24.09.2013, 22:15:51 | 0 comentarii | 976 vizualizari
GALERIE:
FOTO
Mici „amănunte” dar câteodată foarte necesare: toaletele publice… / Petroşaniul are trei toalete publice, toate funcţionale şi bine întreţinute
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Sesizaţi de anumite aspecte nedorite referitoare la toaletele publice din Petroşani, marţi, 24 septembrie, am mers şi noi să le vedem, bineînţeles neanunţaţi. Din cele trei amplasate în trei zone diferite, doar la una singură am întâlnit ceva nereguli…
O toaletă publică prea mică şi înghesuită
Prima toaletă publică ieşită în cale a fost cea din Parcul Pensionarilor. Din ceea ce ni s-au plâns câţiva pensionari, s-a adeverit doar unul din cele trei reclamate. Într-adevăr, acolo nu exista hârtie igienică. Doar după ce am avertizat pensionarul care întreţine locul, plătit de primărie, a pus sulul de hârtie, menţionând că nu a văzut că s-a terminat. După ce ne-au spus unii şi alţii, tot pensionari, se pare că domnul respectiv „uită” cam des acest aspect.
În privinţa faptului că domnul respectiv ar percepe „taxă de intrare”, deşi e gratuit, noi n-am văzut asta, iar cei pe care i-am întrebat la faţa locului dacă li s-au cerut bani la intrare au negat cu vehemenţă acest lucru.
Un al treilea aspect semnalat, mizeria… La fel, nu s-a adeverit, locul părând destul de curat. Ceea ce sare însă în ochi, încă de la intrare, este faptul că această toaletă pare prea strâmtă, din toate punctele de vedere. În plus, nu există decât o toaletă, femeile şi bărbaţii trebuind să meargă în acelaşi loc. Credem că era spaţiu destul de construit o toaletă mai mare, cu atât mai mult cu cât ea se află în buricul târgului, deservind şi zona publică de pe bulevard, unde pe o distanţă apreciabilă nu există nicio toaletă publică. Iar dacă mai ţinem cont că, câteodată, pe strada 1 Decembrie 1918 se organizează şi ample acţiuni publice (Zilele Oraşului, târguri de produse tradiţionale etc.), n-ar strica ca în acest parc situat în apropiere să se mărească această clădire.
Două toalete bine întreţinute
Am mers mai departe şi în drumul nostru am dat de toaleta din Piaţa Victoriei. Dintre toate, aceasta pare de departe cea mai curată şi mai bine dotată, doamna care este plătită de primărie întreţinând-o ca la carte. Pe lângă toaletele propriu-zise, chiuvetele şi bateriile de apă funcţionau ireproşabil, săpunul şi şerveţelele de hârtie fiind toate la locul lor. Am întrebat-o pe cea care întreţine zilnic clădirea cam care este media de oameni care folosesc această toaletă publică zilnic. Ne-a spus că între 150-200 de oameni, orele cele mai aglomerate fiind dimineaţa, când elevii sau cetăţenii iau microbuzele sau autobuzele spre şcoală sau spre locurile de muncă.
Aceeaşi poveste legată de curăţenie am întâlnit-o şi la toaleta publică din Parcul Central „Carol Schreter”. Cine ne-a dezinformat, voit, că „locul pute de mizerie”, este un mare mincinos şi confirmăm şi cu poze că nimic din ce ne-a spus nu este adevărat (poate îi vom publica şi numele şi fotografia la ziar). Am găsit o toaletă curată, cu hârtie igienică, săpun şi tot ce trebuie, iar closetele sunt bine întreţinute. Despre partea din reclamaţie cum că doamna respectivă ar fi tot plecată, nu băgăm mâna-n foc, dar ieri era prezentă, deşi prin parc era pustiu din cauza ploii mărunte, bacoviene şi a temperaturii tot mai scăzute. „Acum nu sunt clienţi, dar avem zile, sâmbăta şi duminica, când avem şi câteva sute de oameni pe zi care intră aici, cei mai mulţi copii, dar şi bunici”, ne-a spus femeia care întreţine de cinci ani această toaletă publică.
Încă vreo două-trei n-ar strica!
În privinţa acestor trei toalete publice, gratuite, concluzia noastră este pozitivă, cu specificaţia că mai există alte câteva zone unde ar mai trebui să funcţioneze şi altele: în Aeroport şi în zona teatrului-bulevard (asta dacă nu cumva se va mări cea din Parcul Pensionarilor, insuficientă mai ales vara). Nu mai vorbim de gară, dar asta nu intră în competenţele primăriei.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|