25.06.2012,  21:14:12 | 1 comentariu | 991 vizualizari
După comisarul şef Dumitru Liviu Gabriel, aninosenii pot dormi liniştiţi: / „Nu există un fenomen al furturilor în lanţ pe raza oraşului Aninoasa”
de Ziarul Vaii Jiului

Către,Redacţia cotidianului Ziarul Văii Jiului

În replică la articolul „31 de furturi în două luni la Aninoasa”, publicat în cotidianul Ziarul Văii Jiului în data de 19.06.2012 sub semnătura doamnei Alina Pipan, conducerea IPJ Hunedoara se vede nevoită să facă următoarele precizări:
În data de 18.01.2012, în cotidianul Ziarul Văii Jiului, doamna Alina Pipan a publicat articolul „La Aninoasa mişună infractorii ca puricii pe câinii fără stăpân”.
În urma articolului, conducerea IPJ Hunedoara a dispus efectuarea, prin Biroul Control Intern, a unui control tematic la nivelul Poliţiei Oraşului Aninoasa, verificările efectuate stabilind că în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012 au fost reclamate şi înregistrate 6 furturi. De asemenea, ofiţerii Biroului Control Intern au stabilit că „nu au fost constatate neajunsuri, abuzuri sau alte abateri disciplinare din partea şefului Poliţiei Oraşului Aninoasa sau alţi poliţişti din cadrul subunităţii”.
În data de 19.06.2012, jurnalista Alina Pipan reia tema sa favorită privind starea infracţională din oraşul Aninoasa, şi publică materialul „31 de furturi în două luni la Aninoasa” precizând că: „zilele trecute acest fenomen al furturilor în lanţ ne-a fost confirmat. La Aninoasa – 31 de furturi în două luni”.
Ne punem întrebarea firească: la care „două luni” se referă jurnalista, de cine i-a „fost confirmat fenomenul furturilor în lanţ” şi mai ales, cum a ajuns la concluzia că la Aninoasa s-au înregistrat 31 de furturi în două luni...
Pentru o corectă informare a cetăţenilor dvs., precizăm că, în perioada 01.01.2012 – 18.06.2012 (aşadar în mai mult de 6 luni!) la nivelul Poliţiei Oraşului Aninoasa au fost sesizate şi înregistrate 18 furturi cu autori necunoscuţi, respectiv 4 furturi din locuinţe, 8 din anexe gospodăreşti, 5 din societăţi comerciale şi un furt din autoturism.
Până în prezent, poliţiştii au identificat autorii furturilor în 6 dintre cazuri, fiind făcute propuneri legale către Parchet.
Prin urmare, apreciem că nu există un fenomen al furturilor „în lanţ” pe raza oraşului Aninoasa, iar lucrătorii Poliţiei Oraşului Aninoasa nu sunt depăşiţi de situaţia infracţională.
Pentru o corectă informare a cititorilor cotidianului dumneavoastră, vă adresăm rugămintea ca, pe viitor să solicitaţi şi punctul de vedere oficial al IPJ Hunedoara, exprimat prin purtătorul de cuvânt, în cazuri ce privesc activitatea acestei instituţii.
Cu stimă,
Şeful Inspectoratului Comisar şef de poliţie
DUMITRU Liviu Gabriel
 
Băşcălie cu… chipiu
 
Nu ştim cine-i scrie comunicatele comisarului şef de poliţie Dumitru, nu este exclus să le compună chiar singur. Dar din moment ce sunt iscălite chiar de dumnealui, conţinutul lor este şi însuşit, că doar comisarul (şef) n-o semna, vorba aia, ca primarul… 
 
Comunicatele conţin preţioase precizări (în fapt, drepturi la replică…), dar şi recomandări, sfaturi, îndrumări, fără discriminare, pentru ziarişti şi ziariste cât într-un manual de jurnalism, de zici că IPJ Hunedoara este specialistă în presă. De exemplu, în comunicatul de mai sus expresia „jurnalista (…) reia tema sa favorită privind starea infracţională” este o băşcălie cu… chipiu. Domnule comisar şef de poliţie Dumitru Liviu Gabriel, pe loc repaus! Dacă aţi avea puterea să înţelegeţi cât de puţin resorturile presei, aţi realiza că asemenea exprimări de doi bani nu fac cinste uniformei Poliţiei Române pe care o purtaţi! Nu ne pierdem timpul să vă explicăm ceea ce de fapt suntem siguri că ştiţi: starea infracţională reprezintă (şi) oglinda activităţii instituţiei pe care o conduceţi şi, vreţi - nu vreţi, un subiect pentru presă. Pentru că ele conţin aprecieri personale, nici nu am fi obligaţi să le publicăm. Însă, trebuie să recunoaştem că şi comunicatele IPJ Hunedoara fac şi ele deliciul cititorilor… 

Comentarii articol (1 )

#1 hot26.06.2012,  10:52:43
... daca ORGANUL zice asa asa-i,ce mai comentati?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter