27.06.2012,  22:07:08 | 0 comentarii | 1104 vizualizari
ITM Hunedoara a mai descoperit / O firmă ce foloseşte munca la negru
de Mihaela PETROŞAN

În timpul unui control al ITM Hunedoara la o societate comercială din localitatea Cinciş-Cerna au fost depistate mai multe persoane care lucrau la negru pentru firma respectivă.

Iniţial, inspectorii au găsit trei persoane ce lucrau la rigolele adiacente drumurilor din localitate. Celor trei persoane li s-a cerut să completeze fişele de identificare puse la dispoziţie de inspectorii de muncă.
Două persoane din cele trei au declarat că lucrează fără să fi semnat un contract de muncă până la data controlului. 
Angajatorul a prezentat contracte de muncă încheiate cu cele două persoane cu data de începere a activităţii ulterioară datei controlului iniţial. Din fişele de identificare a reieşit că persoanele lucrau cu mult anterior datei controlului, unele lucrând de peste o lună fără forme legale.
De asemenea, de la angajator s-a mai ridicat o foaie colectivă de prezenţă aferentă lunii mai 2012, în care erau trecute o serie de persoane ce şi-au desfăşurat activitatea în cadrul societăţii, în folosul şi sub autoritatea angajatorului. La şase persoane găsite în foaia de prezenţă le-au fost încheiate contracte ulterior datei de începere a activităţii, iar în cazul altor cinci persoane găsite în evidenţele firmei nu le-a fost încheiat niciun contract individual de muncă. 
Potrivit inspectorilor ITM, administratorul firmei a recunoscut aceste lucruri în nota de relaţii dată în faţa lor. În total, angajatorul a încheiat un număr de opt contracte individuale de muncă cu date de începere a activităţii ulterioare datei reale rezultată din foile colective de prezenţă, iar pentru cinci persoane care au lucrat în cursul lunii mai 2012 angajatorul nu a întocmit niciun act de angajare. Prin neîncheierea pentru cele treisprezece persoane a contractelor individuale de muncă au fost aduse prejudicii atât acestora cât şi bugetului asigurărilor sociale de stat. De menţionat este şi faptul că inspectorii de muncă, în urma unui control efectuat în luna ianuarie, au depistat la acelaşi angajator alte şapte persoane care munceau fără forme legale de angajare, faptă pentru care, la data respectivului control, s-a făcut o plângere penală către Poliţia Hunedoara. Acum, angajatorul s-a ales cu o nouă plângere penală pentru cele treisprezece persoane depistate la negru. Inspectorii ITM au dispus măsura încheierii retroactive a contractelor de muncă şi plata contribuţiilor către bugetul asigurărilor sociale de stat, fapt care le dă dreptul la recunoaşterea vechimii pentru perioada lucrată.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter