12.11.2012,  00:18:25 | 0 comentarii | 1163 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Debut electoral: desfăşurare de forţe USL în estul Văii Jiului
de Promovare

În debutul campaniei electorale, vineri şi sâmbătă, la Petroşani, Aninoasa şi Petrila, au avut loc marşuri – o adevărată desfăşurare de forţe – pentru promovarea candidaţilor USL: Ioan Rus – deputat şi Cosmin Nicula – senator.

Debutul campaniei electorale pentru alegerile generale,  din 9 decembrie 2012, a fost făcut de USL Petroşani, Petrila şi Aninoasa cu marşuri impresionante ce au avut loc în cele trei localităţi, cu scopul de a-şi face cunoscuţi şi de a-şi promova candidaţii: Ioan Rus, pentru Camera Deputaţilor şi Cosmin Nicula, pentru Senat.
La marşul de la Petroşani, care a avut loc vineri - în prima zi de campanie, au participat peste 400 de persoane, 20 de biciclişti şi 55 de maşini, la care s-au alăturat şi locuitori ai municipiului, în semn de susţinere a USL şi a candidaţilor săi. Coloana s-a întins pe o distanţă de un kilometru, iar participanţii, în special tinerii, au scandat dorinţele USL în care, au declarat aceştia, ei se regăsesc:
Petroşane nu uita, USL-i salvarea ta!
N-avem bani, vă vrem pe voi / Fără griji, fără nevoi!
Nu te lăsa cumpărat / Că vei fi iar în rahat!
Vrem o ţară ca afară / Fără griji şi fără boală! etc.
În faţa Primăriei Petroşani, poliţiştii au oprit şi au coborât din maşini, convinşi fiind că participanţii la marş se vor opri şi ei pentru a scanda împotriva PDL, respectiv a fostei guvernări care a sărăcit românii, partid din care face parte primarul municipiu­lui. Dar acest lucru nu s-a întâmplat, USL-iştii declarând că şi-au propus să repare răul făcut, fără să înjure şi fără a se plânge. 
 
Aninoasa nu uita! / Oamenii-s valoarea ta!
Sâmbătă, la Aninoasa, marşul a avut un traseu lung, până sus ”pe vale”, zonă care a fost mai rar călcată de politicieni, o zonă săracă, cu multe tristeţi şi drame, pe un drum care nu a mai fost asfaltat de peste 50 de ani. Mulţi dintre participanţii la marş, veniţi din Petrila şi Petroşani, ştiau că Aninoasa se termină la primărie. Niciun participat, din cei peste 200 de persoane şi 20 de maşini, nu a abandonat ”cursa”, fiind profund impresionaţi de oamenii care le ieşeau în cale şi care se alăturau coloanei pentru a-şi povesti necazurile. Ioan Rus, cadidatul la funcţia de deputat, a ţinut să ”inspecteze” toate ungherele acestui cartier şi a stat îndelung de vorbă cu oamenii. O parte dintre aninosenii de aici au preluat un slogan scandat de tinerii USL, care se referea la oameni, cei care ar trebui să devină prioritate pentru viitorii politicieni: Aninoasa nu uita! / Oamenii-s valoarea ta!
 
Pentru prima dată, partidele Petrilei s-au unit
În aceeaşi zi, un alt marş electoral al USL a avut loc la Petrila, marş la care au participat reprezentanţi din toate partidele din localitate, Petrila fiind cunoscută ca un loc al dezbinării lor. De data aceasta au mărşăluit pe străzile oraşului membri şi simpatizanţi ai PSD, PNL, PC, UNPR, lucru nemaivăzut până acum, după cum au declarat chiar reprezentanţii lor. La marş au participat peste 300 de persoane, biciclisti cu lămpaşe de miner şi 30 de autoturisme. Şi cum înserarea se lasă devreme în această perioadă a anului, un grup de cetăţeni, care aplaudau acţiunea, au dat participanţilor la marş material pirotehnic sub formă de făclii. 
De la balcoanele şi geamurile blocurilor de locuinţe petrilenii aplaudau ”desfăşurarea de forţe”, mulţumiţi de faptul că partidele din localitatea lor s-au unit, în sfârşit, pentru un scop comun: schimbarea sistemului care le-a tăiat salariile, a mărit birurile, care i-a sărăcit profund şi le-a alungat copiii din ţară.
Cele trei marşuri din estul Văii Jiului au fost - în opinia cetăţenilor care aşteaptă o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor după aceste alegeri - întărirea speranţei lor că este posibil ca această îmbunătăţire să se producă.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter