18.06.2013,  19:00:19 | 14 comentarii | 3554 vizualizari
Referitor la scandalul „Vadim”, Dorel Şchiopu, preşedintele PRM Vulcan: / „Nu ne-a dat bani nimeni, nici Hrebenciuc, nici altcineva…”
de Corneliu BRAN
Amănunte despre debarcarea lui Corneliu Vadim Tudor am aflat de la Dorel Şchiopu, preşedintele organizaţiei PRM Vulcan, singurul peremist din judeţul Hunedoara aflat în sala de la Bucureşti din Palatul Parlamentului, vineri, 14 iunie 2013.
 
„A fost un Consiliu Naţional, statutar, organizat de cei mai devotaţi peremişti şi vă asigur că nu am fost acolo nici pentru că mi-a dat Hrebenciuc bani, cum am fost acuzaţi de Vadim, şi nici pentru că am dorit altceva. Am fost la Bucureşti, pur şi simplu, pentru că sunt membru în Comitetul Director Naţional şi membru în Consiliul Naţional şi acolo trebuia să fiu împreună cu colegii mei. Veţi spune de ce? Eu voi răspunde că nu ne-am dus la Bucureşti pentru că PRM are acum 2% în sondaje, ci ne-am dus pentru că românismul are 2%, ceea ce e foarte grav şi lucrurile trebuie îndreptate! Domnul preşedinte Corneliu Vadim Tudor, pentru care am tot respectul şi toată admiraţia, trebuie să înţeleagă că nu ne-a plătit nimeni, că nu avem alte interese decât acelea de a repune partidul pe picioare. De aceea, dumnealui poate să stea în continuare într-o funcţie onorifică, dar la conducerea executivă trebuie să vină altcineva, care să ducă bătălia politică mai departe şi cu alte principii şi stiluri de lucru. Sunt de acord, dumnealui a fondat partidul, dar asta nu înseamnă că o mamă care naşte un copil are dreptul apoi să-l şi omoare”, ne-a declarat Dorel Şchiopu.
Întrebat dacă mai doreşte să continue în PRM, ţinând cont de situaţia tot mai grea a acestui partid, Dorel Şchiopu a declarat: „Cel mai simplu e să-ţi dai demisia. Cine şi ce ar pierde în momentul de faţă? Dar cei care s-au întâlnit sub umbrela Consiliului Naţional sunt cu toţii nişte luptători; practic, sunt cei mai devotaţi membri şi, mai ales, cei mai mari susţinători ai cauzei naţionale. Or, cum să plecăm la greu? Cum să lăsăm ţara asta în voia sorţii, când vedeţi şi dumneavoastră ce se întâmplă? Cum să nu se mai audă vocea patrioţilor din PRM? Vom continua, împreună cu domnul preşedinte Vadim, dar, repet, dumnealui nu în funcţie executivă, ci într-o funcţie onorifică. În iulie este programat congresul. Până atunci filialele trebuie să organizeze adunări generale la nivel local şi judeţean pentru stabilirea delegaţilor. Dl. Gheorghe Funar - reales în noul Comitet Director, format din 55 de persoane, şi în Biroul Permanent, format din 31 de persoane - se va ocupa de organizarea acestui congres, împreună cu alţi doi membri. Gheorghe Funar este un mare român şi este un peremist adevărat şi sunt convins că va organiza bine acest congres. Referitor la anularea unor decizii, un Consiliu Naţional este un for ierarhic superior Biroului Permanent. De aceea, s-au putut anula deciziile luate de Corneliu Vadim Tudor, consider că în pripă, cu o săptămână înainte, prin care se dizolva biroul judeţean din Bistriţa-Năsăud şi erau excluşi câţiva preşedinţi de filiale din Suceava şi Neamţ, oameni care au avut iniţiativă în organizarea acestui Consiliu Naţional. Repet, să se audă bine şi clar, nu ne-a dat bani nimeni, nici Hrebenciuc, nici altcineva, totul a fost statutar, era nevoie de o schimbare, iar de-aici încolo aşteptăm să vedem cine va fi noul preşedinte executiv al PRM ca să ne apucăm serios de treabă, timpul fiind destul de scurt până la viitoarele alegeri. La care vrem să obţinem din nou procentele pe care acest partid le merită, pentru a putea fi reprezentaţi din nou în Parlamentul României şi în Parlamentul European. Românii şi România au nevoie de PRM!”.

Comentarii articol (14 )

#1 ui18.06.2013,  19:50:43
ar fi si prost sa recunoasca
#2 Patriot18.06.2013,  23:24:32
Doi pe-o baba , s-aia slaba ! Asta este începutul sfârșitului .
#3 Bravo Dorele!19.06.2013,  00:08:16
Schiopu nu e prost sa recunoasca!!!???? Nu are ce sa recunoasca: e un tip devotat PRM si care a sustinut cauza lui Vadim in multe randuri desi i se arata cu dovezi ca vadim este o piatra de moara. Schiopu este un devotat....nu a complotat impotriva lui Vadim ci a reacionat la o stare de fapt care nu mai putea fi suportata! Bravo Dorele!!!
#4 Dinu19.06.2013,  03:52:58
Nu trebuie sa i se impute lui D.Schiopu ca este/a fost vadimist, cati n-au fost in tara asta de peste 20 de ani incoace!? Si eu am fost vreo 10 ani, cu unele pauze de reflexie si de ingaduinta umana in fata defectelor care ne sunt inerente si explicabile, dar dupa 2002, NU am mai fost vadimist, doar peremist si mai ales nationalist roman. Vadim este de mult timp un balast, o piatra de moara pe gatul firavei,in momentul de fata, miscari national-patriotice care este P.R.M, dar, daca vrem ca acest partid sa aiba un viitor sigur si fulminant este musai nevoie de o adevarata reintemeiere a sa, ca partid cu multi lideri nationalisti autentici, cu un joc intern democratic, firesc, unit in jurul Idealului National, al Interesului National! Un partid de lider -asa cum reclama Vadim dintotdeauna- este un partid slab, dezlanat, fara coeziune interna, supus aberatiilor tiranice ale "Tribunului", fapt vizibil si reflectat in mod dureros in toata suflarea nationalista a Romaniei. Ideea lui Dorel -pe care-l cunosc destul de bine- de a i se acorda lui Vadim la viitorul congres al PRM titlul onorific, desi o respect,eu nu o inteleg. Chiar si vadimist fiind, Dorel nu vede ,totusi,ca toate aparitiile lui Vadim in mass-media din ultimii 10-12 ani, au "darul" sa indeparteze tot mai mult electoratul roman de PRM, ca numele acestui partid asociat cu al lui Vadim scarbeste efectiv pe romani si ii indeamna sa nu mai voteze sau sa se indrepte spre alte formatiuni politice?! Ce onoare poate sa fie pentru PRM un astfel de personaj tragi-comic, caragialesc, care prin vorbele-sudalme pe care le tot emana, nu face decat sa murdareasca tot ce a cladit impreuna cu noi peremistii in primii 10 ani de existenta a PRM?!
#5 dant19.06.2013,  08:00:33
Bine punctat, Dinule.
#6 preda florin19.06.2013,  11:40:05
doru, ma bucur ca ai ajuns asa departe si ca ai avut curajul de a infrunta profesorul, dar nu te preocupa,ai sustinatori si sunt multi cei care au nevoie de adevar ,libertate,schimbare in bine... deci dai inainte nu te opri...orice s-ar intimpla; ai facut lucrul just.... sunt mindru de tine...si sunt convins ca nu sunt singurul!!!
#7 Dorel Şchiopu19.06.2013,  12:28:03
Vă mulţumesc pentru gândurile bune. La congres, teoretic, se poate întâmpla orice. Urmare a unui vot liber si democratic, putem asista chiar la realegerea lui Vadim! Eu nu susţin asta. Nu susţin nici varianta (pe care altă dată o agream) unei functii onorifice. Vadim se pricepe atât de bine să scrie. Nu-l mai încurcăm deloc. Ideea din discuţia cu dl. Corneliu Bran - căruia îi mulţumesc pentru interes - era că, după congres, Vadim va avea cel mult o funcţie onorifică.
#8 Dorel Şchiopu19.06.2013,  12:34:23
Cred că trebuie să se trezească românii din ţara asta! Altfel cele două coordonate ale noastre - români şi creştini - sunt în mare pericol. Dacă nişte pigmei politici vor aproba vânzarea pământurilor către străini şi căsătoria între homosexuali, puţine se vor mai putea spune. În timpul acesta, la Capatos ş. a., Vadim este pe cale să realizeze imposibilul: compromiterea naţionalismului!
#9 Eugen Lucian Negreanu20.06.2013,  15:46:29
Prezentarea din articol este denaturată iar adunarea la care se face referire este nestatutară. Mai mult, instigatorii acestei tentative de puci, majoritatea excluși de Biroul Permanent, au folosit ștampilă falsă și membrii fictivi ai Consiliului Național. Dealtfel, dl. președinte Corneliu Vadim Tudor nu poate fi schimbat decât de Plenara Congresului PRM - fapt care nu se va întâmpla atâta vreme cât domnia sa dorește să ocupe funcția. Congresul este convocat statutar în luna octombie, până atunci fiind necesară întărirea structurilor teritoriale. Totodată, este de așteptat ca acei participanți de bună credință care au fost induși în eroare de restrânsul grup de provocatori să revină la gânduri mai bune. Pentru a lămuri și mai bine situația vă fac trimitere la documentul Biroul Permanent al PRM, aprobat în unanimitate de toți fruntașii partidului, inclusiv de dl. secretar-general Funar, prin care este declarată nulă acea întrunire
#10 Dinu20.06.2013,  18:01:30
D-le E.L.Negreanu, de la cine putere si stiinta, va permiteti sa afirmati ca acea adunare este nestatutara iar prezentarea ei este denaturata?! Reprezentantii celor 24 de filiale care s-au intrunit la Bucuresti sunt legitimi iar povestea cu stampilele false este o minciuna sfruntata de tip vadimist! Noi toti cei care vrem debarcarea lui Vadim -pentru totdeauna!- de la carma PRM suntem de buna credinta spre deosebire de cei care-l vor pe mascariciul de \"tribun\" drept lider suprem peste un partid vlaguit de spirit si credinta in Idealul National, datorita nevolniciei si tradarii fatise a celui in care am crezut mai toti peremistii. Cat priveste pe d-l Funar, nu stiu, inca, pe ce parte a baricadei se afla, dar daca vrea ca PRM sa redevina ce a fost in anii 1991-2002 -o tribuna a nationalismului militant romanesc si nu o anexa a sionismului-, atunci sa vina de partea noastra, a peremistilor nationalisti nemultumiti de josniciile impostorului care vrea ca PRM sa ramana srl-ul sau...
#11 Gabriel Laurentiu Patrascu20.06.2013,  19:56:52
Ce autoritate mai poate avea un preşedinte, care a convocat în 10 aprilie 2013 Consiliul Naţional al partidului, pentru data de 15 iunie 2013, având la punctul 2 al Ordinii de zi : “Propuneri privind reorganizarea structurilor de partid pînă la nivel comunal, OTRM, OFRM şi crearea Filialei Românilor de Pretutindeni”, apoi anulează convocarea; dovedind astfel, că recunoaşte criza din partid, dar îşi permite să amâne convocarea, invocând nu ştim ce proceduri formale, care sfidează orice interes public…pentru că nu e pregătit de CONFRUNTAREA CU PUCIŞTII, care cer doar un dialog democratic, faţă în faţă şi asumarea răspunderii politice pentru dispariţia de facto a partidului din viaţa politică ?????????? ! Reiese de aci un fapt cert; partidul a acţionat mereu la vârf, în cercul intelighenţiei supreme, doar naivii au crezut şi au votat pentru partidul justiţiar ! Păcat de idealul solidarităţii naţionale şi al integrării europene, “rumegat” de personalităţi competente, marginalizate şi ascunse de două decenii încoace…de diverşi lideri mici şi mari, care au ştiut să calce viguros pe vestigiile comunismului de gaşcă … Păcat, că Domnul Corneliu Vadim Tudor aşteaptă recunoştinţă de unde nu e, nu poate fi…şi vrea să coalizeze forţe, care nu au nimic comun cu competenţa, solidaritatea socială şi patriotismul dovedit…Mai mult, apare în emisiuni TV, unde datorită moderatorilor, mesajul politic este trunchiat, omisiv, provocator, sugerând uneori ilaritate şi absurd…
#12 Gabriel Laurentiu Patrascu20.06.2013,  20:06:00
Sunt mici ăia care își fac timp de certuri și fac retrospectiva reproșului! Consiliul Național a avut loc, se cunosc efectele, votul a fost democratic și puternic susținut, reverberat în teritoriu și regăsit în inimile naționaliștilor REALIȘTI. Timpul merge înainte, s-a votat o stare de fapt și e cazul să alegeți PRM în dauna lui Vadim și nu un om, în dauna unei cauze atât de importante: Reînvierea și consolidarea PRM! Niciun om nu e veșnic și nici o teorie nu e infinit valabilă, dar o credință, transmisă generațiilor noi, poate sparge barierele timpului. Asta e PRM: O CREDINȚĂ!
#13 Eugen Lucian Negreanu21.06.2013,  14:23:09
Domnilor, puteți să spuneți ce vreți. Eu unul m-am lămurit că gena de iudă e larg răspândită în această țară. Trădarea conducătorului e sport național la noi...doar din istoria modernă și contemporană avem exemple în Cuza, Antonescu, Ceaușescu și alții. Psihologic este cel mai facil mod de a trata propria incapacitate - liderul e de vină. La fel se întâmplă și în PDL - nu le-a fost greu să găsească pe cine să arate cu degetul pentru dezastrul din alegeri - tiranul Băsescu e de vină că am condus țara în cel mai abject mod. Oricum, o să-l regrete mulți pe Vadim când nu o să mai fie, la fel ca și pe Ceaușescu. Cu strângere de inimă spun că merită unii doar Fenechii bolnavi de dolarită la putere, care îți zâmbesc în față, iar pe la spate ar jupui și pielea de pe om. Drept scria în Biblie despre ochi și pai.
#14 Dinu21.06.2013,  15:52:25
Da domnule, si dvs. spuneti ce vreti numai ca afirmatiile ce le faceti reflecta o realitate rasturnata, "taman pe dos" cum zic cei multi. Il comparati pe Vadim cu Antonescu?! Ma mir foarte si am de ce, pt. ca Antonescu nu s-a vandut sionistilor, masoneriei sau altor forte, si binenteles ca nu le-a facut jocul criminal, insa a fost doborat de aceste forte prin intermediul camarilei regale si a unor partide ce s-au dovedit a fi antinationale, fiind martirizat in Valea Piersicilor; pentru noi romanii nationalisti, Ion Antonescu va ramane pururea un erou national, insa Vadim va ramane o Iuda autentica, atunci cand in anii 2003-2004, in "opera" sa de spalare sau de curatire a imaginii proprii, si-a pus "cenusa in cap" in fata sionistilor, doar-doar va ajunge presedinte al tarii cu ajutorul stapanilor din umbra ai lumii actuale si astfel "albul" a devenit "negru" si invers. Halal caracter al unui unui pretins lider nationalist; unul murea strigand: "Traiasca Romania !", altul cu "Shalom" inainte si consilieri straini dorea sa ajunga musai presedinte, calcandu-si in picioare principiile, crezurile, pe care le-a afirmat in primii 10 ani de existenta a PRM, atunci cand si eu si multa multa lume era "vadimista", perioada in care increderea in el si PRM era la cote inalte...Cine pe cine a tradat, cine s-a dovedit a fi Iuda?! Peremistii si simpatizantii lui Vadim sau chiar "Tribunul"?! Nu are rost sa mai continui cu comparatii similare si in cazul lui Cuza sau chiar si Ceausescu, toti fara exceptie s-au dovedit a fi patrioti romani autentici comparativ cu acest "Alcibiade" -parca Vadim i-ar fi copiat destinul acelui personaj istoric tradator al Atenei in favoarea Spartei-, si inchei, tot ca o comparatie, redand din memorie, ce a spus Cuza dupa abdicarea-i fortata si obligatia sa de a parasi tara: " Sa dea Dumnezeu sa le fie mai bine romanilor fara mine, decat cu mine..."!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Deşi nu şi-a mai găsit locul meritat în politică, soarta nu l-a abandonat întru totul pe Ioan Dorel Şchiopu. Dacă,[..]

23.01.2014, 20:11   |    1 comentarii
Conform unor declaraţii făcute ieri de liderul PNL Mircea Ioan Moloţ, conducerea organizaţiei judeţene H[..]
05.12.2013, 20:23   |    0 comentarii
Printre cei treizeci şi trei de peremişti hunedoreni care, sâmbătă, 20 iulie, au fost la RomExpo, la Consiliul Naţional[..]
22.07.2013, 21:35   |    4 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter