19.09.2012,  21:33:11 | 2 comentarii | 1769 vizualizari
Aceasta e întrebarea: / Se fac sau nu se fac şmecherii cu ANL-urile din Petrila?
de Alina PIPAN

Este notoriu faptul că Primăria Petrila are cele mai multe apartamente ANL din Valea Jiului. Prin urmare, se poate spune că primarul Ilie Păducel a acoperit mare parte din cererile ANL depuse de cetăţenii oraşului Petrila. 

Referitor la un blocul ANL nr. 34 de pe strada Minei, au apărut ceva suspiciuni. Unii vecini vigilenţi au auzit că este posibil ca unii dintre beneficiari să umble cu şmecherii. 
 
Despre ce este vorba?
Conform contractului încheiat între beneficiar şi Primăria Petrila, chiriaşii de până la 35 de ani plătesc lunar o chirie modică de 100 de lei. Dar după această vârstă condiţiile privitoare la chirie se schimbă. Creşte preţul. Nu se dublează, ci se triplează, ajungând, logic, la 300 de lei. Normal, efortul financiar este mai mare, iar pentru unii chiriaşi, chiar important. De aceea, unii au vehiculat ideea posibilităţii schimbări a titularului contractului, mai tânăr cu câţiva ani, pentru a beneficia în continuare de o chirie de 100 de lei. Am fost sesizaţi de o persoană care stă în acelaşi bloc şi care îşi motivează astfel sesizarea: „ Nu este corect faţă de niciunul dintre locatari ca unii să plătească preţul corect şi alţii să fenteze sistemul şi plătească mai puţin”.
 
Lang infirmă zvonurile
Ne-am interesat dacă se poate face o asemenea „întinerire” a chiriaşului şi am aflat că, şi dacă cineva ar intenţiona să facă asemenea schimburi în acte, astfel încât să figureze un titular mai tânăr, chiria pe apartament rămâne aceeaşi.
„Am avut, într-adevăr, pe cineva care a întrebat dacă este posibilă schimbarea titularului pe contractul de închiriere. Persoana respectivă stă în concubinaj cu cineva, vrea să plece în străinătate pentru a munci, iar în apartament să rămână concubina care are şi un copil mic. Doamnele de la biroul în cauză i-au explicat că se poate propune în consiliul local aşa ceva. Actualul beneficiar să renunţe la acest drept şi locuinţa să fie repartizată concubinei. Şi dacă acceptă consiliul, se poate face schimbarea. Dar asta nu ar schimba cu nimic situaţia plăţilor chiriei. Suma de plată ar rămâne tot 300 de lei, chiar dacă se face schimbarea. Deci, nu se poate recurge la o asemenea soluţie pentru a obţine o chirie mai mică”, ne-a explicat Mihaela Lang, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petrila.
Aşadar, scumpă sau ieftină, chiria locuinţelor ANL nu se poate  schimba. Ea rămâne la valoarea existentă.
Poate, vor mai fi existând persoane care locuiesc în locul altor beneficiari ce au obţinut în urmă cu ceva timp o locuinţă ANL... Însă atâta timp cât locuinţele nu stau goale şi sunt folosite de cineva, este bine. Când doritorii sunt mulţi şi locuinţele puţine, atunci şi intriga e mare.
Cu toate că este cel mai bine reprezentat din Valea Jiului, fondul locativ rămâne problematic la Petrila.

Comentarii articol (2 )

#1 chirias20.09.2012,  17:28:42
Este inadmisibil ce logica are inalta purtatoarea de cuvant a primariei, renumita Lang Mihaela, care are apartament, casa pe Taia si alte multe terenuri pentru care suntem curiosi sa se afle cat a platit la achizitionare. Din moment ce se schimba titularul de contract si acela indeplineste conditiile de a plati o chirie mai mica cum sa ramana chiria tot la acelasi pret? Este iligic. Daca titularul moare si casa este repartizata unor tineri de 20 de ani de ce sa nu plateasca o chirie mai mica, asa cum prevede legea? Dar oare daca ar beneficia de locuinta o ruda a celor de la primarie tot aceeasi chirie ar plati?
#2 cristina05.11.2013,  12:22:55
Stau cu chirie de mai bine de un an platesc 400 ron plus utilitati si nu reusesc sa primesc o locuinta anl de la primarie mentionez ca am trei copii si nu reusesc sa mai fac fata la cheltuieli ce sa putea face am fost si la primarie si la spatiul locativ si suntem purtati de la o usa la alta,in prezent locuiesc in petrila


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter