15.09.2013,  20:41:43 | 0 comentarii | 4130 vizualizari
La Petroşani / Conducerea centrală s-a întâlnit cu membrii şi liderii organizaţiilor PP-DD din judeţul Hunedoara
de Corneliu BRAN
Sâmbătă, 14 septembrie, la Teatrul I.D. Sîrbu din Petroşani, peste 450 de membri ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu din întreaga Vale a Jiului s-au întâlnit cu reprezentanţii marcanţi ai acestui partid, aflaţi timp de două zile într-un periplu prin judeţele Gorj şi Hunedoara, „ţinta finală” fiind adunarea naţională de la Ţebea, de duminică, 15 septembrie.
 
„Floarea cea vestită” a PP-DD din judeţ şi Vale
Primii care au sosit la teatru pentru întâlnirea cu doamnele Simona Allice Man, preşedintele PP-DD, şi Daniela Mincă, deputat PP-DD, sau cu liderii de partid Robert-Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD, Sorin Ovidiu Bălan, Dan Condurăţeanu şi ceilalţi au fost popularii din Petroşani. În frunte cu senatorul Văii Jiului, Haralambie Vochiţoiu, în rol de organizator şi de amfitrion al acţiunii de la Petroşani, secondat de „locotenenţii” săi, consilierii locali petroşeneni Ion Toma (care este şi preşedintele organizaţiei din Petroşani) şi Daniel Stepan, consilierii judeţeni Nicolae Ivănuş şi Dorina Pleşcan, precum şi prim-vice­preşedintele judeţean Raj Tunaru, pepedediştii petroşeneni au ajuns cu aproape vreo oră înainte de întâlnire, aranjând din timp toate lucrurile ca la carte. 
Aceştia au fost urmaţi de cei din organizaţia Aninoasa, câteva zeci de oameni care au venit cu consilierul local Paul David (şi preşedintele organizaţiei din această localitate). La puţină vreme au ajuns la teatru şi alte câteva zeci de populari din Petrila, conduşi de consilierii locali Ilie Matei (totodată şi preşedintele organizaţiei din Petrila), Doru Ghiura şi Constantin Pădure, precum şi alte câteva zeci de oameni din Lupeni, în frunte cu liderul de partid de-acolo (şi consilier local) Aurel Uilăcan şi consilierul local Vasile Viorel Hodor. 
Cam cu zece minute înainte de orele 17:00, limita de timp prevăzută a se da startul acţiunii, au sosit din Uricani şi vreo 20 de pepededişti conduşi de extravagantul lider de partid şi consilier local Costel Stancu.
Toţi cei ajunşi la „cea mai mare acţiune de partid de după alegeri” au fost însoţiţi şi de pancarte, cu mesaje de bucurie faţă de conducerea partidului sau cu mesaje de ataşament faţă de PP-DD, „aşa cum le stă bine unor membri devotaţi”, după cum ne spunea unul dintre participanţii de la Petrila. 
Bineînţeles că violetul n-a lipsit nici sâmbătă, culoarea partidului fiind prezentă fie în eşarfele femeilor prezente – deloc puţine, fie pe cravatele bărbaţilor, fie pe baloanele primite de fiecare participant la intrarea în sală, fie în amenajările din sala teatrului, făcute special cu această ocazie.
 
Trimişii PP-DD Hunedoara -  pe locul I la activitatea parlamentară
Cei peste 400 de membri de partid sau simpatizanţi prezenţi în sala de spectacole a singurului teatru din Valea Jiului au răbufnit cu căldură şi cu aplauze în momentul în care preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Haralambie Vochiţoiu, a intrat în sală împreună cu cei din conducerea superioară a partidului. Ca o gazdă care se respectă, Haralambie Vochiţoiu i-a aşteptat pe oaspeţi încă la intrarea în Petroşani, conducându-i apoi spre mulţimea adunată în sală. În frunte cu preşedintele PP-DD, Simona Man, toţi cei din delegaţie, precum şi toţi liderii de partid din Valea Jiului şi de la judeţ (sosiţi şi ei cu multe ore înainte) au salutat publicul şi apoi au luat loc pe scaunele de pe scenă.
Primul care a luat cuvântul a fost senatorul Haralambie Vochiţoiu, care a prezentat raportul organizaţiei judeţene. Mesajul lui a fost unul bun, arătând conducerii de partid de la centru că judeţul Hunedoara, şi mai ales Valea Jiului, prin cei doi reprezentanţi în Parlament, adică senatorul Vochiţoiu şi deputatul Monica Iacob-Ridzi, stă bine la capitolul propuneri de proiecte în Parlament, sau la capitolele interpelări, alocuţiuni şi propuneri de amendamente, din acest punct de vedere PP-DD Hunedoara fiind pe locul I în Parlament. Lucru deloc de neglijat sau de trecut cu vederea! 
 
Senatorul Vochiţoiu: „Ne-am săturat de minciuna USL-istă nu sunt bani!”…
Tot Haralambie Vochiţoiu a vorbit şi de necesitatea votării în Parlament a unor legi „vitale”, propuse de PP-DD, unele chiar prin vocea sa, sau a deputatului Monica Iacob-Ridzi, precum cele care au vizat mineritul, crearea locurilor de muncă pe perioade determinate, scutirea de la plata apei potabile a familiilor defavorizate, majorarea alocaţiilor copiilor, ajutorarea mai clară a mamelor, mărirea pensiilor cu rata inflaţiei şi alte câteva foarte importante pe domeniile sociale şi economice. „Ne-am săturat ca cei din USL, printre care şi un partid social-democrat, care are titulatura social, de a ajuta oamenii cu nevoi, să ne tot mintă, să ne spună la orice noi propunem că nu sunt bani. Dar când au minţit oamenii – care i-au ales cu 70% - nu ştiau că nu sunt bani? Vrem ca odată şi odată oamenii să nu mai fie minţiţi, amăgiţi”, a tunat de la microfon Haralambie Vochiţoiu.
Pentru că din lipsă de spaţiu nu putem scrie tot ce a mai spus senatorul Văii Jiului, discursul dumnealui fiind destul de lung, mai anunţăm doar faptul că el a anunţat la microfon la un moment dat şi faptul că deputatul Monica Iacob-Ridzi lipseşte „motivat”, deoarece de „patru zile a născut o fetiţă frumoasă!”. Moment în care toată sala a aclamat şi a strigat „să-i trăiască!”.
 
Liderul Sindicatului Minier „Huila” i-a mulţumit senatorului Vochiţoiu
Apoi, au luat cuvântul, rând pe rând toţi cei şase-şapte „grei” din conduce­rea partidului (au fost prezenţi şi câţiva senatori şi deputaţi ai partidului din alte judeţe). Liderii de la centru au fost chemaţi la microfon de senatorul Vochiţoiu şi la propunerea celor din sală, în special un grup de femei, care doreau să-i audă, „mai ales de când s-a închis OTV-ul, cam toţi sunt nevorbiţi, lăsaţi-i să vorbească!”, după cum s-a strigat în sală. 
Între vorbitori s-a intercalat şi un lider al unui sindicat minier, este vorba de Laszlo Domokos, preşedintele Sindicatului „Huila”, care, printre altele, a mulţumit senatorului Haralambie Vochiţoiu de faptul că a fost singurul parlamentar din judeţ care s-a interesat acum două luni de soarta minerilor blocaţi în subteran. Tot Laszlo Domokos a cerut ca parlamentarii PP-DD să rezolve două din cerinţele minerilor spuse atunci la grevă, în Parlament, una dintre aceste cerinţe vizând gratuităţile pensionarilor minieri (care din 2015 nu vor mai fi alocate, lucru „neîncercat nici măcar de comunişti”!). 
 
Efectul trădării lui Tudor Barbu încă n-a trecut!
Nu vom spune acum cum a „incendiat” sala preşedintele partidului, doamna Simona Man, dar mai ales deputatul Daniela Mincă, ce, printre altele, i-au taxat şi pe „trădătorii partidului” – cel mai tare pe senatorul Tudor Barbu, care „după patru ani de înjurături la antene şi la Dan Voiculescu a trecut la cei pe care-i înjura”, sau cum „i-a pupat pe suflet” pe cei din sală, prin discursul său patriotic, Dan Condurăţeanu, trei vorbitori foarte apreciaţi de publicul prezent, mai ales de doamnele din sală, dar vom prezenta puţin sinteza discursului secretarului general al partidului, Robert-Liviu Neagu. Care a adresat un mesaj destul de dur celor „care se îmbată cu apă rece”. În sensul că dumnealui cere ca de-acum cei care vor fi primiţi în partid să fie mai atent verificaţi, tocmai ca trădări şi „infiltrări” gen Tudor Barbu „să nu se mai întâmple”. 
 
Secretarul general Liviu Neagu: „discurs dur, dar logic şi relevant”
De asemenea, liderul PP-DD a cerut ca organizaţiile judeţene, municipale şi locale să fie mult mai active în a sta de vorbă cu electoratul „în vederea alegerilor europarlamentare de anul viitor”. După cele spuse de secretarul general al PP-DD, ţinta la alegerile europarlamentare trebuie să fie undeva spre 20% din totalul voturilor! Să recunoaştem, un procent destul de ambiţios! De altfel unul dintre cei care se vor afla pe listele cu candidaţi din partea PP-DD fiind chiar dumnealui (asta a spus-o deputatul Mincă în cuvântul luat).
Tot secretarul general al partidului a spus că nici nu concepe ca la alegerile prezidenţiale de anul viitor Dan Diaconescu să nu fie ales viitorul preşedinte al ţării, mărturisind că pentru acest ţel, până la redes­chi­derea („destul de apropiată”) a OTV, liderii de partid, atât de la centru, cât şi din teritoriu, trebuie să-şi mobili­zeze electoratul. Tot de la microfon, Robert-Liviu Neagu a transmis şi că cotiza­ţia de 1 leu pentru membrii obişnuiţi „şi mai mult pentru ceilalţi” va deveni de-acum o obligaţie, „iar banii vor ajunge tot la dumneavoastră, pentru că e nevoie să fie susţinute birourile organizaţiilor noastre din ţară”.
În fine, o altă problemă ridicată de Liviu Neagu a fost aceea a consilierilor locali care „votează precum zice primarul, chiar dacă primarul e de la alt partid”. „Nu suntem remorca nimănui, trebuie ca şi aceşti consilieri să înţeleagă că trebuie să voteze cum e corect, cum cere linia partidului şi nu cum vrea primarul. Dacă ce zice primarul e bine, atunci să voteze, e chestiune de conştiinţă până la urmă faţă de cetăţenii care le-au acordat voturile. Dar dacă primarul vrea ceva ce nu e bine pentru comunitate sau pentru localitate, atunci să nu voteze sau să voteze împotrivă, că de asta i-au trimis cetăţenii acolo”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
Românii suportă un preţ extrem de mare al apei potabile, în timp ce locuitorii din majoritatea statelor europene pl[..]
16.06.2015, 12:04   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter