04.10.2012, 20:54:38 | 14 comentarii | 1960 vizualizari
ZVJ dezvăluie astăzi unde se duc banii statului, când se duc.../ Paradoxal: contravenienţii de la Axis Corporate Security SRL, pe lista lunară de plăţi a ITM Hunedoara
![]() Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA
Analiza cheltuielilor efectuate lunar din fonduri publice de către diverse instituţii deconcentrate de la nivel judeţean relevă situaţii de-a dreptul revoltătoare. De departe, cea mai stupidă situaţie se înregistrează la nivelul ITM Hunedoara. Veţi afla, în cele ce urmează, şi de ce.
La nivelul ITM Hunedoara, cea mai mare parte a plăţilor efectuate lunar din fonduri publice se duce către servicii de curăţenie şi pază. Şi surpriza abia aici apare. Lunar, ITM Hunedoara achită sume ce se învârt pe la 4.300 de lei pentru servicii de pază către Axis Corporate Security SRL. În luna februarie 2012, cu OP nr. 98/27.02.2012, ITM a achitat către Axis suma de 4395,80 lei reprezentând servicii de pază luna 02.2012. În martie 2012, cu OP nr. 170/28.03.2012, Inspectoratul Teritorial de Muncă a achitat către Axis aceeaşi sumă, de 4.395,80 lei, reprezentând servicii de pază luna 03.2012. Tot ca exemple, menţionăm şi plăţile din lunile aprilie (OP nr. 226 din 25.04.2012 - 4.395,80 lei), mai (OP nr. 289 din 29.05.2012 - 4.300,32 lei) şi august 2012 (OP nr. 474 din 29.08.2012 - 4.300,32 lei).
Din documentele publice aflate la dispoziţia noastră rezultă fără dubii faptul că, aşa cum reiese şi din specificaţiile făcute de cei care au întocmit centralizatoarele de plăţi, ITM Hunedoara achită către Axis serviciile de pază chiar în luna în curs. Un termen mai mult decât rezonabil, nespecific entităţilor de stat (care, în general achită serviciile în luna următoare prestării, ori chiar la 60 de zile sau prin compensare – cum este cazul CNH SA). Situaţia poate fi catalogată drept stupidă din mai multe motive, cât se poate de justificate. În primul rând, tot din evidenţele ITM Hunedoara, de asemenea disponibile public, rezultă că Axis Corporate Security s-a aflat în repetate rânduri printre societăţile care nu şi-au achitat la timp obligaţiile către ITM Hunedoara. Al doilea motiv, şi mai grav, e că Axis Corporate Security SRL (firma ginerelui ex-ministrului Blaga) figurează printre primii 100 de datornici din judeţul nostru către bugetul de stat, cu datorii de peste 5,4 miliarde de lei vechi. Ultimul, dar şi cel mai grav, motiv ar fi că Inspecţia Muncii a constatat că – la Axis Corporate Security – munca a devenit sclavie, încălcarea gravă a drepturilor angajaţilor fiind în nenumărate rânduri reclamată de presa regională şi confirmată în urma controalelor dispuse de la centru.Am vrea să credem că măcar în cazul angajaţilor Axis Corporate Security SRL care prestează în beneficiul direct al ITM Hunedoara este respectată legislaţia muncii. Şi n-am vrea să credem că măsurile timide dispuse de ITM împotriva Axis (un avertisment şi două amenzi – în total 1.300 de lei) reprezintă, de fapt, o dovadă a bunelor relaţii de colaborare de până acum (firma Axis fiind conectată direct la formaţiunile politice PD-L şi UNPR).
Tot printre cheltuielile interesante ale ITM le-am regăsit şi pe cele privind serviciile de curăţenie, în valoare de aproximativ 4.200 de lei lunar, achitate către Forest Cleaning SRL Deva (asociat unic Dafin Cosmin Gabriel, fost consilier superior în cadrul ARDDZI), infiinţată la mijlocul anului 2011 şi intrată, relativ rapid, în relaţii comerciale directe cu ITM. Firma mai prestează pentru Serviciul Public de Intreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (din luna mai a acestui an) şi are acelaşi sediu social cu Forest & Consulting SRL Deva (asociaţi Dafin Cristina Ioana şi Ureche Ioan), societate care prestează aceeaşi gamă de servicii, încă din 2010, către Casa Judeţeană de Pensii Cluj.
Mai multe instituţii deconcentrate derulează, de asemenea, relaţii comerciale cu Autocar, firma fostului prefect de Hunedoara – Dan Aurel Pricăjan. Spre exemplu, Comisariatul Regional Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu (la care este arondat Comisariatul Judeţean Hunedoara) a achitat în interesul deconcentratei hunedorene către Aurocar Orăştie, în luna august 2012, servicii în valoare de 5.279,19 lei pentru reparaţii la autoturismele HD 11 GNM, HD 10 GNM şi HD 06 CIH, şi 507,72 lei pentru HD 06 CIH în septembrie 2012. Asta după ce, în iulie 2012, mai achitase 1.091,43 lei, alţi 111,83 lei în mai 2012, fix 2958,14 lei în aprilie 2012 şi 393,11 lei în martie 2012. Exemplele vor continua pentru că, la alte deconcentrate judeţene, surprizele sunt şi mai şi.
Comentarii articol (14 )
#1
![]()
pfuu , ar mai trebui ca si Politia sa contracteze serviciile unor firme de paza care sa-i pazeasca de eventuali hoti si a unor firme de curatenie care sa le curete armamentul din dotare sau a urmelor de sange din sedii cand mai capacesc pe unii mai nervosi . sau ceva antrenori de fitness , sa le mai scada burtile ... dar fac asta pt. ca le permite LEGEA ...legi facute si dezbatute de dragii nostrii politicieni prin Parlament cand ridica mainile la comanda unora deosebit de ”dezinteresati” de urmarile lor.
#2
![]()
Sai desfinteze odata pe Axis Security ca ne fura drepturile spor de noapte nu in contract scrie 8 ore noi stam 12 ore scrie tot in contract ca in ale 25 luni lom bani 670 le plus ca nea pus sa semnam marirea de 30 lei de la 1 ian 2012 si in realitate lom 600 lei fin sau in cel mai fericit caz 2 sau 4 bonuri de 9 lei daca faci mai mult de 18 suturi de 12 ore eu cred ca si Mineles devina si CNH-u ITM-u si Protectia Munci Drepturile Omului nu functioneaza zau, Sefi au salari mari si de la paza si de la mina da agenti de pza sau cei de la mina nu au salari mari ITM.
#3
![]()
Ultimul, dar şi cel mai grav, motiv ar fi că Inspecţia Muncii a constatat că – la Axis Corporate Security – munca a devenit sclavie, încălcarea gravă a drepturilor angajaţilor fiind în nenumărate rânduri reclamată de presa regională şi confirmată în urma controalelor dispuse de la centru
#4
![]()
Este greu la Axis Corporate Security Sefi de tura si chiar si Sefi de la Mine, uni mai grsi din toate punctele de vedere, fac pe sefi si se iau de cei care isi vad de treaba se uita la toate greselile mici de parca ei nu gresesc niciodata dupaca ca stam 12 ore si in contract scrie 8 ore uni sunt pensionari au alte venituri alti au neveste in strainatate dar ce ne face noi cei activi cei care vai de noi care trainm numai din cei 610 lei cel mult la 18 posturi de 12 ore
#5
![]()
Imi cer scuze pt greselile gramaticale dar sunt intr-o stare
#6
![]()
Doua articole care se cam "bat cai in cap".Acesta si "Ponta a taiat fondurile..",la care as fi comentat,dar n-am avut unde.Nu le-a taiat degeaba,le-a taiat pentru ca nu i-au fost justificate cele cheltuite.Va recomand un studiu mai aprofundat aparut tot in presa,care spune multe despre o situatie de care nici zona noastra nu e straina.
#7
![]()
Pacatul cel mare este ca intr.adevar, avem nevoie de fonduri pentru dezvoltare, dar greseala mare e cine le administreaza, telegondola in Vulcan?...pai voi ati fost cu ea?...va duce direct in....PADURE, in PUSTIU...ce draq sa faci sus acolo?..sa te bata vantul?...sau deschide vreo 4, 5 pensiuni ILE?..cu bani furati din fonduri publice?
#8
![]()
baieti de la axis fura cu tirurile si nimeni nu vede ce mai firma
#9
![]()
Da cei deacolo stau 12 ore desi in contractul colectiv de munca scrie multe lucruri cu totul alceva una din ele care sare cel mai mult in ochi este defact ca scrie 8 ore, opt.
#10
![]()
Imi cer scuze pentru greselile de ortografie dar cand vad ce este in Tara asta.
#11
![]()
I.Drepturile angajatului
1.Drepturile angajatului prevazute de Constitutia Romaniei
-Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze (Art.38, alin.1 din Constitutie);
-Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca pe toata durata vietii sale intr-un anumit loc de munca sau intr-o anumita profesie(Art.39 din Constitutie);
-Dreptul la negociere colectiva (Art.38, alin.5 din Constitutie);
-Munca fortata este interzisa (Art.39, alin.1 din Constitutie);
-Salariatii au dreptul la protectia sociala a muncii – masurile de protectie privind securitatea si igiena muncii, regimul de munca al femeilor si tinerilor (Art.38, alin.2 din Constitutie);
-Instituirea unui salariu minim garantat pe economie (Art.38, alin.2 din Constitutie);
-Repaus saptamanal, concediu de odihna platit(Art.38 din Constitutie);
-Durata normala a zilei de lucru, in medie de 8 ore/zi (Art.38, alin.3 din Constitutie);
-Stimularea pregatirii si perfectionarii profesionala (Art.32 din Constitutie);
3.Drepturile angajatului prevazute de Codul Muncii - Legea nr.53/2003
Dreptul de a lua parte la determinarea si ameliorarea conditiilor de munca si a mediului de munca (art.39, alin.1, lit.i).
4.Drepturile angajatului prevazute de Contractul colectiv de munca la nivel national
-Dreptul angajatului de a beneficia de o durata normala a timpului de munca de 8 ore pe zi sau 40 de ore pe saptamana, cu drept de negociere a programului saptamanal de la 36 pana la 44 de ore, cu conditia ca media lunara sa nu fie mai mare de 40 de ore pe saptamana, iar programul stabilit sa fie anuntat cu o saptamana inainte. In aceste conditii, durata timpului de munca zilnic nu poate depasi 10 ore (Art.10);
-25% din salariul de baza pentru lucru in timpul noptii;
#12
![]()
@Gabriel , toti lucratorii cand citesc Legea Muncii se uita doar la ”drepturi”,daca ar parcurge si sectiunea ...”obligatii” ..ar ramane foarte surprinsi ca multe art.din sectiunea ”drepturi” sunt anulate de alte art. de la ”obligatii”.
#13
![]()
Da da la axis security nu te-ai dori sa lcrezi daca nai alt venit iti spun eu la 18 suturi de 12 ore fara spor noapte si fara salariul minim pe economie garantat de constitutie da 700 lei nu 600 lei ca min da aproape 2000 lei noi pt un agent uitati aici sefu de tura o parodie in emisunea La Bloc Costel este sef de tura radeti rau ziceti cai Deacu unu lungi mia spus de diacu.......
http://www.youtube.com/watch?v=IZ8GFaXg2L0&feature=endscreen
#14
![]()
Nu fura baieti de la axis si sefi de la mina cu angajati de la mina ordine de sus
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|