08.07.2012,  22:38:17 | 38 comentarii | 1423 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ce nu s-a putut pe vremea PDL se întâmplă în timpul USL… / Un protest elegant al celor mai tineri politicieni hunedoreni
de Mihaela PETROŞAN

Un protest mai puţin obişnuit a avut loc vineri seara în faţa Prefecturii hunedorene. Astfel, o mână de reprezentanţi ai celui mai tânăr partid din România, Noua Republică, s-au strâns în faţa clădirii oficiale încercând să transmită un mesaj simbolic către clasa politică românească şi societatea civilă. Deşi demersul tinerilor de la Noua Republică nu a fost popular şi zgomotos, mesajul lor deschis merită luat în seamă.

Micul protest a avut loc chiar în timp ce, la Bucureşti, în Parlamentul României, se discuta suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Tinerii de la Noua Republică au fost puţini pentru că nu au dorit să adune militanţi obligaţi să se prezinte la protest, ci au încercat să lase la latitudinea celor ce ştiau de eveniment opţiunea de a participa. Se pare însă că, şi datorită evenimentelor ce tronau pe ecranele televizoarelor şi din cauza  dezinteresului cunoscut al românilor pentru manifestări la care nu sunt plătiţi să vină sau nu e rost de circ, tinerii politicieni hunedoreni de la Noua Republică nu au reuşit decât să puncteze o atitudine demo­-cratică salutară.
Mesajul de bază al evenimentului a fost cuvântul „respect”, cu toate semnificaţiile profunde pe care acesta le cuprinde. Cadourile simbolice aduse de către cei de la Noua Republică au fost o pălărie clasică, o batistă cu nod, o condică de prezenţă în parlament (dedicată „paraziţilor guvernului”) şi o sticlă de insecticid. Totul într-o cutie de cadouri pe care scria „RESPECT”.
Acţiunea acestor tineri încearcă să amin­tească tuturor că politica trebuie să însemne şi inteligenţă, nu numai zgomot şi circ. Declaraţia publică a lui Andrei Rosetti, coordonatorul Grupului de iniţiativă locală Hunedoara al partidului Noua Republică, este mai mult decât sugestivă şi ar trebui să dea de gândit multor politicieni care au renunţat la atributele demnităţii şi onoarei în actul politic: „Oricum am privi lucrurile, politicienii României uită prea uşor. Uită pe cine reprezintă, uită greşelile din trecut. Le dăruim o batistă înnodată. Să nu mai uite. Oricum am întoarce-o, avem o clasă politică ce stă prost la exersarea respectului. Le vom dărui o pălărie. Stimaţi politicieni primiţi această pălărie din partea noastră. Vă rugăm să faceţi exerciţiul de a o da din când în când jos în faţa legii şi a cetăţenilor. Am dobândit libertatea. Să recucerim respectul! Avem politicieni jucători. Preşedinte jucător. Parlament jucător. Guvern jucător. Jucătorii buni performează. Fair Play! Jucătorul bun respectă colegii de joc, adversarii, arbitrii. Noi avem jucători care cred că se câştigă umblând mereu la regulile jocului. Respectaţi legea! Respectaţi adversarii, arbitrii, tribuna! Vom spune atunci: JOS PĂLĂRIA!”.

Comentarii articol (38 )

#1 Noua Republica09.07.2012,  12:11:22
NU s-a putut pe vremea PDL, pentru ca nu eram implicati in politica, insa tinta nostra nu este un partid anume,sau vreun politician ci vrem sa aratam principiile care ar trebui sa fie valabile in politica romaneasca , indiferent de care culoare conduce. Pentru ca, culorile trec, principiile raman, si noi vom ramane ca si natiune daca vom respecta principiile si valorile democratiei
#2 Poporul09.07.2012,  17:35:29
Noua Republica ca si Miscarea Populara este o facatura a PDL ca sa mai smulga niste voturi de la USL. Incearca sa prosteasca poporul cu vrajelile lor de 2 bani. Auzi la inaugurarea oficiala liderul lor este Mihai Razvan Ungureanu iar printre invitatii de seama Monica Macovei, Sever Cotoi Voinescu care sunt tot de la PDL sau Elena Basescu, asa ca hai sa fi seriosi. Ceea ce trebuie sa faca USL este sa demaste aceasta incercare a PDL de a se ascunde sub alte culori ba verde ca legionarii ca acuma alb ca USL numai ca sa creeze confuzie in randul populatiei.
#3 Noua Republica09.07.2012,  18:01:09
Cu tot respectul pentru opinia dumneavoastra, in momentul de fata Noua Republica Deva, nu poate fi asociata cu nimeni, decat cu incercarea de a aduce principii si valori corecte pe plan politic. Asa ca dincolo de speculatii, gen Elena Basescu sau alti PDL-isit infiltrati, Noua Republica, nu are pe nimeni in conducere dintre acei vechi politicieni si are un cod de integritate care nu permite oricui sa patrunda in functii de conducere, tocmai pentru a evita si impiedica traseismul politic!
#4 Poporul09.07.2012,  23:57:45
Atunci domnii mei care va pretindeti atat de curati furand culoarea alba de la USL, Mihai Razvan Ungureanu nu este un traseist politic? Nu el este liderul vostru la nivel national, iar la Bucuresti alaturi de el nu a fost si Monica Macovei care saboteaza integritatea Romaniei la UE, sau EBA si Sever Voinescu din PDL? Iar oamenii care au fost prezenti acolo nu erau aceasi adusi de PNL la protest pro-Basescu ! Fiti seriso ca nu mai tine vrajeala, suntet aceasi PDL-isti care incercati sa furati din electoratul USL. Rusine nemernicilor !
#5 Noua Republica10.07.2012,  13:17:45
Imi pare foarte rau ca sunteti dezinformat, deoarece nu Ungureanu este liderul nostru, ci Mihail Naamtu, 34 de ani iar Macovei, Voinescu, si Ungureanu, nu sunt membrii ai acestui partid. Asa ca, desi nu putem spune ca suntem curati total,politic suntem curati, si prin codul de integritate si statut incercam sa nu lasam persoane de speta celor amintite sau traseisti, sa patrunda in fruntea partidului, In conducere sunt doar persoane de care probabil nu ati auzit: Valeriu Todirascu, Nick Burchel, Nicolae Popa, etc! As vrea sa cred ca a fost doar o lipsa de informare din partea dumneavoastra sau o confuzie
#6 PT. Noua Republica10.07.2012,  13:35:30
Puteti face un comentariu referitor la ultimii trei ani de guvernare a PD-L si la comportamentul presedintelui Traian Basescu fata de institutiile statului si fata de cetateni?
#7 Noua Republica10.07.2012,  14:52:02
Scurt si la obiect ( pentru ca am scris unul mai lung si nu a fost postat) 1. PDL , o data instalat a uitat ca datorita voturilor cetatenilor e acolo si nu a mai reprezentat interesele poporului 2, a rupt punttile de comunicare cu organizatii, partide, oameni de afaceri sinceri, considerandu-se atoatestiutoior, iar asta i-a costat 3. relatia cu organismele internationale a fost una de ”cap plecat”, ba mai mult uneori au acceptat sa afecteze starea natiunii mai mult decat o cereau vremurile de criza 4. nu a cautat in detaliu cele mai bune variante de ameliorare a efectelor crizei, ci a venit cu solutii de suprafata, care au agitat in loc sa calmeze starea populatiei 5.Presedintele, cu toata carisma lui, a devenit jucatorul care nu mai a fost apreciat de tribune, din cauza implicarii prea profunde in viata politica, chiar si acolo unde nu a fost cazul, motiv pentru care uneori a creat tensiune, in loc sa aduca liniste 6. Ca si marea majoritate a oamenilor politici autohtoni, domnul Basescu nu a stiut sa isi asume greselile si sa recunoasca pasii gresiti 7. a coordonat din umbra, dar foarte vizibil, majoritatea actiunilor guvernului, asta fiind un mare minus pentru delimitarea puterilor in stat 8.as putea spune ca a fost un mandat mai degraba caracterizat prin medioctitate decat prin rezultate pozitive, atat ale PDl cat si ale presedintelui, atat in raport cu cetateanul, cat si in raport cu respectarea legilor care privesc institutiile statului. Pe de alta parte insa, pe plan extern, imaginea a fost una destul de buna Noua Republica, implicandu-se doar la acest moment in politica, poate totusi sa declare ca , aceleasi actiuni de sustinere a drepturilor cetatenilor si a institutiilor statului, le-ar fi avut si pe vremea PDL-ului. Si asta deoarece, Partidul Noua Republica, se doreste a fi o voce obiectiva,una care vine din strigatele cetatenilor vrednici si corecti. Nu vom inceta, indiferent de culoarea din Parlament sau de presedintele viitor, sa ne manifestam interesul fata de drepturile cetatenilor, pentru ca pe ei vrem sa ii reprezentam. Vom spune lucrurilor pe nume, adevarul il vom prezenta ca si adevar, iar minciuna va fi minciuna, indiferent cine le va rosti. Dar cu siguranta, vom fi atenti la noi insine, pentru ca nu vrem a deveni politicieni de duzina, care sa uite ca trebuie sa slujeasca , nu sa fie slujiti, care sa se dea exemple inainte de a cere altora. Acum am aparut in politica, de acum, vom fi prezenti, prin principii si valori; pentru ca democratia trebuie sa aiba la baza valori universal valabile in orice guvernare sau coloratura politica, nu sa fie particularizate de la guvernare la guvernare, iar institutiile statului trebuie sa fie pilonii democratiei, altfel toata increderea cetateanului in ele este pierduta!
#8 pt. Noua Republica10.07.2012,  16:59:05
Era gata,gata sa cad in capcana voastra,totul ok pana la politica externa care dupa parerea voastra a fost una buna.S-a vazut cat de buna a fost,cum era bagat in seama presedintele de sefii de state si prim ministrii.Iar daca acum are sprijinul unora este pt. ca au interes,sau mai pe intelesul tuturor de teama pierderii unor contracte avantajoase pt. ei si costisitoare pt.romani.Pe cuvantul vostru ca nu aveti de aface cu PD-L si cu gasca lui Basescu?
#9 Noua Republica10.07.2012,  17:10:12
Am spus, nu ca din punctul nostru de vedere a fost una buna, ci din punctul de vedere al impresiei cum a fost privit presedintele! Cat despre ultima intrebare, deoarece nu ne cunoastem ai putea sa crezi orice si as putea sa iti spun orice. Doar ca,daca as fi ca unul din aceia care spun ca nu imi place de ei,adica politicienii actuali, m-as discredita in primul rand in ochii mei, si cu mine traiesc zilnic, si apoi in ochii acelor care ma cunosc, si nu sunt putini. Nu suntem cu PDl, PNL, Monica MAcovei sau cu altii. Iar daca cumva crezi ca suntem din aceia,ai tot dreptulpentru ca altceva decat cuvantul meu nu pot sa ti-l dau, Si eventual o discutie, oricand si pe orice teme, va alunga indoiala ta! Eu ma numesc Marius Bota,nu ma ascund sub numele unui partid, si nici politica nu m-a facut sau ma va face in vreun anume fel, ci vreau sa tin la principii! Iar daca cumva , va fi sa fie,ceva necurat la mijloc, fi sigur ca principiile mele sunt mai presus de orice legatura politica Ma bucur de dialog!
#10 PT.#910.07.2012,  17:29:37
DL.Marius,o ultima intrebare edificatoare: sunteti de acord ca la referendum sa pice presedintele ? eu unul recunosc ca voi vota DA.In functie de raspunsul dv. voi avea o obtiune .
#11 Noua Republica10.07.2012,  17:46:20
Tinand cont, asa cum spuneam, ca acum e prima actiune dupa intrarea in politica, si daca ar fi fost sa fie vreo actiune in mandatul Basescu, hai sa zicem cu ocazia taierii abuzive a salariilor bugetarilor sau alte incalcari ale principiilor ce stau la baza institutiilor statului sau cetatenilo , cu siguranta ne aratam dezacordul fata de modul de lucru ce nu respecta legile, si acum, desi nu asta e razboiul nostru al Noii Republici, votam pentru a nu fi suspendat presedintele. Si asta, fac remarca, nu pentru ca il doresc sau il vreau pe Basescu, ca mi-a adus doar miere si paine pe masa,ba dimpotriva a creat conflicte si tensiuni si a fost doar un demagog in unle cazuri, ci pentru ca ma raportez la institutia presedintelui Romaniei, oricum s-ar numi el. Cum mai spuneam si in alta parte, la fel voi manifesta daca maine, spre exemplu, va fi data o lege, de te miri cine se va afla la putere, ca cei care nu platesc impozite in Romania sa nu voteze, unde e vorba de dreptul fiecaruia de a isi exprima votul!Dar inca o data fac precizarea, fiecare stie in inima lui, daca sta sincer cu el insusi, de ce voteaza intr-un fel sau altul, nimeni altcineva nu poate sa il convinga sa faca in vreun fel sau altul. Asa ca optiunea e a dumneavoastra! Fiti liber sa respectati legea, chiar daca politicienii de atatea ori ne rata contrariul!
#12 pt. Noua Republica10.07.2012,  18:10:32
Inteleg ca voi nu vreti sa va lepadati de satana,deci sunteti cu el .De ce spun asta?Pentru ca dupa parerea mea,dupa suspendare,ar trebui si exorcizat,pt. ca numai un om diabolic face ce a facut acest om,adica genocid.
#13 Noua Republica10.07.2012,  18:38:27
Haha! imi spunei va rog daca nu cumva toti politicienii actuali ar trebui exorcizati, toti cei care au firat de la mine si de dumneavoastra, toti cei care au mintit cu nerusinare, toti cei care inseala in fel si schip, toti cei care taie salarii si pensii, toti cei care au aruncat cetateanulin derizoriu!? Cred ca trebuie scapata Romania de ma joritatea dintre politicieni, nu doar de Basescu, el e doar unul dintre ei, dar asa cum pe Catalin Voicu, Adriana Nastase, Voiculescu, Antonie Solomon si altii, nu putem sa mergem saii dam cu forta jos, ci doar conform justitiei, tot asa si presedintele va fi dat jos, ori la fine de mandat , ori prin referendum! Si ca sa nu monopolizam discutia doar noi, va repet in concluzie: cand pe cei din Noua Republica Deva, ii veti auzi facand reclama la Basescu, Antonescu, Ponta, MAcovei oricare altul care mai vreit dumneavoastra, atunci puteti sa stiti ca m-am stricat de tot de cap si nu mai merit nici macar respectul pe virtual daramite buna ziua pe strada))))
#14 Sica10.07.2012,  18:54:30
Oricum, USL, Basescu v-a ciuruit inca o data! Astazi. De unde 9 milioane de oameni la referendum? Bani aruncati de pomana pe geam, pentru mofturile a doi adolescenti tomnatici... E mai bine asa, se pastreaza un echilibru, altfel chiar ajungeam la o dictatura. Cand se schimba legi si oameni din functii in trei zile iti pui totusi intrebarea: de ce atata graba?!
#15 pt.#14 si#1510.07.2012,  19:42:41
#14,pana la urma te-ai dat de gol.Disperarea e mare,nu de mila lui Basescu votati impotriva demiterii,ci de frica ca veti fi cercetati penal pt. afacerile necurate. #15,stai linistit ca nu numai 9 mil. de romani vor veni la vot,ci 12-13 milioane. Nu mai poate fura Basescu cu toata diaspora lui,pt. ca si cei de afara nu au plecat din tara de bine.
#16 Noua Republica10.07.2012,  19:52:56
Asta si vrem, ca justitia sa fie justitie, iar daca Basescu e cauza pentru care nu se face justitie corecta, sa plece imediat; vrem adevar, si cine e vinovat pentru atat de multa minciuna sa dispara din viata politica; chiar nu conteaza daca e vorba despre Basescu, Nastase sau Voicu, daca au fost descoperiti ca au facut afaceri pe banii statului, sa fie cercetati: aici ati punctat foarte bine; si asta cred ca ar trebui sa fie scopul tuturor, sa demascam hotia, minciuna, inselatoria, pentru ca altfel vom fi furati tot timpul, indiferent cine va fi la conducere
#17 pt.#1610.07.2012,  22:05:57
toti care au furat sa fie pedepsiti,fara exceptie.Dar tie ti se pare ca Basescu este curat de votati impotriva demiterii?Pe langa toate cele(salarii,pensii ,alocatii indemnizatii taiate,scoli ,spitale inchise etc) ce parere ai de dosarul flota,casa din mihaileanu,spalarea de bani,cupru etc,etc ?De ce il aparati?
#18 pentru noua republica10.07.2012,  22:24:52
dati-va camasile albe si luati-le pe cele portocalii ,nu incercati sa pacaliti lumea pd-l-istilor .RUSINEEEEEEE!
#19 mm10.07.2012,  23:04:37
deja va este rusine cu pdl si schimbati si culoarea si numele. slugile lu base sunteti.
#20 Noua Republica11.07.2012,  06:56:34
Daca as fi PDL-ist mi-ar fi rusine, altfel stau deschis cu dumneavoastra la orice discutie, oricand, cu resoect si responsabilitate
#21 mm11.07.2012,  10:08:26
se stia de aparitia voastra . la alegeri o sa fiti una cu pdl si o sa sustineti mru.daca nu e asa trebuie sa iesiti sa o spuneti. asta e perceptia oamenilor ,ca sunteti noul pdl
#22 Noua Republica11.07.2012,  10:29:43
Aveti dreptate despre perceptia asta, si cu tot respectul va spun ca Noua Republica Hunedoara s-a disociat de orice partid, inclusiv PDL, ducandu-le inclusiv si lor o constitutie si o lupa in actiunea anterioara, si o vom spune clar ca dorim sa fim independenti si statornici pe propriile picioare. Iar daca va fi sa fie vorba despre vreo asociere neconforma cu principiile noastre, atunci, noi cei din grupul de la Deva si Hunedoara, o sa ne retragem , pentru ca nu acceptam ca tot cei vechi, fie din PDl, fie MRU ori Monica Macovei, sa ne reprezinte in mod direct. Acceptam la nivel declarativ unele din principiile lor, dar nu dorim sa fim asociati cu persoanele lor. Si credeti-ma, nu am nimic de ascuns astfel incat doar sa spun una si sa fac alta! Cu respect si apreciere, Marius Bota
#23 dl Bota11.07.2012,  13:08:29
dumneata chiar ne crezi prosti?Nu votati suspendarea lui Basescu,purtati camasai albe asa cum a cerut pdl in piata revolutiei,dar voi nu tineti cu PDL.Hai sa fim seriosi,ma mir cum de nu va huidie lumea in hunedoara.SA VA FIE RUSINE !
#24 Noua Republica11.07.2012,  13:24:32
Aveti dreptul la libera optiune asa cum fiecare are dreptul la libera exprimare. Nu am cum sa va conving de cine suntem si ce dorim,dar in acelasi timp asa cum eu nu va asociez cu oricare dintre actorii scenei politice, as aprecia daca nu ati face aceasta asociere a noastra cu Basescu sau PDL, neavand probe, pentru ca altfel incepem sa ne judecam unii pe ceilalti si nici macar nu ne cunoastem! Eu cred ca putem fi civilizati unii cu ceilalt, deaorece prin invrajbire au incercat sa ne conduca altii prea mult timp, si nu am ajuns decat la a fi dezbinati. Orice dialog cred ca trebuie purtat ca intre niste oameni civilizati, asa ca respect parerea dumneavoastra,chiar daca nu ne cunoastem, dar mult mai mult ma respect pe mine insumi si pe cei care ma cunosc, astfel incat nu mi-e rusine de nici o actiune pe care o intreprind. Iar daca o sa imi dau seama ca ceva deraiaza de la principii si valori, o sa fiu primul care o sa sar din masina numita Noua Republica.
#25 pt.#2411.07.2012,  16:31:54
Nu mai tine cu manipulatul,destul.S-a saturat lumea de voi lupilor in blana de oaie.Cert este ca trebuie sa scapam de Basescu si clica lui,apoi vom vedea si pe cei care ne guverneaza acum.Deocamdata ei ne-au dat inapoi ce voi ati luat.Daca ei nu vor respecta ce au promis vor fi taxati la fel,dar pana acumcel putin eu am incredere ca vor face ce au promis.Locul vostru este in istorie langa PNT-CD.
#26 Noua Republica11.07.2012,  16:43:31
Sunteti chiar simpatic! Sper sa ne cunoastem la un suc sa vedeti cu cine stati de vorba si ca nu aveti nici un motiv sa ma trimiteti langa PNTCD, pentru ca nu sunt al nimanui. NU am facut politica nimanui, si nu vreau sa o fac pe a cuiva, ci daca reusesc doar pe a cetateanului. Cu mult respect, oricine ati fi si orice ati spune, pentru ca aveti libertate. Doar ca uneori sa stiti ca mai sunt si oameni sinceri care chiar vor sa faca ceva, si nu are rost sa ii catalogati pana nu ii cunoasteti!
#27 pt.#2612.07.2012,  19:28:27
Faptul ca nu votati suspendarea presedintelui Basescu,acest om fara suflet care a omorat oameni prin inchiderea spitalelor,care a inchis scoli fara sa-i pese ca bietii copii merg pe jos cativa km. pe campuri,paduri riscand sa fie atacati de fiarele salbatice,acest om care a taiat din alocatia copiilor,din ajutorul de somaj,a celor cu handicap,a pensiilor,care a disaponibilizat sute de mii de oameni lasandu-i pe drumuri fara nici-un venit pt. familiile lor,etc,denota ca il sprijiniti in tot ce a facut.Ce incredere sa aibe oamenii in voi?Cred ca ar trebui sa va angajati pe vaporul lui Basescu dupa ce nu va mai fi presedinte,pe unul din dosarele "FLOTA" Dupa cum v-am mai spus nu mai tine cu minciuna,s-a saturat lumea de voi.Cred ca niciodata nu a fost urat atat de mult un om cum este presedintele suspendat Basescu.Si daca aveti camasi albe dupa indicatiile pdl-iste,puneti-va si cravate violete ca seful cel mare.
#28 Noua Republica12.07.2012,  20:27:27
Pot sa spun ca mie imi displace demult Basescu pentru ca eu fiind ceferist a distrus toata calea ferata, asa ca nu are cum sa imi placa de el. Asa ca nu e printre favoritii mei. Si prefer sa vorbesc de ceva mai placut mie, adica de Noua Republica, asa ca daca mai pot sa raspund la vreo intrebare, cu mare placere. Prea mult spatiu ocupa un om ca Basescu si nu e treaba mea deloc asta sa il promovez sau sa ii fac reclama. Sa se descurce singur cum si-a facut singur problema!
#29 pt. #2813.07.2012,  07:21:18
Atunci de ce ati declarat ca nu votati suspendarea lui?Si daca lucrezi in CFR,oare de ce nu ai fost unul din sutele de mii de disponibilizati ?Ce spui dumneata suna cam asa:adio,dar raman cu tine.Nu va mai crede nimeni.
#30 Noua Republica13.07.2012,  08:01:56
Nu are rost sa continuam discutia sa in contradictoriu pentru ca roul meu nu e de a va convinge cu privire la ceva anume. Asa ca fiti convins ca daca o sa avem ocazia sa ne intalnim candva o sa putem discuta deschis, fara pasiune sau rautate pe orice tema, pentru ca incerc sa fiu cat se poate de subiectiv. Iar cat despre disponibilizari, e ca si cum ati spune ca au murit atatia, eu de ce nu sunt mort!! Chiar nu am de ce sa spun prostii sau vorbe in vant!
#31 pt.#3013.07.2012,  18:52:55
Chiar nu doresc sa tecunosc,pacat ca inca mai sunt oameni care-l sustin pe Basascu.Sper din toata inima sa scapam de el si de clica lui.Ai dreptate,nu are rost sa continuam.
#32 Noua Republica13.07.2012,  19:07:14
Aveti tot respectul meu ca si cetatean al Romaniei!
#33 mm13.07.2012,  20:53:43
degeaba negati, sunteti slugile lui basescu .
#34 Noua Republica13.07.2012,  22:19:16
Nu am fost si nu vom fi, acum vorbesc in mod personal, iar daca o sa constat acest lucru, eu unul nu o sa mai fiu aici, in Noua Republica.
#35 mm13.07.2012,  22:23:00
deci votati da la referendum !
#36 Noua Republica13.07.2012,  22:31:33
Eu prin sluga inteleg unul care ii pupa si mainile si picioarele unuia anume, si acest lucru nu il voi face nici pentru vreun PDL-ist, nici pentru Basescu, nici pentru oricine. Sunt independent si voi fi asa! Insa cand e vorba de lege, prefer asa cum, astept ca BAsescu sa fie judecat si condamnat daca a facut magarii, tot asa vreau sa isi termine mandatul. Dar in acelasi timp nu voi manifesta in favoarea lui, pentru ca sa cum am spus nu asta e rolul meu. E doar un simplu vot, care fiecare il da cum crede de cuviinta! Dar si daca nu as fi fost in NR , tot asa as fi votat, e strict alegerea mea,ca la orice alta votare!.Iar acest fapt nu trebuie sa ne dezbine, ci sa il privim ca pe un drept al democratiei si libertatii castigate
#37 pt. #3614.07.2012,  10:38:54
De ce vrei sa-si termine mandatul Basescu,ca sa i se prescrie dosarul FLOTA sa scape de puscarie,el si clica lui?Ce tot dai raspunsuri pe ocolite,te-a intrebat ceva mm ,cum votati voi astia de la Noua Republica la referendum: DA sau NU ? Ce e mare lucru sa raspunzi cu DA sau NU?Intaleg ca-i reprezinti ,nu mai ocoli raspunsul.Si mai lasa-ne cu teoria ta de doi lei ca nu mai tine,nu mai fa pe mierosul,ca parca vad ca pana la urma daca nu iese asa cum vrei ,iti dai arama pe fata .Si inca ceva: sluga este o persoana care se supune vointei cuiva asa cum faceti voi,nu cei care pupa mainile si picioarele,iar unii dintre voi chiar si dosul.Aia se numesc PUPINCURISTI de care speram sa scapam la referendum.
#38 Noua Republica14.07.2012,  10:57:46
Atata timp cat nu ne cunoastem si ma acuzi inseamna ca e o problema si asta e rau. Asa ca prefer sa nu mai continui acest dialog bazat pe acuze. Noua Republica si eu implicit nu va face din acuzele aduse altora modul ei de lucru, noi vrem sa cladim nu sa demolam si sa distrugem. Vrem sa aratam ce putem face prin noi insine nu aratand cu degetul spre altii. Se prea poate sa fie gresit modul nostru de lucru dar atatat timp cat doar dam cu pitere, bolovani si altele de genul, nu vom apuca sa cladim nimic in Romania. Trebuie ca cei vinovati sa plateasca si vreau sa fie asa, de la presedinte, la parlamentar si pana la ultimul om, conform cu vina pe care o are. Asta e democratie si libertate adevarata. Si sper ca o sa mai prindem si noi ceva din normalitatea asta. Daca nu, se prea poate sa fie si vina noastra!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter