24.09.2013,  21:16:42 | 0 comentarii | 3826 vizualizari
C Ă T R E CAMERA DEPUTAŢILOR
de Ziarul Vaii Jiului
În atenţia: Domnului Valeriu–Ştefan Zgonea
       Preşedinte – Camera Deputaţiilor
 
Din partea: 
Senator Haralambie Vochiţoiu
Circumscripţia electorală: nr.22 Hunedoara
Colegiul electoral: nr.1
Grupul parlamentar: PP-DD
 
Referitor la: Situaţia propunerii legislative pentru modificarea Legii nr. 155/12 iulie 2010 - Legea Poliţiei Locale
 
Domnule Preşedinte,
În data de 12.02.2013 a fost adoptat în Senatul României un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 155/2010 – Legea Poliţiei Locale ce are ca obiect de reglementare modificarea art. 35, lit. b) din legea menţionată mai sus, în sensul încadrării activităţii poliţiştilor locali în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii de muncă prevăzute de lege pentru poliţişti, funcţionari publici cu statut special din domeniul ordinii publice.
Guvernul a considerat oportună adoptarea prezentei propuneri legislative, în condiţiile în care încă de la intrarea în vigoare a Legii poliţiei locale intenţia legiuitorului a fost aceea ca activitatea poliţiştilor locali să fie încadrată în condiţii deose­bite, speciale şi alte condiţii de muncă.
Astfel, deşi în prezent legea sus-menţionată dispune la art. 35 lit. b) că poliţistul local are dreptul la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii de muncă, potrivit legii, nu există prevederi legale speciale care să reglementeze acest aspect.
Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului prin domnul preşedinte Darius-Bogdan Vâlcov a hotărât să solicite un punct de vedere scris de la structurile asociative ale administraţiei publice locale, deoarece propunerea are implicaţii în privinţa bugetelor locale, primind un răspuns favorabil de la Asociaţia Oraşelor din România.
Astfel, în şedinţa din 16 octombrie 2012, comisia a luat în discuţie propunerea legislativă şi a hotărât să adopte un raport de admitere, cu unanimitate de voturi. 
Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului a supus spre dezbatere şi adoptare plenului Senatului raportul de admitere.
Domnul Mihai-Viorel Fifor a precizat în cadrul şedinţei amintite că şi Asociaţia Municipiilor are aceeaşi poziţie favorabilă şi în plus că trebuie susţinută această propunere legislativă şi trebuie ajutaţi toţi cei care se află la nivelul poliţiilor locale.
În cadrul aceleiaşi şedinţe am luat şi eu cuvântul în numele grupului parlamentar al PP-DD în care am susţinut proiectul legislativ, citez:
„Mă bucur că, în sfârşit, ne aflăm în faţa acestui act reparatoriu pentru această instituţie numită Poliţia Locală. Atunci când a fost înfiinţată, sigur că mulţi ne-am întrebat care va fi rolul şi care va fi locul ei în administraţia publică? Iată că anii care au trecut au demonstrat că poliţia locală este şi utilă şi chiar a devenit o instituţie respectată, de cele mai multe ori, însă respectul societăţii şi respectul statului pentru aceşti oameni mulţi ani s-a lăsat aşteptat”.
Domnule Preşedinte, în calitatea pe care o aveţi de iniţiator al acestui important proiect legislativ, dar şi ca Preşedinte al Camerei Deputaţilor, vă rog să-mi comunicaţi demersurile, dar şi perioada, pe care o să le întreprindeţi pentru adoptarea cât mai urgent a acestui proiect legislativ.
Cu consideraţie,
Senator,
Haralambie Vochiţoiu

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
Românii suportă un preţ extrem de mare al apei potabile, în timp ce locuitorii din majoritatea statelor europene pl[..]
16.06.2015, 12:04   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter