25.05.2012,  22:15:49 | 17 comentarii | 2120 vizualizari
Exclusivitate Ziarul Văii Jiului / Un mare artist, Adi Ordean, o viaţă de om trăită pe scenă!
de Corneliu BRAN

După 35 de ani petrecuţi în ierarhia superioară a muzicii rock româneşti, evoluând de-a lungul timpului la cunoscutele formaţii româneşti „Stereo”, „Riff”, „Roşu şi Negru”, „Compact” sau „Schimbul 3”, Adrian Ordean, chitaristul de excepţie, vocalistul cu o voce de aur, descoperitorul de talente şi compozitorul de renume, a poposit două zile şi în Valea Jiului. Nu ca să cânte şi să ne încânte, ci ca să stea puţin cu prietenul de-o viaţă, vulcăneanul Fane Abrădoai, o altă cunoştinţă mai veche de-a noastră, cel care cântă tot de o viaţă la cunoscuta trupă din Vale, „Color”. În aceste două zile am reuşit să-i „furăm” o oră maestrului Adi Ordean, aducându-l la emisiunea „Verde-n faţă” de la Kapital TV Petroşani.Vă prezentăm o parte din interviul realizat cu acest prilej, făcându-i artistului cuvenita urare: Să ne trăieşti, maestre, şi să ne încânţi şi peste 50 de ani cu piesele tale nemuritoare!

 
Trupa Ordean şi primul ei hit: „Cheamă un înger!”
Prima parte a discuţiei a fost despre noua trupă intrată pe piaţa muzicală, care poartă chiar numele artistului: „Ordean”. Adi Ordean ne-a spus, în mare, cum a ajuns să înfiinţeze o nouă trupă şi de ce acest nume: „Poartă numele meu pentru că am avut câţiva colegi inspiraţi de la radio care mi-au spus că lumea va accepta cel mai repede o trupă cu numele meu. Ei mi-au spus că altfel fiecare va tot întreba ce formaţie e asta, cine este acela sau celălalt. Aşa, cu numele de Ordean, probabil că nu vor mai fi prea multe întrebări, cunoscătorii de muzică sunt sigur că au ştiut imediat despre ce este vorba (…). Actuala trupă a plecat aşa dintr-o joacă. Am zis hai să ne mai strângem să mai şi cântăm, că acum avem de toate, avem şi instalaţii de sunet şi scene şi studio. Dar am înţeles după câteva repetiţii că n-o să ne mulţumim cu atât, că o să vrem mai mult. Şi, într-adevăr, avem în repertoriu deja 15 piese, am vorbit cu o casă de discuri, suntem aproape cu contractul şi cu tot ce trebuie. Să vedem. Mă bucur că piesa compusă de Paşti, Cheamă un înger, a reuşit să intre deja în topuri. Ceea ce înseamnă că nu am lucrat tocmai rău. Sunt nişte începuturi, vreau să ajung să fac acelaşi lucru pe care l-am mai făcut şi până acum, pentru că lucrul acesta îl ştiu ce-l mai bine: să mă duc să cânt pe scenă”. 
 
Încântat de tinerele talente din Vale
Două lucruri au făcut ca Adi Ordean să deschidă un studio de înregistrări la Vulcan, în care a trimis aparatură de aproximativ două miliarde de lei vechi, despre care am mai scris: prietenia de aproape 40 de ani cu Fane Abrădoai, componentul trupei vulcănene „Color”, şi tinerii cei „mulţi şi talentaţi”, după cum susţine maestrul. Mai trebuie spus că cel care le-a fost sprijin celor doi pentru amenajarea unui studio destul de mare a fost primarul Gheorghe Ile, care le-a aprobat spaţiul şi i-a mai ajutat cu câte ceva fonduri şi materiale pentru amenajările interioare. 
„Înfiinţarea unui studio la Vulcan împreună cu Fane Abrădoai şi cu cei de la Color s-a datorat faptului că ştiam că aveţi în Valea Jiului extraordinar de multe talente. De câte ori am venit în Vale, am auzit voci minunate, inclusiv la festivalurile pentru copii, unde am mai făcut parte din juriu. E păcat să nu punem în evidenţă aceste tinere talente”, a declarat Adrian Ordean, probabil cel mai mare chitarist în viaţă.
 
Prima piesă de succes: „Pseudofabula”cu Roşu şi Negru
Maestrul ne-a vorbit apoi şi despre prima piesă importantă compusă de el şi cântată de marea trupă „Roşu şi Negru”, care făcea vâltoare în anii 70 şi 80: „Cu formaţia Riff din Sibiu am mers un an de zile în deschidere la clujenii de la Semnal M, unde am învăţat foarte multe. Acolo am înţeles ce înseamnă succesul pentru prima dată şi l-am înţeles mai bine. Mi-am dat seama că trebuie să fac saltul spre Bucureşti. Am trecut pe la Sens Unic şi Grup `74, am ajuns la Roşu şi Negru, unde am rămas vreo 8 ani de zile. Am făcut lucruri nemaipomenite cu colegii mei de la această trupă, acolo am avut şi primul mare succes al meu care s-a numit Pseudofabula, o piesă care are şi o poveste scurtă şi interesantă. Colegul meu, marele muzicolog Liviu Tudan, a venit la repetiţii cu o piesă. Eu am ascultat-o şi nu mi-a prea plăcut, eu o doream ceva mai hard şi i-am spus că nu cânt eu aşa ceva. I-am zis că o piesă asemănătoare am şi eu. A zis: „Ia cânt-o, să o auzim!”. Am cântat-o. Era piesa Pseudofabula. A spus: Ok, cu piesa asta vom mai trăi încă vreo cinci ani liniştiţi. Iată că a avut mare dreptate să aibă mare încredere în piesa mea, care, în timp, a ajuns o piesă iubită de fani şi de iubitorii de muzică”.
 
Compact - marele succes 
„După 1990 am avut norocul să ne construim şi un studio particular, primul din România, care avea cea mai mare instalaţie de sunet din România. Acolo am învăţat alte şi alte lucruri. Ajuns la studio, la butoane, am fost poreclit regele butoanelor sau în alte feluri, eu evoluând pe-atunci la trupa Compact. Am avut şi curajul să încerc să produc şi alte formaţii, nu mai vorbesc de melodii (…). Am avut mare succes cu Compact în Uniunea Sovietică, la fel şi la bulgari. Aşa era înainte de 1990, mergeam în turnee doar în ţări din lagărul comunist, n-aveam ce face. Succesul de la bulgari a fost însă fenomenal, peste tot ceea ce aveam în România. Cred că graniţele nu opresc muzica, pur şi simplu ea este trăită, chiar dacă nu se înţelege textul, de iubitorii de muzică. Mi-am dat seama atunci că dacă muzica e bună, restul contează mai puţin, produsul finit e baza. În Bulgaria am concertat atunci în deschidere la Nazareth, cu care concertasem şi în turneul din România. Bulgarii au fost extraordinari atunci, mi-au rămas în minte. Dintre toate formaţiile la care am cântat, Compact mi-a rămas cel mai tare în minte. A fost trupa în care ne-am simţit cu toţii nemaipomenit. Am înţeles că aşa trebuie să fie atmosfera într-o trupă şi am dus-o aşa aproape 10 ani, cu o atmosferă deosebită. N-am văzut la momentul acela în nicio trupă o atmosferă ca şi la Compact, poate ceva asemănător, dar prea puţin. Am avut nişte băieţi extraordinari, regretatul Teo Peter, Emil Laghia, Leluţ… Întotdeauna ne-am zis: Hai să ne facem treaba atât cât putem de bine. Dar atât ăla să fie cât se poate de bine. Şi cred că ne-am făcut-o, în orice caz lumea a apreciat munca noastră, oriunde mergeam sălile erau pline, lumea ne iubea”.
 
Prietenie adevărată de 37 de ani!
Fane Abrădoaie componentul trupei Color, şi cel care ne-a intermediat acest interviu, ne-a spus în timpul emisiunii şi cum a decurs prima întâlnire a dumnealui cu Adi Ordean. Întâlnire care s-a transformat peste timp într-o prietenie sinceră, care durează de 37 de ani, o adevărată viaţă de om: „Prietenia mea cu Adi a început prin iulie 1975. Eram în armată la Securitate, la trupele antitero, la Braşov. Acolo era un pluton artistic, un pluton format numai din muzicanţi luaţi pe sprânceană, buni toţi la folclor, fanfară, muzică uşoară. Acolo am dat şi eu o probă şi am fost primit. Mă întrebam mereu, chiar şi după aceea, ce caut eu printre ăia, că toţi erau buni foc… Ultimul în pluton a venit Adi, pe care l-a adus chiar comandantul de brigadă, ăla mare care era şef pe tot Ardealul. Unul din băieţi, Opriţa (fost toboşar mai târziu la trupa Stereo, unde a cântat şi Adi), mi-a zis: Uite, ăsta-i Adi Ordean! Cine-i ăsta?, am zis eu. Nu-l ştii, dar a cântat cu mine, o să vezi tu ce bun e! Noi eram aranjaţi pe voci în pluton, nu după înălţime, vorba aia, nu mergeam aliniaţi după înălţime, ăia mici şi proşti în faţă şi ăia mari şi blegi în spate, cum se obişnuia să se zică în armată. Eu m-am nimerit cu el la vocea a doua, stăteam amândoi pe la coada plutonului. În drum spre masă, îmi spune: Cum te cheamă? Fane. Pe mine Adi, hai să ne spunem pe numele mic. După masă, pe care am     
servit-o împreună, ne-am nimerit amândoi şi la spălat de vase. La un moment dat îmi spune: Eu merg deseară să repet în club, vii şi tu? I-am răspuns afirmativ. Înainte de asta ne stabilisem şi paturile, eram şi acolo unul lângă altul în dormitor. M-am dus la dormitor să-mi scot trompeta, întârziind puţin faţă de Adi, care a plecat la club. Când am intrat în sala clubului, el era în picioare în mijlocul sălii şi cânta la chitară o piesă de Jimi Hendrix. N-am mai scos nici unsunet, nicio consoană, omul cânta dumnezeieşte! Am stat acolo şi l-am ascultat perplex, n-am mai deschis nici cutia de la trompetă, n-am mai făcut nimic. Apoi am plecat direct la dormitor şi i-am zis unui alt coleg de pat, unul Toma: Tomane, Dumnezeu ne-a trimis aici un copil de-al Lui printre noi! El a zis: Şi ce, toţi suntem fiii lui Dumnezeu… Da, dar acesta este un fiu mai special, o să vezi!
Pe parcurs s-a demonstrat, şi eu susţin şi acum, că Adi este un fiu mai special al Domnului. Fiecare vine de-acolo, din lumea cealaltă, cu cartela lui. Cartela mea a fost mai stricată, n-a mers numai până într-un anumit punct, a lui Adi a mers până la capăt. Este, într-adevăr, un geniu al muzicii. 
Ne-am împrietenit în armată la cataramă şi acum, după 37 de ani, pot spune că eu am doi prieteni cei mai buni - mă refer la prietenia intimă - pe soţia mea şi pe Adi Ordean. Ei sunt prietenii care nu m-au înşelat niciodată, nu m-au bârfit pe la spate, nu m-au minţit, iar cadourile dintre noi au fost doar din PRIETENIE, cu litere de tipar şi nu din interes sau ştiu eu altceva”.

Booking.com

Comentarii articol (17 )

#1 mario26.05.2012,  00:31:30
Bravo ,nea FANE,e lucru mare ca un geniu al muzici ca Adi a venit in Vale.E lucru mareca isi mai aduce aminte cineva si de CULTURA in Jalea Viului.Ma gandesc ca domnul Ordean nu venit ca sa sprijine vreun partid politic, ci a facut-o pentru ca il intereseaza cu adevarat sa sprijine ce a mai ramas din dorinta de a face muzica a unor oameni greu incercati . Nu este usor sa faci muzica in Vale,de fapt nu este usor sa faci nimic relationat cu arta sau cultura in Vale (asta daca nu canti manele),de aceea eu consider ca este meritoriu faptul ca o trupa asa cum a fost COLOR, a rezistat timpului.Poate ca daca s-ar fi nascut in alt oras mare al tari altul ar fi fost destinul...din pacate ne-am nascut in Valea Jiului si asta ....ne-a ocupat tot timpul.....UN SALUT CALDUROS TRUPEI COLOR DE AICI DIN SPANIA...OLEEE!
#2 FANE ABRADOAI - COLOR26.05.2012,  09:01:59
MULTUMIM MULT MARIO PT APRECIERI .AI DREPTATE IN TOT CEEA CE SPUI .ADI ORDEAN NU SUSTINE OAMENI POLITICI . POLITICA LUI CA SI A TUTUROR MUZICANTILOR ESTE MUZICA .DUPA CUM STII NOI TRAIM IN LUMEA NOASTRA . NU NE INTERESEAZA POLITICA . E PREA MULT NOROI ACOLO...IN CEEA CE PRIVESTE MUZICA DIN VALE ... O FACI DAR DACA NU ESTI ACOLO IN BUCURESTI APROAPE DE CASELE DE DISCURI , STUDIOURI , ETC , NU PREA FACI MARE TREABA , MAI ALES ACUM IN ZILELE NOASTRE CAND DESTINUL ARTEI SI AL SPORTULUI IL DECIDE UN GRUP DE OAMENI POLITICI .... SI AICI MA OPRESC . NOI AM FACUT TOT CE AM PUTUT . AM ADUS 3 LOCURI INTAI PE TARA , UN LOC DOI , AM CANTAT IN TOATA TARA CU CEI MAI MARI ARTISTI SI ACTORI AI SCENEI ROMANESTI DIN VREMEA RESPECTIVA . PACAT CA DUPA NOI NU SE RIDICA NIMENI , MACAR AICI IN VULCAN SI IN VALE . AM DORIT ASA DE MULT SA II AJUTAM PE COPII ... DAR SPRIJINUL A DURAT PUTIN , APOI N-A MAI FOST .IMI PARE RAU DE COPIII ASTIA .NICI MACAR NU AU UNDE SA MEARGA SI EI AICI IN VALE . NU MAI POT SCRIE . MI S-A PUS UN NOD IN GAT. ASTEPT MOMENTUL DE DUPA ALEGERI SI MAI VORBIM . VA DORESC TUTUROR NUMAI BINE SI MULTA SANATATE ORIUNDE VA AFLATI .
#3 COLOR26.05.2012,  09:19:07
II MULTUMIM DIN SUFLET D-LUI CORNELIUS BRAN PT ARTICOL SI TUTUROR ZIARISTILOR DIN VALEA JIULUI SI JUDET CARE INTOTDEAUNA AU AVUT DE SCRIS DOAR CUVINTE FRUMOASE DESPRE TOT CE INSEAMNA CULTURA SI SPORT IN VALE.
#4 Radu26.05.2012,  09:44:30
AZI AM CITIT CU PLACERE ZIARUL IN FORMAT PDF. CRED CA O SA-L SI CUMPAR CA SA AJUTAM UN PIC SI PRESA. DE CE MI-A PLACUT ? PENTRU CONTINUT, PENTRU CA OAMENI CA DOMNUL BRAN SI GHITA OLTEAN SE POT NUMI ZIARISTI. IN PRIMUL RAND SALUT COLOR SI AS FI FOST MAI FERICIT DACA AZI IN PARC IN LOCUL LUI DOLANESCU AR FI CANTAT COLOR JUNIOR SAU DOI TREI COPII TALENTATI. AR FI COSTAT SI MAI PUTIN. APOI "HAI VULCANUL", HAIDETI LA STADION SA VEDEM FOOTBALISTI. IL LAUD PE GHITA OLTEANU PENTRU CA NE-A CHEMAT LA STADION. E BINE CA AFLAM DIN ZIAR DE EVENIMENTE CARE VOR AVEA LOC.
#5 Johann26.05.2012,  13:02:08
"Mai trebuie spus că cel care le-a fost sprijin celor doi pentru amenajarea unui studio destul de mare a fost primarul Gheorghe Ile, care le-a aprobat spaţiul şi i-a mai ajutat cu câte ceva fonduri şi materiale pentru amenajările interioare."Concret cu ce ? Din informatiile mele,s-a zgircit si de la achizitionarea mochetei si placilor de polistiren necesare antifonarii studioului.Asta in timp ce in aceeasi cladire functioneaza un cabinet de "yoga-ezoteric",care isi mai si face publicitate vizuala sub ochii prescolarilor,pentru cursuri privind (atentie !),"imbunatatirea performantelor sexuale".Probabil pentru a-l contrazice sau corecta pe Presedinte sau Comandant,ce dracu' mai e,care spunea ca "scoala romaneasca scoate timpiti".Iata ca nu numai "timpiti".Fetitele nu mai sint educate sa devina femei,mame sau doamne,fiecare categorie devenind cu fiecare zi o "rara avis".Prin astfel de tolerante sau damblale administrative,,sa nu ne facem iluzii,viitorul va fi al"femelelor" si "pitipoancelor".
#6 pitu26.05.2012,  21:35:32
Johann, s-a zgarcit, dar a dat, fata de altii care s-au zgarcit dar n-au dat... intelege tu ce vrei...
#7 FANE ABRADOAI - COLOR26.05.2012,  23:44:20
EU PERSONAL SI FORMATIA COLOR AVEM TOT RESPECTUL PT AJUTORUL DAT DE PRIMARUL GHITA ILE . A COCHETAT SI EL IN TINERETE CU MUZICA . IN CEEA CE PRIVESTE SPECTACOLUL DE AZI ... EU AM FOST LA PRIMARIE SA LE SPUN CA VREM SI NOI SA CANTAM FARA NICI UN BAN , CA UN FEL DE RESPECT RECIPROC PT ILE . , DAR ANGELA STOICA CARE A DISTRUS SI FESTIVALUL COLOR JUNIOR SI CELALALT DE POPULARA N-A VRUT SI MI-A VORBIT F. URAT . NU POT REDA AICI DISCUTIA . EU FAC PARTE DIN ALTA LUME ... A ARTEI NU A NOROIULUI . MAI GRESESC SI EU DAR NU SUNT VICEPRIMAR .TOATA LUMEA S-A INTREBAT CUM DE NU CANTA COLORUL ... UITE ASA . CANTA DOAR CINE SPUNE ANGELA STOICA . SPER SA NU SE MAI INTAMPLE CHESTIA ASTA SI IN URMATORII 4 ANI CA MAI BINE PLEC DIN ORAS . NU MAI SUPORT MOJICIA ... NU MAI POT LA VARSTA MEA . ASTA E ... SCUZE ...
#8 Unul din Cluj 27.05.2012,  00:03:17
Sa credem ca tipa asta este in erectie dar a gresit gaura ?!!!
#9 wesley27.05.2012,  10:28:43
ile,ai imputit si psd-ul cu duhoare de vaca de dealu-babi.o sa te kam koste.pakat de artificiile de aseara.
#10 Mihai27.05.2012,  14:19:58
Domnul Fane,care a fost problema ca nu ai cantat? Nu ti-am simtit lipsa. A fost spectacolul lor si au adus pe cine au dorit ei. Intotdeauna ai dat dovada de slugarnicie. Nu e frumos si corect ca un barbat sa se lege de o femeie, fie ea si Angela Stoica, nu e caracteristic pentru un barbat, e totusi o femeie.Apropo...trebuie sa stim in viata cand sa ne retragem din tot ceea ce facem altfel riscam sa intram in domeniul penibilului.
#11 MARIO PT MIHAI27.05.2012,  15:47:24
Domnule Mihai,acum inteleg de ce la noi se castiga alegerile si dupa aceea ne dam cu capul de pereti.Nu se pune problema daca a cantat COLOR sau nu a cantat,eu consider ca adevarata problema este ca nu stim sa ne protejam valorile locale,sa le respectam pentru tot ce au facut in Vale.Eu aveam 7 ani cand ,oamenii acestia de la trupa Color cantau altceva decat vedeam la televiziunea comunista si ascultam la radio.Baieti acestia ce purtau parul mare si barbi care sfidau legile comuniste ne demonstrau in acele vremuri ca speranta nu a murit.Sunt convins ca pentru asta au suferit consecintele acelor timpuri.Trebuiesc respectati pentru toate aceste lucruri si pentru muzica lor.Poate sa-ti placa sau nu muzica lor,dar consider ca este o lipsa totala de educatie sa-i spui unui om care si-a dedicat toata viata muzici...cu bune sau rele ca ar trebuii sa se retraga.Cu spiritul de artist te nasti si mori,asta nu se schimba poti fi sensibil sau o bruta,poati sa te infiori ascultand Rapsodia Romana sau poti sa sari de pe scaun si sa arunci cu bani cand zbiara Guta sau Salam.Sunt lucruri pe care nu cred ca le poti intelege sunt incompatibile cu sensibilitatea dumitale...poate de aceea ai scris acest comentariu.Iarta-i nea Fane ca nu stiu ce fac......de altfel nu e vina lor ...natura are totusi posibilitati limitate..si cred ca iti mai aduci aminte vorba mea : nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita.Un salut calduros trupei COLOR!
#12 Mosu27.05.2012,  18:57:04
Oare cine sta in spatele acestor jigniri si insulte ? Mai vorbeste si de cultura ? Pe cine faci prost domnu MARIO ? Si apropo....nu mai profana jigniri ca nu-si au rostul. Despre cultura sa vorbeasca oameni care sunt in tema cu aceasta.....E usor sa jignesti pe cineva care isi exprima o parere. Si apropo despre posibilitati limitate ale naturii....te autodefinesti de nu se putea mai corect daca cultura ta muzicala se limiteaza numai la aceasta formatie....NO COMMENT!
#13 FLORI 27.05.2012,  21:55:30
TU MOSULE TE PRICEPI LA CULTURA ? D-L MARIO A AVUT DREPTATE .STII CA CEI DIN COLOR AU LUAT DE 3 ORI LOCUL 1 PE TARA ? SI CA INTOTDEAUNA NE-AU REPREZENTAT CU CINSTE UNDE AU CANTAT ? AI FOST VREODATA PE O SCENA , STII CE-I AIA EMOTIE ? STII CA UN ARTIST TINE MINTE KILOMETRI DE TEXTE ? DE CE JIGNESTI COLORUL SAU ORICARE TRUPA AR FI . SUNT OAMENII CU CARE NOI NE MANDRIM . AICI NU ESTE VORBA DE POLITICA . DOAR DE ARTA . AM CANTAT SI EU IN CATEVA SPECTACOLE PE ACEEASI SCENA CU FORMATIA COLOR . M-AM SIMTIT SI MA SIMT MANDRA . TOATA FAMILIA MEA S-A BUCURAT . CE STII TU MOSULE . COMENTEAZA IN ALTA PARTE NU PE PAGINA ASTA . IAR TU MIHAI SAU CINE ESTI SCOATE-TI LIMBA DIN CURUL ALTORA .SUNT FEMEIE SI N-AR TREBUI SA VB ASA . IMI CER SCUZE .
#14 MARIO27.05.2012,  22:03:48
Mosule iti voi urmari comentariile,poate ca asa imi voi imbogatii cultura muzicala sau voi cauta oameni" care sunt in tema cu asta".Din cate vad tu nu esti,nici macar nu ai inteles ce voiam sa spun si te-ai repezit sa comentezi asa ca nu stiu de ce te-ai mai chinuit sa scri in engleza "no comment".E ridicol sa intru in polemica cu tine,ar fi prea simplu si nu-mi place sa port discutii in contradictoriu cu persoane in dificultate.Apropo de cultura muzicala vezi ca s-a lanst volumul36 a lui Guta ... se pare ca asta iti place
#15 COLOR JR27.05.2012,  22:30:19
DACA E ATAT DE TARE DOMNUL FANE ABRADOAIE DE CE NU ARE STUDIOUL LUI PERSONAL DACA ASA MARE VALOARE ARE ,ATUNCI NU AR MAI CERSII BANI DE LA SPECTACOLELE LU ALTII SAU PRIMARIE ?
#16 FLORI27.05.2012,  22:36:15
CEL MAI FRUMOS SPECTACOL A FOST IN PARC MOTIVUL DIN CEEA CE CITESC AICI AR FI TOCMAI FAPTUL CA A LIPSIT NEA FANE ???
#17 darius28.05.2012,  08:12:00
Felicitari marelui Ordean pentru tot ce face si a facut in muzica! Restul comentariilor sunt de prisos, n-au a face nimic cu maestrul, cu mici exceptii. Mai bine ati vorbi de muzica decat sa politizati subiectul, mai ales ca Adi Ordean n-are nimic de-a face cu alegerile, cu politica, cu Angela Stoica sau Ile.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter