06.12.2012,  22:06:13 | 0 comentarii | 1099 vizualizari
Ieri, la Universitatea Petroşani / A fost implementată platforma online Office 365
de Alina PIPAN

Universitatea din Petroşani este una dintre universităţile din ţară în care a fost implementat programul Office 365, o platformă performantă, accesibilă oricărui student şi profesor, pentru că, doar cu un user şi o parolă, poate accesa Office 365 de oriunde şi poate lucra, în acelaşi document, în acelaşi timp, împreună cu ceilalţi. Deci, o accesare Office online.  Acest lucru s-a întâmplat ieri dimineaţă, în cadrul unei prezentări, unde au fost prezenţi IT-işti din cadrul Lasting Systems, Microsoft România şi Universitatea din Petroşani.

La întrebarea unui reprezentant din prezidiu cine a auzit de Office 365, doar câţiva studenţi, din cele câteva zeci prezenţi în sală, au ridicat mâna. Aşadar, experţii au început cu informaţii prezentate oral şi prin slide-uri. De la primele informaţii, studenţii au fost captivaţi în proporţie de sută la sută. Iată ce spun experţii despre acest program.
 
Dan Petrescu - Lasting Systems:
„Este un parteneriat dintre Lasting System din Timi­şoara şi Microsoft România pentru implementarea unei platforme colaborative în mediul academic, atât pe parte de e-learning, cât şi partea de colaborare student-profesor, în situaţiile şcolare, extracuriculare şi aşa mai departe. În acest sens, ceea ce urmează să fie implementat este o platformă foarte performantă cu nişte servicii oferite în mod gratuit de către Microsoft România şi, repet, parteneriatul cu Lasting Systems ne permite să implementăm asemenea soluţii la un nivel performant”.
 
Explică Daniel Popescu - Microsoft:
„Paşii implementării sunt definiţi de Lasting, pentru că noi aici venim şi toată implementarea de Office 365 se va face cu partenerul nostru. Lasting va ajuta Universitatea să facă această implementare. Ca paşi, bineînţeles că prima dată vrem să arătăm despre ce este vorba, vrem să convingem studenţii că este o platformă în care merită să investească timp încă de pe-acum pentru a o învăţa, urmând ca implementarea efectivă să se facă în câteva zile cu ajutorul celor de la Lasting. Studenţii pot colabora de pe orice device, tablete, PC-uri telefoane, pot lucra în acelaşi timp pe aceleaşi documente, indiferent dacă sunt în Universitate, în parc sau acasă”.
 
Eduard Edelhouser - profesor Universitatea Petroşani:
„Este o acţiune pe care noi o derulăm de mai mulţi ani. Am adus la Petroşani, acum 4 ani, Siveco pe un proiect european de un milion de euro. Acum, aducem cea mai mare firmă de software din România şi din lume, pentru a încheia un parteneriat prin care Universitatea devine mai vizibilă. 
Practic, această aplicaţie pe care dânşii o prezintă astăzi şi vor să ne-o furnizeze cu titlu gratuit, este vorba de Office 365, probabil nu foarte cunoscută de publicul larg, este o versiune nouă, pe care Microsoft a lansat-o anul trecut, pentru office. 
Office-ul, aşa cum în cunoaştem toţi, este o aplicaţie, cu kit de instalare, şi se instalează pe fiecare calculator. Office 365 este mai mult, vine cu tehnologia Cloud, în care aplicaţia stă pe serverele Microsoft, deci nu sunt instalate la Universitatea noastră. Practic, ni se dau nişte parole de acces, noi oferim numai accesul la internet, la această platformă. Platforma este gratuită, conţine mai multe componente. Vine cu aplicaţiile de bază: Word, XL, PowerPoint, dar de această dată cu un acces direct, în care nu mai este nevoie de licenţă, în care Microsoft acordă aceste parole tuturor studenţilor din Petroşani, iar apoi vin şi alte aplicaţi Office, care sunt mai puţin cunoscute publicului larg, pachetul colaborativ, care permit dialog la distanţă. Lasting Systems a implementat acest pachet deja la Timişoara, la Universitatea de Vest şi la alte universităţi din ţară. Studenţii şi profesorii vor putea lucra prin videoconferinţe, se vor putea posta pe serverele Microsoft cursurile derulate în timp real, pot fi postate suporturi de curs. Eu am propus, ca primă etapă pilon, ca noi, profesorii, să ne prezentăm cursurile în acest format şi să putem fi un exemplu şi pentru celelalte cadre didactice”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Joi, 9 iulie, la Universitatea din Petroşani a avut loc, începând cu orele 12:00, într-unul din amfiteatrele cl[..]
09.07.2015, 18:17   |    1 comentarii

Radu Mateescu este căpitanul echipei de juniori a Universităţii Petroşani, iar la 18 ani este considerat ca fiind unul dintre talent[..]

08.07.2015, 18:31   |    0 comentarii
Sub sceptrul prezenţei, încă, a celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii din Petroşani,[..]
25.06.2015, 18:41   |    3 comentarii
După 16 ani de activitate, petrecuţi la echipa de fotbal Universitatea Petroşani, Marius Cucăilă a[..]
25.06.2015, 18:33   |    2 comentarii
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter