04.07.2012,  21:27:39 | 0 comentarii | 766 vizualizari
Pentru asistarea dependenţilor de alcool şi droguri, / Aplicaţie online
Booking.com
de Mihaela PETROŞAN

Datorită unei noi aplicaţii utilizabile online, consumatorii de droguri şi alcool, precum şi rude ale acestora interesate, vor putea găsi foarte uşor instituţiile care intervin şi se ocupă de astfel de cazuri de dependenţă.

Aplicaţia se numeşte „Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”, şi este realizată în cadrul proiectului de Înfrăţire Instituţională RO2006/ 018-147.05 - „Consolidarea sistemului integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru consumatorii de droguri din România” / PHARE Twinnig Finlanda, componenta 2. Ea poate fi găsită pe site-ul Agenţiei Naţionale Antidrog, http://www.ana.gov.ro, în sub-pagina „TRATAMENT”.
Utilizatorii aplicaţiei pot fi consumatori de droguri sau alcool în căutarea unor servicii de asistenţă cărora să se adreseze, aparţinători ai consumatorilor de droguri sau alcool interesaţi de servicii de asistenţă pentru dependenţă şi instituţii sau specia­lişti care doresc să refere un caz pentru un tip de intervenţie care nu se regăseşte în atribuţiile proprii.
Aplicaţia este disponibilă în limba română şi cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri şi alcool şi informaţii de interes despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari cărora se adresează, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, aceasta indică cu uşurinţă şi precizie ridicată instituţia asupra căreia se doreşte informarea, prin căutare personalizată.
Noutatea aplicaţiei constă în faptul că, pe lângă funcţia de informare a populaţiei cu privire la serviciile de asistenţă adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii să se înregis­treze, printr-o procedură online foarte simplă, în mod gratuit şi voluntar. 
Agenţia Naţională Antidrog a dorit astfel să centralizeze informaţiile disparate, disponibile la momentul actual on-line, pe paginile diverselor instituţii publice, private sau organizaţii non-profit de profil. 
Agenţia Naţională Antidrog îşi dă acordul pentru ca linkuri către această aplicaţie să fie postate pe site-urile instituţiilor care îşi vor manifesta, printr-o simplă solicitare scrisă, dorinţa în acest sens. 
Informaţiile cuprinse în aplicaţie sunt de utilitate publică şi nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele de informare. Toate drepturile de utilizare a bazei de date aparţin Agenţiei Naţionale Antidrog.

Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter