15.05.2012,  00:16:00 | 2 comentarii | 981 vizualizari
Ieri la Forumul „Pro Urbis” a fost / Ziua Familiei
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

În sala de şedinţe a Primăriei municipiului Petroşani a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Forumului „Pro Urbis”, întâlnire care s-a derulat pe parcursul unei ore şi jumătate.

„Familia, celula de bază a societăţii”

De data aceasta discuţiile s-au axat pe „Ziua Familiei”, o zi iniţiată după o idee a pastorului Pădureanu.
Conform organizatorilor, „Ziua Familiei” repre­-zintă unul dintre cele mai importante evenimente organizate pentru comunitate, „întrucât astfel aducem o importantă recunoaştere principalelor valori pe care dorim să ne construim societatea - valorile familiei”.
A fost lansat şi proiectul „Pro Familia”. Tot luni a fost înfiinţat şi Comitetul Comunitar Consultativ al „Pro Familiei”. 
Astăzi, 15 mai, se va desfăşura cel de-al doilea eveniment dedicat familiei, când în cadrul Forumului „Pro-Urbis”, în Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani, începând cu orele 14,00, va avea loc premierea familiilor care au împlinit anul acesta 50 ani de căsătorie, precum şi acordarea diplomei şi titlului de „Familia Anului” unor persoane cu înalte valori morale şi familiale. Tot astăzi va fi premiată cea mai tânără familie nou întemeiată din Petroşani.
Ieri sala de şedinţe a fost arhiplină. Pe lângă primar, în sală s-au aflat o serie de funcţionari ai administraţiei publice locale, cadre didactice, preoţi ortodocşi de la Biserica „Sfânta Mare Muceniţă Varvara” şi pastori din cadrul comunităţii locale şi reprezentanţi ai partidelor politice.
 
Două idei excelente
În rolul amfitrionului s-a aflat doamna directoare Lucia Muntean, care a dat cuvântul de deschidere primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Scurt şi cuprinzător, edilul a vorbit de rolul şi de importanţa familiei, dar şi de problemele cu care se confruntă unii copii ai căror părinţi pleacă în străinătate, ei rămânând cu bunicii, cu rudele şi de multe ori chiar şi cu vecinii. Ceea ce face ca aceşti copii să aibă multe probleme, în primul rând de adaptare şi nu numai, ţinându-se cont că dragostea şi dorul de părinţi pot afecta puternic comportamentele acestor copii. Tocmai de aceea primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a fost de părere că societatea, comunitatea în care trăim, trebuie să sprijine mai mult aceşti copii, aceste familii, căutând soluţii, soluţii viabile cum ar fi crearea de noi locuri de muncă şi găsirea unor noi alternative economice, acestea făcând ca aceşti oameni să nu mai plece, lăsându-şi copiii în grija altora.
A urmat la cuvânt Cristina Mraz, şefa Serviciului de Asistenţă Socială Petroşani, care, după o scurtă prezentare a problematicii sociale a unor familii din Petroşani, a vorbit de Consiliul Comunitar Consultativ, despre ce rol va avea acest for şi de alte lucruri legate de acesta.
Nu în ultimul rând, Cristina Mraz a prezentat celor prezenţi şi „Ghidul serviciilor sociale din municipiul Petroşani”, editat cu această ocazie.
Spre finalul întâlnirii, Lucia Muntean a expus anumite teme legate de familie, comunitate şi viaţa socială din Valea Jiului şi Petroşani, reamintind celor prezenţi şi de proiectul „Pro Familia” derulat între anii 2000-2006 la Şcoala Generală „I.G. Duca” din Petroşani. 
Tot Lucia Muntean a propus o interesantă idee, aceea de prezentare la una din următoarele întâlniri a membrilor „Pro Urbis” a personalităţilor petroşenene de azi şi de ieri, care au învăţat la şcolile din localitate. Suntem convinşi că lista este lungă, de aceea abia o aşteptăm.

Comentarii articol (2 )

#1 Dimltrie Jura15.05.2012,  07:32:11
Suntem specialisti în orice.Am făcut si eu un pic de latină la școală.Ca să nu continue în eroare, rugati pe cei din comitetul de initiativa să consulte un specialist în limba latină.PRO URBE este corect.După gramatica lui funeriu et com.,merge oricum!
#2 forumist19.05.2012,  22:02:22
Si adidas este corect, dar pentru asta vedem produse cu adida ori adidass, deci ce avem noi daca forumistii asa au vrut sa se numeasca? E placerea lor sa-si spuna Urbis si nu Urbe. Ei si ce?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter