27.10.2013,  20:33:51 | 2 comentarii | 1333 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Graţie directorului general al Apa Serv, Costel Avram / Canalizarea a ajuns în casele oamenilor din Colonia petrileană Remete
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului
Într-o declaraţie de presă făcută săptămâna trecută, primarul Petrilei, Ilie Păducel, acuza conducerea Apa Serv Valea Jiului că solicită petrilenilor taxe pentru branşarea la reţeaua publică de canalizare. „Este o minciună sfruntată!”, a fost răspunsul directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Pentru a demonstra că adevărul este de partea sa, Costel Avram a invitat jurnaliştii din Valea Jiului la faţa locului, să vorbească direct şi deschis cu petrilenii.
 
Aşa am ajuns şi noi vineri dimineaţă în cartierul Remete din Lonea, acolo unde câţiva salariaţi ai Apa Serv Valea Jiului tocmai încheiau contractele pentru canalizare cu beneficiarii de pe străzile Horea, Cloşca şi Crişan. „Nimeni nu ne-a cerut niciun ban ca să ne branşăm la canalizare. Mai mult decât atât, dacă nu era domnul director Costel Avram, cred că nici nu am fi avut la ora aceasta canalizare pe strada noastră”, avea să ne precizeze domnul Ion Gergely, proprietarul unei case de pe strada Cloşca. Acesta ne-a dezvăluit şi faptul că atunci când au sesizat că locuinţele mai multor proprietari de case din această zonă nu au fost cuprinse în proiectul european prin care se execută lucrările de extindere a reţelelor de canalizare, au mers în audienţă la primarul Păducel, de unde, în repetate rânduri, au primit doar promisiuni.
„Am avut noroc că a venit în zonă dl. director Costel Avram. Ne-am plâns şi dumnealui de această problemă şi a promis că o va rezolva. Surpriza plăcută a noastră a fost că, în zilele imediat următoare, muncitorii de la canalizare au şi trecut la treabă, şi acum avem şi noi canalizare şi putem spune că suntem în rândul lumii. Şi asta datorită doar domnului Avram căruia îi mulţumim pentru seriozitate”, ne-a mai declarat Ion Gergely. Iar declaraţiile acestuia sunt întărite de cele ale altor familii petrilene.
Pentru că în activitatea sa de manager al Apa Serv Valea Jiului Costel Avram lasă de cele mai multe ori munca la birou pentru a inspecta şantierele pe care se derulează lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor publi­ce de apă şi canalizare din Valea Jiului, nu ne-am mirat că l-am găsit stând de vorbă cu oamenii şi suprave-ghind lucrările muncitorilor de la Ape şi aici, în Colonia Remete din Petrila. „Astăzi semnăm cu proprietarii de case din această Colonie de la margi­nea Petrilei, în Lonea, contractele pentru prestarea serviciului de canalizare, după ce am decis că şi aceşti oameni, pe care cei care au întocmit proiectul pentru extinderea reţelelor de canalizare de la Petrila i-au uitat, au dreptul la acest serviciu. Când oamenii mi-au adus la cunoştinţă că nu sunt cuprinşi în proiect, am decis imediat că nu putem să-i lăsăm fără canalizare şi, cu banii noştri, ai Apa Serv-ului, le-am executat lucra­rea. Din motive pe care nu vreau să le înţeleg, primarul Păducel minte acum în presă şi spune că noi am cerut oamenilor bani pentru branşarea la canalizare. Vreau să vă spun că, în primul rând, noi suntem obligaţi să branşăm gratuit toţi beneficiarii acestui serviciu până la limita proprietăţii acestora. Am vrut să vadă şi presa ce spun oamenii, şi aţi văzut că şi de această dată domnul primar Păducel a fost prins cu min-ciuna”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Costel Avram. 
Tot acesta ne-a mai dezvăluit şi faptul că a dispus şi schimbarea reţelei de apă potabilă de pe una din străzile cartierului Remete, după ce s-a constatat că, deşi aici figurează că s-au introdus conducte din PVC pentru alimentarea cu apă, în pământ s-au descoperit tot vechile conducte de metal. „Nu ştiu cine şi cum a executat lucrările la reţeaua cu apă şi nici cine şi cum le-a recepţionat. În ceea ce mă priveşte, nu sunt însă adeptul lucru­rilor făcute de mântuială, de aceea am găsit bani în bugetul Apa Serv Valea Jiului şi am dispus ca reţeaua de apă potabilă să fie înlocuită aici, prin introducerea de conducte moderne din PVC”, a mai precizat Avram.
Tiberiu VINŢAN

Comentarii articol (2 )

#1 io28.10.2013,  08:33:00
si apa care curge din pamant de 2 saptamani in spatele bl 55 din republici petrila de ce nu mai vin sa o repare ca defectul a fost constatat
#2 Locuitor din Remete28.10.2013,  15:19:51
Un merit are la Remete si Ziarul Vaii Jiului, domnule autor, care a semnalat de cateva ori si a fost la fata locului de mai multe ori, altfel nu se facea nimic.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
- Domnule Costel Avram, cum vedeţi situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ce se mai poate face pent[..]
23.08.2015, 20:09   |    8 comentarii
- Domnule Avram, mulţi sunt cei care spun că pentru Valea Jiului, cel puţin pe zona activi­tăţii miniere, nu se mai poate[..]
13.07.2015, 23:33   |    3 comentarii
Conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. a luat decizia de a mai efectua trei lucrări de investiţii, de reabilitare de reţele[..]
29.06.2015, 20:39   |    7 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter