01.07.2013, 22:26:50 | 0 comentarii | 1222 vizualizari
GALERIE:
![]()
Un eveniment necesar: / Simpozionul Internaţional „Sănătate prin alimentaţie”
![]() Articole de acelasi autor
de Ziarul Vaii Jiului
Scopul acestui simpozion a fost informarea şi educarea cadrelor didactice în privinţa unei alimentaţii corecte, echilibrate a elevilor, formarea unui stil de viaţă sănătos pentru menţinerea sănătăţii fizice şi mentale a acestora.
Grupul ţintă: Cadre didactice (educatori, învăţători, institutori, profesori) implicate sau interesate de educaţia pentru sănătate a copiilor preşcolari, şcolari, a adolescenţilor.
Parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara; Casa Corpului Didactic Hunedoara; Primăria Municipiului Petroşani; Spitalul de Urgenţă Petroşani; Societatea Naţională de Cruce Roşie – subfiliala Petroşani; Manisa Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi (Turcia); Centro de Estudos e Formação Aquiles Estaço, Lda. (Portugalia); Osmangazi Ortaokulu Altindağ Ankara (Turcia); Centre de Formació d’Adults Teresa Mañé (Spania)
Obiectivele simpozionului: formarea unor atitudini şi comportamente responsabile privind sănătatea alimentaţiei; recunoaşterea comportamentului alimentar sănătos şi a comportamentului de risc; informarea privind riscul unei alimentaţii incorecte; conştientizarea necesităţii opţiunii pentru calitate într-o lume a competiţiei valorilor; dezvoltarea autonomiei privind sănătatea şi igiena alimentaţiei; conştientizarea informării complete, corecte şi precise asupra caracteristicilor esenţiale ale alimentelor.
Secţiunile simpozionului: alimentaţia corectă şi mişcarea; igiena alimentaţiei; alimentaţia persoanelor cu nevoi special.
Aspecte de la dezbaterile din cadrul evenimentului. Dintre invitaţii specialişti amintim: un medic de medicină generală, un medic de la Direcţia sanitar-veterinară (departament ce are ca sarcină controlul calităţii produselor) şi un nutriţionist. S-au dezbătut teme ca: „Un sistem imunitar tânăr prin mişcare şi alimentaţie sănătoasă”; „Igiena alimentaţiei şi sănătatea”; „Educarea obiceiurilor alimentare”; „Detoxifierea organismului pe cale naturală”; „Alimentaţia antistres”.
Lucrările simpozionului, desfăşurat la 8 iunie, s-au încheiat cu degustarea unor preparate culinare sănătoase expuse într-o expoziţie.
Prof. Rodica PASCAL,
Director Colegiul Economic „Hermes”
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|