11.09.2013, 20:34:56 | 0 comentarii | 898 vizualizari
Începute cu puţin timp în urmă, / Lucrările de pe Valea Lupşească stau acum un pic pe loc
Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Dacă, în urmă cu aproape o lună, se lucra în draci, de circa o săptămână şi ceva, operaţiunile de execuţie a noii albii a pârâului Valea Lupşească din Vulcan au încetat cu desăvârşire, cum se spune. Iniţial, ştirea mi-a dat-o cineva care face zilnic drumul pe valea aceasta, dar ieri m-am convins cu ochii mei că este aşa.
După ce buldozerul
s-a băgat într-o veselie în câteva coteţe, iar excavatorul a săpat, zic eu, cam cincisprezece metri de şanţ, utilajele s-au retras din zonă luându-i cu ei şi pe muncitorii cu tehnică de lucru manuală. Motivul retragerii nu-l ştie nimeni dintre cei pe care i-am întrebat. Oamenii dădeau din umeri şi atât.
Între timp,
porţiunea de jos a celei de-a doua albii, în care aceasta face joncţiunea cu conducta prin care trece pârâul după ce subtraversează două gospodării, tinde să se transforme în groapă de gunoi. Îţi dai lesne seama de asta după cele câteva pungi cu mizerii aruncate de către unii care nu au mai avut vlagă să le ducă până la container.
Motivul pentru care
lucrările au fost lăsate brusc baltă l-am auzit de la un reprezentant al Primăriei Vulcan. Cauza pentru care nu s-a mai continuat cu săpăturile, m-a informat domnul ing. Vasile Giurgiulescu, este aceea că trebuie montat un pod trainic pe porţiunea în care traversează strada. Drumul este unul forestier, umblat de maşini grele, aşa că şi podul trebuie să fie unul care să le susţină greutatea. S-a comandat tot ce este necesar, iar când oamenii primăriei vor termina celelalte lucrări în care sunt angrenaţi, se va relua treaba de aici.
Rolul noii albii,
mi-a mai spus domnul Vasile Giurgiulescu, nu este nicidecum acela de a prelua mizeria care încă se mai scurge, la orele serii, din canalizarea din cartierul Dallas. Cum, odată cu punerea în funcţiune a noii reţele de canalizare, pic de mizerie nu va mai scăpa spre Valea Lupşească, albia cea nouă va avea rolul de a prelua surplusul de apă care apare pe pârâu în cazul unor ploi masive.
Va fi apă curată,
eventual doar tulbure, iar asta explică de ce s-a mers pe varianta albiei, iar nu pe a unei conducte. Interlocutorul mi-a dat şi o dată aproximativă la care lucrarea va fi gata: 1 octombrie. Am omis să-l întreb pe domnul Vasile Giurgiulescu despre care întâi ctombrie este vorba, dar bănuiesc că s-a referit la cel din acest an.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|