoliul de primar, vă prezentăm listele pentru funcţiile de consilieri locali. La Uricani şase formaţiuni politice sau uniuni sunt angrenate în lupta electorală pentru parlamentul local. Firesc, cele două uniuni, cea de la nivel naţional, Uniunea Social Liberală (USL), şi uniunea judeţeană, intitulată Uniunea Social Liberală (USP), continuă competiţia şi la nivel electoral, cu un serios avantaj în acest oraş spre USL. Rămâne de văzut cum se vor mobiliza usepiştii din cele trei partide care formează uniunea în faţa celor de la USL, consideraţi pe bună dreptate favoriţi, după toate sondajele electorale.
Alte patru organizaţii de partid, de culori şi orientări total diferite, stau şi ele la pândă. Este vorba de veşnicul outsider, Partidul România Mare, prezent după fiecare votare cu câte un consilier-doi în consiliul local, dar şi de mult trâmbiţata „surpriză” a acestor alegeri, Partidul Poporului - Dan Diaconescu. S-au mai înscris în competiţia electorală Partidul Poporului - Legea Cojocaru şi Uniunea Maghiarilor din România, .
Înainte de a vă prezenta listele, mai trebuie să spunem că şi la Uricani experienţa unor oameni politici locali este prezentă pe liste. Însă, pe lângă aceştia mai apar şi destule nume noi, sau cu mai puţină experienţă în sectorul politico-administrativ al localităţii. Deci, să vedem care sunt primii 8 candidaţi de pe listele de pentru Consiliul Local Uricani:  
Uniunea Social Liberală (USL) - formată din Partidul Social Democrat (PSD) + Partidul Naţional Liberal (PNL) + Partidul Conservator (PC): 1. Dănuţ Buhăescu; 2. Corneliu Braia; 3. Rebeca Vasti Zaharia; 4. Vasile Pavel Dreghici; 5. Liliana Maria Cureş; 6. Vasile Pătrăşcoiu; 7. Jenica Stanci; 8. Gheorghe Clipici.
Uniunea Social Populară (USP) - formată din Partidul Democrat-Liberal (PD-L) + Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) + Partidul Naţional Ţărănesc-Creştin şi Democrat (PNŢ-CD): 1. Ilie Pârvan; 2. Cosma Nicuşor Stoi; 
3. Ioan Cosnete; 4. Daniel Ionel; 5. Călin Rebeleş; 6. Dorin Roman; 7. Traian Cristian Hamz; 8. Felicia Hănciuţa.
Partidul România Mare (PRM): 1. Vasile Daniel Moraru; 2. Sorin Grosu; 3. Carmen Felicia Neagu; 
4. Marius Daniel Vreme; 5. Ovidiu Căilean; 6. Ioan Gabriel Rus; 7. Vasile Cojocaru; 8. Laurenţiu Rusu.
Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD): 1. Constantin Stancu; 2. Ildiko Monica Burlacu; 3. Victor Hodea; 4. Francisc Mihaly; 5. Darius Frent; 6. Mihai Florian Kibedy; 7. Gheorghe Suciu; 8. Alexandru Ionuţ Creţu.
Partidul Poporului - ,,Legea Cojocaru” (PP-LC): 
1. Sorin Sanda; 2. Gheorghe Tudor; 3. Bianca Maria Pato; 4. Constantin Lungu; 5. Vasile Marian Ifrim; 6. Vasile Dumbravă; 7. Ioan Filimon; 8. Ioan Andrei Muth.
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR): 1. Dezideriu Szekely; 2. Francisc Farkas; 
3. Ildiko Asmarandei; 4. Arpad Attila Tofalvi; 5. Attila Bala; 6. Lucica Gacsadi; 7. Ilona Markus; 8. Nina Farkas.
Până în ziua alegerilor, 10 iunie, veţi urmări programele fiecărei organizaţii politice, urmând să puneţi ştampila pe cine credeţi că vă va reprezenta mai bine interesele. Din patru în patru ani, fiecare are puterea în propriile mâini, dar pentru asta mai trebuie să se deplaseze şi la secţia de votare.

Comentarii articol (12 )

#1 cici08.05.2012,  07:43:08
Dupa cum arata contracandidatii lui Buhaescu,nu are cine sa-l bata,bravo lui ca e baiat destept !
#2 io08.05.2012,  08:29:16
Chiar asa sa fie? Daca lumea e chioara in continuare... ce posibilitati ai in Uricani,in afara de a-i slugari pe Buhaescu si Braia?
#3 Daniel08.05.2012,  08:48:49
Noi organizatia PNL Uricani ,il votam pe Mircia Muntean, nu pe turnatorul la securitate Mircea Ioan Molot care a cerut ca fiecare membru PNL sa cotizeze cu 1000 lei pentru campania electorala.
#4 yda08.05.2012,  08:53:43
Rebeca Vasti Zaharia;Vasile Pavel Dreghici;Liliana Maria Cureş; 6. ; 8. Gheorghe Clipici.. Constantin Stancu; 2. Ildiko Monica Burlacu; 3. Victor Hodea; 4. Francisc Mihaly; 5. Darius Frent; 6. Mihai Florian Kibedy; 7. Gheorghe Suciu; 8. Alexandru Ionuţ Creţu.Vasile Daniel Moraru;1. Ilie Pârvan; 2. Cosma Nicuşor Stoi; 3. Ioan Cosnete; 4. Daniel Ionel; 5. Călin Rebeleş; 6. ; 7. Traian Cristian Hamz; 8. Felicia Hănciuţa.. Sorin Sanda; 2. Gheorghe Tudor; 3. Bianca Maria Pato; 4. Constantin Lungu; 5. Vasile Marian Ifrim; 6. Vasile Dumbravă; 7. Ioan Filimon; 8. Ioan Andrei Muth.Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR): 1. Dezideriu Szekely; 2. Francisc Farkas; 3. Ildiko Asmarandei; 4. Arpad Attila Tofalvi; 5. Attila Bala; 6. Lucica Gacsadi; 7. Ilona Markus; 8. Nina Farkas, consilieri de tot *****
#5 Sandu 08.05.2012,  09:44:05
Mircea Molot cel mai mare hot ,am citit ca vrea sa ia si Castelul Huniazilor.
#6 Clara08.05.2012,  10:48:30
ONG-UL din Ungaria care vrea sa concesioneze pe 99 de ani Castelul Corvinilor este condus de Olimpiu Venter cuscru lui Mircea Ioan Molot .
#7 Domnu Dan 08.05.2012,  14:56:45
De ce nu mai putem vedea rezultatele sondajului PPDD? De ce nu mai putem sa ne bucuram de ascensiunea "soc si groaza" a lui Vochitoiu? Este sondajul de ieri un fals? Asa se vorbeste prin Vale ca Vochitoiu a fost prins cu falsul in sondaj, care sondaj nici macar nu a fost facut decat din pix.
#8 Petre08.05.2012,  15:58:07
Jos Molot.
#9 traian08.05.2012,  16:58:52
Bai nea Daniel,tu cred ca traiesti in alt oras .......
#10 corcy08.05.2012,  20:22:30
primarul Buhaescu castiga ca ceilalti contracandidati sunt vai de capul lor! Jalnici pentru ca niciodata nu vor face nici un sfert cat sa facut in orasul Uricani de Buhaescu..nu ca e lumea chioara ba IO asta e realitatea chiar daca te doare.
#11 anonim01.06.2012,  23:51:34
votati..PP-DD LA URICANI //CEL MAI BN :pararea mea
#12 pony06.06.2012,  16:04:01
La cat de chioara e lumea inca mai voteaza pdl (usp)ei au taiat pensiile batranilor nostri si salariile parintilor si voi ica ii votati


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter