25.06.2012,  21:09:32 | 0 comentarii | 1030 vizualizari
Azi demarează / Campania anti-droguri
Booking.com
de Mihaela PETROŞAN

În perioada 26 iunie – 26 iulie, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, în parteneriat cu Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Deva, Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizează campania „Viaţa ta. Comunitatea ta. Nu este loc pentru droguri”.

Această campanie începe astăzi, 26 iunie fiind declarată „Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri”.
Orice drog este o otravă potenţială cu consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii fizi­ce, psihice şi sociale a celor care le utilizează şi care pot duce chiar la moarte. Drogurile modifică senzaţiile şi percepţiile, atenţia, gândirea, imaginaţia, voinţa, generează tulburări în întreaga viaţă afectivă, emoţională, în întregul comportament al celor care le consumă.
Consumul regulat de droguri - intoxicaţia cronică voluntară cu acestea - determină, după un timp, starea de farmaco-dependenţă (toxicomanie). Această stare (diferi­tă în funcţie de drog) se traduce prin reacţii de răspuns şi încercări de adaptare ale organismului la produsul utilizat şi anume: dependenţa fizică - este consecinţa interacţiunii prelungite între organism şi drog şi care determină necesitatea organi­că de a folosi drogul pentru a evita tulburările ce apar la încetarea utilizării acestuia; toleranţa - diminuarea progresivă a efectului drogului la repetarea adminis­trării lui, respectiv necesitatea creşterii dozei pentru a obţine efectul scontat; 
dependenţa psihică - este starea ce se carac­terizează prin nevoia şi dorinţa imperioasă, irepresibilă, de a administra drogul pentru a retrăi anumite senzaţii. Efectul plăcut îndeamnă la repetarea administrării, ducând, în cele din urmă, prin întărirea repetată a condiţionării (reflex), la învă­ţarea comportamentală ce caracterizează dependenţa; sindromul de sevraj (abstinenţa, lipsa) - este totalitatea tulburărilor fizice şi psihice, uneori grave, care apar la întreruperea administrării drogului sau la scăderea dozelor acestuia. Acest sindrom dispare la administrarea drogului, dependenţa fiind astfel mascată.
Potrivit specialiştilor, dacă nu este posibil să fie controlat accesul tinerilor la droguri, este esenţială prevenirea consumului. De aceea trebuie dezvoltată abilitatea adulţilor de a comunica cu copiii, pentru ca ei să îşi dezvolte o atitudine raţională şi informată faţă de droguri. Cel mai important lucru pe care părinţii şi educatorii îl pot face este de a fi exemple pozitive pentru elevi. Este nevoie ca eforturile să fie concentrate mai degrabă asupra proble­melor cu care este confruntat tânărul. Dacă va fi ajutat să-şi rezolve aceste pro-bleme, atunci el va înceta sau măcar va reduce consumul de droguri.
Dramele care se petrec în familiile în care există membri care se droghează sunt numeroase şi de multe ori ireparabile.
Dacă un tânăr va dori să consume în mod ilegal droguri, este foarte probabil că el va reuşi până la urmă să găsească pe cineva dispus să i le furnizeze. Mai mult, cei care consumă droguri sunt fie greşit informaţi, fie insuficient conştienţi de riscurile asupra sănătăţii pe care le implică consumul.
A avea un stil de viaţă sănătos presupune să faci alegeri care să-ţi respecte corpul şi mintea. 

Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter