18.09.2012,  21:24:56 | 1 comentariu | 1089 vizualizari
SC Apa Serv SA Valea Jiului stă cel mai prost la încasări în Petroşani. De aceea şi / Conducerea a luat măsuri coercitive


de Alina PIPAN

Directorul general SC Apa Serv SA, Costel Avram spune că, de când este dumnealui şef la cârma Apa Serv, încasările au crescut la Petroşani de la 40 la 60 la sută. Cu toate acestea ele sunt cele mai mici din Valea Jiului. În alte oraşe se încasează mai mult. Aşadar, Apa Serv va ajunge cam la aceeaşi intoleranţă pe care o arată Enelul faţă de clienţii săi. Nu ai plătit, adio apă!  Cam aşa s-a întâmplat şi la Petrila unde, cu toate că sunt buni platnici, 5 familii stau fără apă, din cauza altor rău platnici. Au sau nu au bani, doresc sau nu, în final aceste 5 familii vor trebui să pună banul jos pentru o racordare separată. Poate fi şi aceasta o formă de abuz?

Dracul nu chiar negru
Apa Serv spune că nu-i dracul chiar aşa negru. Datornicii trebuie să plătească, iar cine nu vrea să stea după ei să-şi facă racord separat. „Urmare a neachitarii debitelor restante, de către o parte din locatarii din blocul 20, scara I, situat în Petrila, cartier 8 Martie s-au parcurs mai multe etape de recuperare a creanţelor: s-a încercat recuperarea prin încasare în teren a debitelor restante de către casierele unităţii noastre; s-au înaintat somaţii de plată, pentru abonaţii care aveau debite restante mai vechi de 45 zile apoi au fost afişate la scara de bloc liste cu abonaţii care înregistrau datorii. Deoarece recuperarea creanţelor nu a fost posibilă nici ca urmare a parcurgerii etapelor enumerate mai sus s-a impus, ca ultima măsură extremă, debranşarea scării de bloc de la reţeaua de apă potabilă”, explică Gabriela Gomoi, purtător de cuvânt Apa Serv. Măsurile precizate de d-na Gomoi sunt respectate înainte de fiecare debranşare în parte. Sunt perfect explicabile şi nu arată vreo formă de abuz. Cu rebranşarea este o problemă, pentru că şi cei care nu au datorii sunt obligaţi să stea fără apă. Este, până la urmă, şi aceasta o formă de abuz. Omului i se încalcă un drept. Reintră în dreptul de a consuma apă potabilă doar dacă plăteşte un branşament separat. Dar dacă vecinii lui nu aveau datorii şi nu se făcea debranşarea, nu-l constrângea nimeni să-şi facă branşament separat. Însă şi aici, Apa Serv are o explicaţie.
 
Apa Serv nu este responsabilă decât de conducta până la bloc
„În urma discuţiilor purtate cu locatarii, s-a stabilit amânarea debranşarii până când abonaţii buni platnici urmau să-şi facă demersurile pentru executarea branşamentelor individuale, ceea ce s-a şi întâmplat. Deşi scara respectivă a fost propusă la debranşare  pentru data de 3 septembrie, doar în data de 13 septembrie s-a debranşat scara de bloc de la reţeaua veche de apă potabilă. Astfel, la data de 18 septembrie pe această scară de bloc, care are în total 20 de apartamente, se înregistrează datorii în valoare totală de 14.574,44 lei. Locatarii a 4 apartamente au în continuare apă potabilă pentru că aveau deja executate branşamente individuale. Locatarii a  6 apartamente au achitat taxa de branşare individuală în vederea executării branşamentului separat urmând a fi branşaţi pe coloana prin care este furnizată apă potabilă. Locatarii a 5 apartamente sunt fără datorii şi nu au branşament indivi-dual, iar locatarii a 5 apartamente nu au branşamente separate şi înregistrează datorii foarte mari. Dintre aceştia un singur locatar şi-a încheiat angajament de plată”, ne explică d-na Gomoi.
Ieri, cât timp stăteam de vorbă cu directorulApa Serv, un alt abonat a achitat o datorie de 700 de lei, a făcut angajament de plată şi a solicitat executarea unui branşament individual. 
Deoarece locatarii apartamentelor care au datorii nu s-au prezentat în vederea clarificării situaţiei privind debitele restante şi nici nu au permis accesul în vederea debranşării la nivel de apartament, rebranşarea scării la reţeaua de apă potabilă nu este posibilă. Deci, oamenii vor rămâne fără apă dacă nu plăteşte toată lumea datoriile, iar cei care au plătit trebuie să mai scoată ceva bani pentru branşamentul separat. Locatarii spuneau că un branşament, cu tot ce trebuie, costă între 500 şi 700 de lei.Costel Avram, directorul Apa Serv, spune altceva: „Un branşament separat costă 140 de lei, indiferent că stai la parter sau la etajul 10.Coloana principală este treaba noastră, ce trage omul în casă, este treaba lui. Noi nu putem să-i facem branşament pentru că este proprietate privată, nu permite legea. Dar dacă face branşament separat, nu mai are probleme, nu mai depinde de coloana principală. Iar dacă este rău platnic îl putem debranşa fără să aibă de suferit şi alţii”. 
Pe lângă cei 140 de lei care-i revin Apa Serv pentru branşarea separată, mai trebuie cheltuiţi şi alţi bani, pentru conducta de la apometrul principal, plus lucrările din apartament. Undeva, rectifică Costel Avram, pe la 300 de lei. Aşadar, dacă sunteţi buni platnici şi nu vreţi să rămâneţi fără apă, trebuie să scoateţi din buzunar 300 de lei. Totuşi, să reţinem, contractul nu prevede privarea de apă curentă, în cazul în care nu ai branşament separat, ci doar în cazul în care ai datorii. Trebuie să reţinem, dreptatea se împarte aici în două. Nu este toată de partea Apa Serv.

Comentarii articol (1 )

#1 ingrijorat18.09.2012,  22:51:38
Privarea cetateanului onest de un drept elementar, de un serviciu pentru care a platit, pentru datoriile altora este TERORISM. VArianta mai blanda TULBURARE IN POSESIE. Cand se vor trezi cu procese si vor plati daune, vor citi si ei legea. Ce ziceti? daca un locatar isi ipotecheaza apartamentul. nu plateste bancii datoria si banca scoate la licitatie tot blocul? Este vina cetateanului onest ca apaserv nu are posibilitatea de a debransa numai pe cei care nu platesc? Stie CA ce inseamna un Bransament individual intr-un apartament cu 2 sau 3 coloane de alimentare? De ce sa sufere cei care platesc pentru cei care sunt hoti? pentru acestia exista institutia executariii prin poprire pe venituri.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter