21.06.2012,  21:56:29 | 16 comentarii | 1640 vizualizari
Inimă de primar… Gheorghe Ile în chestiunea artezienelor de la şosea: / „E chiar foarte bine că păsările - vrăbiile şi porumbeii - se spală acolo sau beau apă. Mai trebuie create condiţii şi pentru ele…”
Booking.com
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, reales după scrutinul din 10 iunie, nu concepe să-i spună cineva că bulevardul central din localitatea pe care o administrează este gâtuit din cauza lanţului de bazine de apă care alimentează „tâşnitorile” de apă de pe marginea drumului.  Primarul consideră că şoseaua, aflată pe două sensuri de circuaţie, este destul de lată, ecartamentul drumului fiind, după cum ne-a declarat dumnealui, cu 50 de centimetri mai lat decât al unei şosele obişnuite. Aflat miercuri seara la emisiunea Verde-n faţă de la Kapital TV Petroşani, primarul Gheorghe Ile a răspuns întrebărilor cetăţenilor.

Crede că aceia care l-au votat sunt mulţumiţi de bulevard
Gheorghe Ile consideră jignitor să i se spună că acest proiect n-a fost realizat bine, „din moment ce Vulcanul a obţinut locul I pe ţară pentru acest proiect” şi consideră că bazinele de apă de pe marginea drumului sunt chiar binevenite, vara, pentru că scopul lor a fost „să se rezolve problema umidităţii aerului în zona centrală a Vulcanului, în anotimpul călduros, atunci când lumea se plimbă pe stradă, fie ziua, fie seara sau dimineaţa”.
Primarul Gheorghe Ile consideră subiectul închis, cu atât mai mult cu cât crede că 80% din vulcăneni sunt mulţumiţi de cum arată acum bulevardul, votul din 10 iunie fiind în opinia dumnealui „cel mai important şi mai adevărat test”.
De asemenea, primarul Vulcanului consideră că cei care sunt nemulţumiţi de noul bulevard de la Vulcan sunt fie invidioşi „care n-au reuşit să facă nimic la viaţa lor sau în conducerea altor localităţi”, fie sunt şoferi slabi, „care nu ştiu să ţină volanul în mână”. După părerea edilului-şef examenul calităţii fluctuaţiei de maşini a fost făcut „în cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani, când pe bulevard n-au fost incidente şi nici măcar o dată traficul n-a fost suspendat”. 
Cum declaraţiile primarului sunt absolut savuroase, dar şi concrete şi la obiect, iar oamenii se împart în două, referitor la acest mare proiect public, redăm mai jos o parte din declaraţiile lui Gheorghe Ile, care ţin de acest subiect, considerând că astfel ne-am făcut şi datoria faţă de cei care ne tot rugau să vorbim cu primarul despre acest bulevard, „prost desfăşurat în momentul de faţă din punctul de vedere al traficului”, în opinia unor şoferi, şi „inestetic şi de prost gust” - în opinia altora care se refereau la bazinele de apă „care oricum n-au niciun rol, în afară că dau apă unor tâşnitori – că fântâni arteziene nu se pot numi, care mai şi aruncă apa la greu pe şosea”.
 
One man show 
„Este bulevard şi haideţi să nu plecăm mai departe până nu o lămurim definitiv. Aţi spus de blocarea drumului… Nu e chiar aşa! Automat, dacă maşina se opreşte, şoferul o împinge şi o bagă în refugiu. Sunt două refugii şi patru acostamente, pe o distanţă destul de mică (…).  Cine v-a spus asta v-a dezinformat! Aceste bazine de apă au un mare rol, să ştiţi bine asta, pentru că un oraş cu aer uscat nu e bun. Oraşul, în opinia mea, trebuie să aibă în permanenţă, mai ales pe timpul acesta canicular, apă pentru a umidifica aerul. Ştiţi ce efect benefic au aceste bazine în acest sens? Au un mare efect, pentru că din cauza lor în zona centrală a oraşului este umiditate în atmosferă. Ceea ce este supărător pentru mine este altceva: unii aruncă mizerie în aceste fântâni! (...) Apa nu mai cade pe drum! S-au făcut probele şi se lucrează la instalaţie în continuare. Dar să ştiţi, am făcut modificările care trebuie, iar apa nu mai curge pe drum. Sunt reglate acum, dar când bate vântul e normal să mai sară câte puţină apă pe şosea. Este un proverb în popor: Să nu faci pipi contra vântului. Aşa şi aici, când bate vântul mai tare mai sare apa, dacă doar adie nu se întâmplă nimic. Am coborât aceste duze mai jos, nu mai au o perdea de apă aşa de mare, iar acum apa curge reglată şi nu mai curge pe drum. (…). Dumneavoastră v-aţi fi aşteptat la orice, dar de unde toate astea? (nota red.: era vorba de apă care să ţâşnească de pe toată lungimea bazinelor, cu lumini şi culori seara şi aşa mai departe, nu doar nişte simple ţâşnitori) Toate astea costă bani… Faţă de ceea ce era în proiect, desigur s-au diminuat anumite treburi, în funcţie de cum au fost şi bani. Sigur că da, am mai redus din proiect. Sunt fântânile, cu pompele necesare pentru fântâna arteziană, pentru a-şi realiza programul care-l au. Acele cutii negre care acumulează energia electrică fac să funcţioneze respectivele pompe şi ziua şi noaptea. Ele funcţionează ca perpetuum mobile, deci lumina produce energia electrică, care încarcă bateriile, şi pompa foloseşte curentul din acele baterii. Astea toate sunt costuri reduse, dar ce ştiu unii…  În al doilea rând, au mai venit şi câţiva dintre răutăcioşi şi răuvoitori care au rupt acele duze care pulverizează apă, le-au rupt din prostie, că nu pot spune altceva. Pe urmă mai e ceva: sunt nemulţumit că unii aruncă mizeria în aceste fântâni şi apoi pompele se înfundă la sorb, atunci e normal că fântâna nu mai funcţionează la parametrii normali.(…) 
E chiar foarte bine că păsările - vrăbiile şi porumbeii - se spală acolo sau beau apă. Mai trebuie create condiţii şi pentru ele, dacă n-ar avea nici de unde să bea apă ce s-ar întâmpla pe căldura asta cu ele? (...). Şi acum se va putea închide bulevardul pentru acţiuni. Cum să nu se poată monta, domnule, o scenă? Aţi fost pe bulevard sau nu? Cum să nu se poată pune! Este loc special amenajat pentru aşa ceva. Avem chiar o gândire pentru viitor, vizavi de cinematograf se va face un amfiteatru natural. Se vor face trepte până sus la Mini-Max şi acolo va fi un amfiteatru natural. Nu aşa să fie, aşa este programul domnule! (…).
Ecartamentul drumului, ca să revin, este cu 50 de centimetri mai lat. Deci, pe-acolo pot merge şi trailerele. În cazul în care e vreo problemă şi trebuie să treacă trailerul prin oraş, pe-acolo poate să treacă, garantat. Drum îngust, gâtuit li se pare celor care habar nu au de conducere auto. Nu s-a micşorat cu nimic bulevardul! (...) Acela vane de apă nu se puteau face mai înguste şi mai înalte. Dacă le făceai mai înguste, ieşea apa mai mult afară. Iar mai înalte, să fim serioşi, doar nu doreaţi să se înece copiii în ele? Ce vreţi, să vină unul şi să intre acolo şi să se înece? Ele sunt făcute pentru a crea o atmosferă plăcută şi un aer curat, o zonă în care să îţi fie drag să te duci (…). Nu mă puteţi contrazice că n-aveţi cum… Este făcut un studiu, nu s-au făcut astea doar că i-a venit în cap cuiva! Am luat şi noi modelul din altă parte, din alte zone, am îmbinat aceste fântâni cu ceea ce au alţii şi, sigur că da, am vrut să dăm o notă de centru civic zonei. Am câştigat locul I pe ţară cu acest proiect! Ştiu, nici mie nu-mi place Mercedesul, că e o maşină prea scumpă. Nu-mi place. Dar răutatea celor care n-au putut să facă nimic acum se vede! Sigur că le este ciudă că Ile a făcut atâtea lucruri. Este spaţiu suficient acolo. Ce doreaţi să treacă maşinile unele lângă altele? De ce să fie mai lat drumul? De ce nu spuneţi că în Austria sunt drumurile mai înguste ca la Vulcan? Haideţi să luăm lucrurile reale. Este ecartamentul cu 50 de centimetri mai larg? Da! Atunci la revedere… nici n-am ce discuta. Ah, că nu ştie nea Vasile să ţină de volan drept… ce să-i fac, să înveţe să conducă! A fost cea mai grea iarnă şi n-a fost pe bulevard nicio problemă. Acesta a fost testul, nu vorbele (…). În timpul verii trebuie apă, că este cald. Dacă dumneata faci un infarct pe stradă mai faci anul viitor altul? Nu mai faci că te-ai dus… Aşa şi aici, tocmai asta am vrut, să luăm măsuri din timp, când e foarte cald, să se creeze o atmosferă plăcută cetăţenilor, să se plimbe ziua sau seara pe un aer curat, deloc uscat. Vrem să stăm în comuna primitivă, sau vrem să progresăm? Acest proiect este apreciat de 80% dintre cetăţeni. Nu 50%, cum ziceţi. Dacă am fost ales cu 60%, vă spun eu, 80% sunt de acord că e frumos bulevardul. Ăia 20% sunt răutăcioşii care n-au prins să vină la consiliu. Sunt pe stradă în majoritatea timpului şi mă uit în ochii oamenilor să văd dacă sunt mulţumiţi sau nu. Şi eu îi văd mulţumiţi”.

Booking.com

Comentarii articol (16 )

#1 web21.06.2012,  23:06:42
erau multe alte lucruri de facut blevardul arata destul de bine peste tot in lume se cauta sa se flidizeze traficul ,la noi se stranguleaza,de suntem romani
#2 Vulcan 22.06.2012,  00:28:47
Domnule Primar Ile , dar la cetatenii Vulcanului v-ati gîndit ? Oare toti au apa la robinet , curent , gaz , caldura iarna , normal , nu ??? E mai important - citez " E chiar foarte bine că păsările - vrăbiile şi porumbeii - se spală acolo sau beau apă ". Sînteti primar la zburatoare sau a orasului Vulcan !?
#3 pt. Vulcan22.06.2012,  08:26:17
Pune dom'le citatul corect. Ile a spus "E chiar foarte bine că păsările - vrăbiile, porumbeii şi mai ales ciorile mele - se spală acolo sau beau apă. ". A, inca ceva: nu mai puneti exercitiile alea de matematica, necesare inserarea unui comentariu, ca nu mai pot comenta nimic daca nu e copilul acasa.
#4 parandaratu22.06.2012,  10:31:35
daca fantanile functioneaza ca un harb de Dacie , nu cumva au costat cat un Mercedes ??
#5 Unu22.06.2012,  15:22:37
,,Desigur s-au diminuat anumite treburi, în funcţie de cum au fost şi bani''Va zic eu ca bani au fost dar jumate s-au furat,nu suntem chiar asa prosti cum ne credeti.Va ocupati numai de prostii si lumea moare de foame,tiganii care v-au votat fac legea prin oras.Mai bine ati lua masuri!
#6 Jana23.06.2012,  05:08:30
Ile daca iti dai demisia sunt cunvinsa ca se vor rezolva toate treburile in Vulcan, intr-un mod normal si firesc, fara artificii, mici si bere, si pasaricile se vor spala si ele prin alte parti nu in locuri special amenajate care costa milioane de euro. PS cand mai mergi pe strada priveste si in ochii mei sa vezi ce multumita sunt de prestatia ta de primar de nota 10.
#7 Andrei23.06.2012,  05:21:15
Va rog sa-i spuneti primarului sa-si dea jos pozele de prin oras ca sotia a facut obsesie pt el si s-ar pute sa fure una din poze si sa o puna in sufragerie, iar in cazul asta eu bag divort si io fac cadou primarului cu tot cu copii.
#8 vrabie23.06.2012,  12:42:44
fiecare cu pasarelele sale,ce vrei domnule este si varsta...
#9 xxl23.06.2012,  17:44:25
ile asta-i atat de increzut si se crede cel mai destept dintre pamanteni,uita ca atunci cand era conducator la vulcan a nenorocit atatea familii in urma exploziilor din anii 2000 si a dus mina in pragul inchiderii,acum da lectii din primarie si se lauda ca a fost conducator din 1982 !!! el considera si conducerea bicicletei act de management !
#10 Cetateanul23.06.2012,  19:05:20
A incercat sa transmita ceva dar nu a reusit si a dovedit inca o data cat de analfabet este dar se crede mare intelectual. Cine plateste apa risipita pe bulevard, oare el Ile? Si ce oras uscat cand Vulcanul este intr-o zona de munde unde nu duce lipsa de umiditate si unde muntele respira si pentru Vulcan. A incercat sa ne prosteasca in fata dar cei 80% de care vorbeste nu sunt reali multi l-au votat pentru PSD nu pentru Ile iar ai lui au fost tiganii atat mai are Ile din electorat. Daca era tare ramanea la PDL si atunci vedea ca facea ca si Cocos dar probabil el ar fi luat 2 consilieri. Asa ca Ile lasa-ne cu vrajelile si macar acuma fi modest nu mai fi taran prost cum ai fost si pana acuma.
#11 Anda24.06.2012,  09:58:07
Primare cum naiba sunt de acord cu bulevardul 80% din cetateni, din moment ce ai fost ales cu 7000 de voturi din 24000 cu drept de vot, dar cei care nu au drept de vot nu ii pui,ei vor locui in orasul asta mai mult decat tine. Crezi ca cei care nu au venit la vot sunt de acord cu felul in care le-ai cheltuit banii, si te sustin? te inseli, nu stiu in ce oglinda te privesti dar te asigur ca nu e buna te face mult mai mare decat esti.
#12 fagurel24.06.2012,  13:08:09
da sint deacort cu cetateanul daca nu trecea la PSD ioc voturi si eu am votat partidul nu omul
#13 grasu25.06.2012,  09:16:00
Pentru unii care dovedesc prostie fara margini am o intrebare ,cum poti sa-l votezi pe Ile de care esti nemultumit ca om si primar ,doar ca este la PSD?sau si mai rau sa votezi PSD care a pus pe liste PDL-isti mai multi decat PSD-isti? Multi prosti frate in Vulcan!!!
#14 REX25.06.2012,  16:53:25
Acum duce grija pasarilor iar pe caini ii duce la pachet pt.Molot doar vor fi comisioanele grase la asa anumitul adapost pe judet ei cu buzunarele pline si caini pe lumea cealalta
#15 tbc25.06.2012,  17:29:07
daca cineva reuseste sa gaseasca o urma de logica in oricare din discursurile lui ile,sa ma anunte prin intermediul acestei rubrici si atunci ma voi convinge ca modul de gandire al" primarelui"(angela dixit)nu este singular si ca rezultatul alegerilor de la vulcan este generat de cei de seama lui,carora doar cu forta le poti face bine,ei preferand sa traiasca satui o zi(mici si bere de la gheo si anji)si sa faca o pauza in gandire in restul de 3 ani si 364 de zile cat are un mandat...
#16 tbc25.06.2012,  17:35:24
sa nu uit,din ce vrea sa faca acel celebru castel din carpati,din bca,cu turnuri ca la ciopeia,si cu jaluzele verticale la geamurile termopan,gaemuri la care va putea fi vazuta "vicecontesa"in costum de tergal si cu slapi in picioare,ca acum vreo 8 ani ,de nedeie,la brazi?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter