01.07.2013,  21:20:40 | 7 comentarii | 4239 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Să fie justiţie, dar să ne avem ca fraţii! După judecătorul care făcea dreptate pe un Alexandrion sau contra favoruri sexuale, o nouă premieră absolută în schema de personal a Judecătoriei Petroşani: / D-ra judecător Balaure, chiriaşă în apartamentul avocatei Lauran! Tânăra judecătoare nu s-a abţinut în cauzele în care a fost angajată avocata amintită!
Booking.com
de Cătălin DOCEA
Potrivit legii, judecătorii, ca şi alte categorii de angajaţi ai statului, pot beneficia de decontul chiriei pentru o locuinţă situată în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Este şi cazul d-rei judecător Balaure Ionela – Simona, de loc din Vânju Mare (Mehedinţi), care profesează la Petroşani din anul 2010 (fiind, mai exact, numită în funcţie în urma Decretului 692 din 29 iunie 2010). D-ra judecător provine din avocatură şi, potrivit declaraţiilor dumneaei de avere, a avut rezultate financiare modeste (potrivit Declaraţiei de avere din noiembrie 2010, d-ra judecător a obţinut ca avocat în Baroul Olt venituri în sumă de 1.358 de lei).
Din informaţiile publice disponibile până la acest moment rezultă că d-rei judecător i s-au decontat chirii în valoare de 1.344 de lei (suma reiese din Declaraţia de avere din 31 mai 2011) şi, respectiv, 5.449 de lei (suma reiese din Declaraţia de avere datată 2 iunie 2012).
Partea absolut interesantă abia acum apare. Asta pentru că d-ra judecător nu locuieşte într-un apartament oarecare. Ci, aşa cum ni s-a comunicat inclusiv oficial, d-rei judecător i se decontează chiria pentru un apartament situat în municipiul Petroşani, apartament al cărui proprietar este av. Lauran Laura Mariş. Ieri, prin adresa nr. 23/BIRP/1 iulie 2013, Judecătoria Petroşani ne-a confirmat, sub semnătura preşedintelui Gabriela Ponyiczky, faptul că d-ra judecător Balaure beneficiază de decontarea chiriei pentru apartamentul proprietate a d-rei av. Lauran Laura Mariş, contractul fiind înregistrat la organul fiscal teritorial competent şi depus la Serviciul Contabilitate al Tribunalului Hunedoara.
Sigur că, important de precizat acest lucru, contractul de închiriere dintre d-ra judecător Balaure şi d-ra avocat Lauran nu este unul ilegal ci, mai degrabă, unul imoral, lipsa de orientare fiind în mod evident imputabilă d-rei judecător.
Presupunând că apartamentul d-rei avocat, disponibil spre închiriere, era singura opţiune preferată de către d-ra judecător, aceasta avea (în opinia noastră) obligaţia morală de a se abţine a mai judeca orice cauze aflate pe rolul Judecătoriei Petroşani în care av. Lauran avea calitatea de apărător ales. Există, de altfel, în legislaţia specifică mai multe paragrafe care ar descrie incompatibilitatea d-rei judecător în cauzele în care este prezentă şi av. Lauran, cel mai concludent fiind cel care vorbeşte despre ele­mentele care „nasc în mod întemeiat îndoieli cu privire la imparţialitatea sa” (a judecătorului – n.r.). Simpla prezenţă în faţa unui judecător nu este confortabilă. Cât de imparţial l-aţi simţi însă pe judecător ştiindu-l chiriaş al avocatului părţii adverse? Sigur că unicul for care poate sesiza sau nu existenţa unei probleme, respectiv natura acesteia, în cazul descris mai sus este Consiliul Superior al Magistraturii. Ca o interpretare independentă însă, apreciem că d-ra judecător avea obligaţia de a elimina orice posibilă suspiciune şi trebuia să se abţină la orice dosar în care parte sau apărător era av. Lauran.
Contactată, av. Lauran ne-a confirmat faptul că, în baza unui contract încheiat legal şi înregistrat la organul fiscal teritorial competent (nr. 19.673/09.12.2011), d-ra judecător locuieşte într-un apartament, proprietatea sa, situat în municipiul Petroşani. Contractul a început la 1 decembrie 2011 şi este valabil pentru doi ani de zile. În prezent, arată av. Lauran, nu este angajată în cauze distribuite spre soluţionare completului condus de către d-ra judecător Balaure. Însă, aşa cum rezultă din informaţiile furnizate cu promptitudine de av. Lauran, cităm „Pe rolul completului de judecată condus de d-na judecător Balaure Ionela Simona am reprezentat părţi în două dosare: unul având ca obiect sistare stare de indiviziune – soluţia: admis, iar celălalt având ca obiect contestaţie la executare - unde s-a renunţat la judecată”. Av. Lauran ne-a confirmat ceea ce ne-a spus, în urma unei documentări amănunţite, şi portalul instanţelor de judecată: în cauzele în care avocata a fost prezentă ca apărător, soluţionate de d-ra judecător Balaure, nu au fost formulate cereri de abţinere.
Sub pretextul că nu poate face filtrări după numele avocaţilor în sistemul electronic de evidenţă a cauzelor, Judecătoria Petroşani nu ne-a informat, în răspunsul recepţionat ieri, cu privire la comportamentul d-rei judecător Balaure şi eventualele incidente procedurale în cauzele în care apărea şi av. Lauran. Asta deşi, pe lângă consultarea directă a d-rei judecător, şi o banală combinaţie de taste (Windows + F) pe computerul judecătoarei ar fi furnizat informaţiile cerute de noi la nivel de secundă. Ca să nu mai spunem că, fire vigilentă fiind, imposibil ca d-ra judecător să fi uitat în câte dosare a văzut-o în sală pe avocata care, lună de lună, îi cere chiria. 

Comentarii articol (7 )

#1 constantin02.07.2013,  08:56:55
judecatoarea BALAURE IONELA SIMONA, abia a intrat in gasca colegilor in care cardasiile ordinare sunt pe post de principii. dupa cum observ, se integreaza cu usurinta. in evidentele noastre, domnisoara avocat LAURAN LAURA MARIS, este una dintre cele care are legaturi trainice cu unii judecatori de la tribunalul hunedoara. astfel in dosarul 6737/97/2012, LAURAN LAURA MARIS, a reusit sa se combine cu judecatoarea BADISTRU ELLA CRISTINA, intr-un dosar avand ca obiect -conflict de munca- si sa-l faca praf si pulbere. cazul a ajuns la C.E.D.O. legatura avocatei MARIS L.L. cu judecatoarea nou-nouta BALAURE IONELA SIMONA nu este intamplatoare si nici lipsita de relevanta. judecatoarea PONYICZKY GABRIELA este una dintre cele care a ingropat mai multe dosare grele. are legaturi stranse cu judecatorul IACOB GHEORGHE, care o mediteaza in tainele bine ascunse ale cardasiilor care ...aduc venituri banesti consistente. EXCELENT ARTICOLUL MAESTRULUI DOCEA ! SA NE TRAIESTI MAESTRE !
#2 Justitiabilul vargat02.07.2013,  10:42:44
Pentru Constantin, excelent comentariu dar inca sunt multe de spus despre cloaca de la Judecatoria si Parchetul din Petrosani.Si aici se poate vorbi despre gradele de rudenie dintre cei care fac justitie in Petrosani. Exemple sunt la tot pasul dintre care se pot aminti:avocat, sot de notar, si frate cu procurorul sef al parchetului, avocate surori, una sotie de procuror, cealalta sotia unui avocat care prin alianta devin cumnatii procurolului. Chiar daca sotia procurolului este incompatibila in cauzele penale, se poate aranja orice prin frati cumnati care ei pot sa fie avocati in cauzele ce ajung in instanta in dosare penale instumentate de catre procurorul cumnat.Dreptatea se face in familie. Mafia se extinde la nivel de Vale unde este greu sa castigi un proces impotriva unor administratii locale. Inca un exemplu in acest sens :cum poti castiga un proces in Petrosani reclamand Primaria Petrila unde secretar de primarie este tatal a doua fiice avocate, un ginere procuror, alt ginere avocat si sotia fosta angajata a primarie Petrosani? Poate cineva spune ca nu are legatura una cu alta. Adevarul este ca are f. mare legatura una cu alta reprezentand unele din increngaturile ce compun mafia din Valea Jiului si nu numai. D-le Docea si eu va felicit pentru articol
#3 mihai02.07.2013,  16:36:49
D-le Docea ar fi foarte bine daca a-ti putea suplimenta ziarul cu doua pagini unde sa fie publicate comentari care se refera la toate anomaliile pe care le prezentati in ziar si nu numai, pentru a fi citite si de cei care nu au posibilitatea internetului, ar fi foarte interesant.
#4 jojo02.07.2013,  18:36:27
Adevarul e ca avocatele trebuiau sa-si ia soti soferi,brutari sau electricieni,judecatoarele sa-si ia soti ingineri constructori,minieri sau militari de cariera,procurorii sa-si ia neveste frizerite,dansatoare sau maseoze,aprozii sa-si ia neveste casnice.Ar trebuii data o lege in acest sens.Poate se sesizeaza cineva din parlamentari si ar fi de luat ca exemplu EBA cu al ei sot SIDA.Unde esti Basescule si de ce nu-ti pui ordine in ograda cu jurati.Adevarat proverbul cu p...care nu stie carte.
#5 gogu02.07.2013,  22:36:50
Pentru uni e greu sa inteleaga ce a vrut sa spuna "justitiarul vargat" sau se fac ca nu inteleg ,asa-i "jojo"? ,nu cumva faci parte din cloaca judecatoriei Petrosani ,chiar din familia unde se imparte dreptatea ,te-ai cam dat de gol. Pune mana pe carte si inva-ta sa scri , altfel ne batem joc de Limba Romana
#6 constantin03.07.2013,  19:00:24
pentru "justitiabilul vargat". cu ceva timp in urma am trimis unei redactii de ziar, "schema" si "organigrama" de organizare si functionare a gruparii infractionale la care te referi tu. am solicitat sa fie facuta publica pe raspunderea subsemnatului. am precizat ca sunt in posesia documentelor care pot proba activitatile de natura penala ale membrilor gruparii. am fost refuzat in mod tacit. gruparea respectiva este doar "o ramura" din "increngatura" stufoasa a organizatiei mafiote. in plus exista si se aplica sisteme " de protectie" intre membrii gruparii, de asa natura ca, daca sa intampla sa-l calci "pe cap" pe vreunul dintre ei, nu stii de unde vine "muscatura". apoi fiecare membru are "corespondentul" sau la nivelul central. am depus o plangere impotriva lui maniu dorica la PARCHETUL GENERAL ...petitia a ajuns pe "mainele" procuroarei KANDO, care la acea vreme era ...adjuncta ...toate petitiile - bine documentate- se intorc la mafiotii din judet. ziaristii nostri inca nu au curajul sa dea cu ei de pamant...cu exceptia maestrului DOCEA. cu o floare nu se face primavara...
#7 constantin03.07.2013,  19:12:40
"periculum ortum" (pericolul actual) vine din zona politiei, parchetului si a serviciilor secrete. tacerea acestora este dovada indubitabila a complicitatilor, a cardasiilor ordinare. sunt exemple la tot pasul. cine s-a sesizat la toate semnalele trase in presa cu privire la "ostenelile" mafiotilor de a face legea si a aplica legea tacerii ? nimeni. frica de a vorbi inca mai este cuibarita in sufletele oamenilor. mafiotii au in permanenta atentie ca aceasta teama de a spune lucrurilor pe nume, sa nu piara. bratul necrutator al mafiei este...lung si puternic. trebuie luata o initiativa din partea cetatenilor...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema

Conform bilanţului pe anul 2013 dat publicităţii ieri de Tribunalul Hunedoara, instanţele hunedorene au avut cu aproape 1.500 de cau[..]

05.02.2014, 20:35   |    0 comentarii
Ieri, pe strada Mărăşeşti din Petroşani lucrările de introducere a canalizării au fost oprite cu totul. Nu este de acord dl[..]
21.10.2013, 21:09   |    1 comentarii
Şi dacă tot am vorbit în ediţia de ieri de toaletele publice din Petroşani, conside­răm că asemenea primăriei şi[..]
25.09.2013, 21:02   |    0 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter