03.11.2013,  19:05:35 | 14 comentarii | 7429 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Sindicatul Liber și Independent E.M. Lupeni şi-a pierdut răbdarea: / „Dacă pentru mina Lupeni acest om nu a adus niciun beneficiu, mai are tupeul şi neruşinarea să aducă acuze unor oameni care au dus greul minei Lupeni, ani de zile, oameni care au împins la o lopată în plus în stratul de cărbune, să poată fi salarizat şi minerul Darius Cîmpeanu?!”
de Marian BOBOC
Întrucât am fost primul care am semnalat în presă înfiinţarea Sindicatului Liber şi Independent E.M. Lupeni, i-am urmărit cu atenţie discreta prestaţie. Discretă, dar eficientă, întrucât, astăzi, cu peste 400 de membri cotizanţi, Sindicatul Liber şi Independent E.M. Lupeni (S.L.I.E.M. Lupeni) este al doilea sindicat de la această unitate extractivă. Normal că o asemenea ascensiune în ierarhia sindicală într-un interval de timp relativ scurt a născut frustrări şi nervozităţi sindicale. Luna trecută, la 10 octombrie, Sindicatul Liber şi Independent E.M. Lupeni a împlinit 3 ani de la înfiinţare. Şi, în loc ca onor. conducerea minei să-i felicite, aceasta n-a găsit de cuviinţă decât să le bage nişte patroane de explozibil în tortul aniversar.
 
Dintr-o scrisoare
„Toţi de la mina Lupeni care sunt pontaţi subteran, şi nu numai (lăcătuşi şi electricieni la sectoarele auxiliare şi de la sectoarele de producţie), au pus umărul la mutarea şi montarea complexului mecanizat. Când am spus toată mina, nu am făcut referire şi la Cîmpeanu Darius, lider neales de ani de zile, dar pontat în funcţia de miner în cadru sectorului de producţie 3, sector în care s-a mutat şi montat acest complex mecanizat. Dacă pentru mina Lupeni acest om nu a adus niciun beneficiu, mai are tupeul şi neruşinarea să aducă acuze unor oameni care au dus greul minei Lupeni, ani de zile, oameni care au împins la o lopată în plus în stratul de cărbune, să poată fi salarizat şi minerul Darius Cîmpeanu. Cum poate această persoană să aducă acuze acestor oameni că sunt proveniţi de la alte mine din Valea Jiului? Paradoxul este că acest om, şi nu numai, mai practică în timpul programului de muncă şi tenisul de masă la Clubul sindicatelor Lupeni. De ce organele abilitate, care de câteva ori au fost sesizate, nu au găsit nimic în neregulă faţă de această persoană pontată fictiv, cu sprijinul şi altor oameni din cadrul minei Lupeni la sectorul de producţie?”, se arată într-o scrisoare primită la redacţie din partea conducerii Sindicatului Liber şi Independent EM Lupeni.
 
Doi lideri agreabili, dar supăraţi 
Deşi sunt de notorietate, acuzele lansate de sindicaliştii lupeneni ascund o stare de fapt şi o supărare de care trebuie să se ţină cont.
Încercând să desluşim mai bine sensul scrisorii, sâmbătă m-am întâlnit cu Vasile Vamoş (preşedintele S.L.I.E.M. Lupeni), Irinel Mihai (preşedinte executiv S.L.I.E.M. Lupeni) şi Zoltan Lacataş (preşedintele LSMVJ, unde este afiliat Sindicatul Liber şi Independent EM Lupeni). Mărturisesc că pe conducătorii  S.L.I.E.M. Lupeni nu am avut onoarea să-i cunosc până acum. Însă, am avut plăcerea să descopăr nişte parteneri agreabili de discuţie, responsabili, oameni foarte reţinuţi în a face declaraţii defăimătoare. Agreabili, dar, repet, supăraţi.
 
Fostul director Brânzan, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
„Eu sunt brigadier la un sector de producţie. Şi m-am băgat în noua structură sindicală, pentru că am crezut şi cred că aşa îmi pot ajuta mai bine oamenii. Eu cred că acesta e rolul unui sindicat. Am fost ales în 2010 preşedinte executiv şi din această postură am încercat, şi cred că am şi reuşit, să ajut, împreună cu conducerea sindicatului nostru, oamenii. Însă, văzând că suntem foarte uniţi, s-a încercat dezbinarea noastră. Au fost multe încercări, dar care au eşuat. Dar, cea la care mă refer aici, nu a dat greş, întrucât a beneficiat de sprijinul fostului director Brânzan. Vreo 12 ortaci de-ai mei au fost daţi să presteze la munci auxiliare, din cauza unor motive închipuite. Vă daţi seama că oamenii s-au supărat, că pierdeau sporul de front, vreo 3-4 milioane de lei. Am intervenit pentru a se rezolva această problemă, dar nu am găsit înţelegerea necesară. Într-o zi, ortacii au ieşit din mină nervoşi şi au venit la sediul sindicatului nostru. Nu au găsit pe nimeni, deoarece atât eu, în calitate de preşedinte executiv, cât şi colegul Vasile Vamoş, preşedintele de sindicat, nu suntem scoşi din producţie, ci facem şut normal. Eu, de exemplu, luna trecută am prestat, cu tot cu şuturile de la Salvare, 30 de posturi. În fine, să revin. Ortacii mei, membri ai Sindicatului Liber şi Independent EM Lupeni, au fost interceptaţi de Darius Cîmpeanu de la Departamentul Muntele EM Lupeni. Acesta a profitat de supărarea lor şi le-a spus că le rezolvă el problema. S-a dus cu ei la conducere, care i-a rezolvat. Faptul că le-a rezolvat problema nu poate decât să mă bucure, deoarece oamenii pierdeau la salariu. Însă, întreb şi eu de ce nu li s-a rezolvat problema când a intervenit sindicatul nostru? Deci, atunci nu s-a putut, iar când a mers Darius Cîmpeanu s-a putut. Urmarea a fost că ortacii s-au retras din sindicatul nostru şi s-au dus la sindicatul lui Cîmpeanu. Deci, s-a vrut subminarea autorităţii sindicatului nostru, conducerea arătând că noi nu putem să le rezolvăm problemele, dar alţii, da. Referitor la Darius Cîmpeanu, toţi angajaţii cunosc faptul că nu are niciun aport la producţia minei, deşi ia un vagonete de bani. Pe lângă că lucrează alţii pentru salariul lui, mai şi învrăjbeşte oamenii. De exemplu, eu am venit la Lupeni de la Mina Aninoasa. Am fost şef de schimb, apoi brigadier. Neavând ce spune de activitatea mea profesională desfăşurată în mină, sunt acuzat pe motive puerile, că vreau să fac eu ordine, eu, unul venit din Aninoasa. Darius Cîmpeanu, deşi plătit ca miner, nu a contribuit cu nimic la mutarea şi montarea complexului. O altă problemă este cea a K-urilor. Unde, şi aici, brigada mea este şuntată. Ceea ce nu e corect. De multe ori s-a luat din K-ul nostru şi s-a dat şi la alţii. Corect ar fi să se întâmple şi invers”, îmi povesteşte cu o calmitate impresionată brigadierul Mihai.       
 
K-uri nediferenţiate
„Într-adevăr, Darius Cîmpeanu nu a contribuit la mutarea complexului, nici nu cred că ştie unde îi este locul de muncă în subteran. Dar alţi oameni, cu probleme de sănătate, urmare a lucrului în mină, au fost plasaţi la montarea complexului, chiar un om cu mâna ruptă! Şi atunci mă întreb, unde e dreptatea? După cum a spus şi colegul Mihai, noi, liderii Sindicatului Liber şi Independent E.M. Lupeni, facem şut normal, nu suntem scoşi din producţie. De aceea şi cunoaştem exact şi problemele oamenilor. Nici eu nu sunt de acord cu politica de dezbinare încurajată de fostul director Brânzan. Revenind la problemele oamenilor, o mare problemă este cea a K-urilor. Vreau să se reţină că Sindicatul Liber şi Independent E.M. Lupeni a făcut toate demersurile ca acestea să nu fie dife­renţiate, şi în ideea solidarităţii mine­reşti şi în aceea că banii pot dezbina un colectiv. Nu am ieşit până acum în presă, consi­de­rând că problemele noastre se rezolvă doar cu factorii de decizie de la mină şi de la Divizia Minieră. Însă, acum ne-a ajuns răbdarea la limită şi nu putem sta cu mâinile încrucişate când vedem atâtea nedreptăţi. De aceea, lansăm un semnal de alarmă prin intermediul dvs.”, îmi spune Vasile Vamoş, preşedintele de sindicat.
 
Va scoate Emil Gheorghe piatra concordiei din lac?
După cum se ştie, ing. Emil Gheorghe este noul director al minei Lupeni. Un lupenean adevărat, un om dintr-o bucată (reamintim că a fost singurul care a avut curajul să-l atenţioneze de deviaţiile sale sindicale public pe Miron Cozma, când acesta era pe cai mari), un inginer care a fost şef de sector şi inginer şef de producţie la mina Lupeni, şi aprecierile la adresa sa ar putea continua. Lui îi va reveni ingrata sarcină de a aduce pacea sindicală pe galeriile minei Lupeni şi de a canaliza energiile oamenilor în realizarea sarcinilor de muncă. E drept că în cazul de faţă, cel al Sindicatului Liber şi Independent E.M. Lupeni, se confruntă cu o moştenire a defunctei conduceri. Un nebun aruncă piatra concordie sindicale în lac şi mai mulţi oameni se chinuiesc să o scoată. Va reuşi Emil Gheorghe aceasta? Aceasta e întrebarea…
 
 
Nica este aşteptat de Lacataş la casierie 
Sindicatul lui Nica şi Cîmpeanu are datorii de 370 milioane de lei la LSM„VJ” 
 Petre Nica are şi o datorie personală de 27 milioane de lei. Să trăiască!
        
Zoltan Lacataş, preşedintele LSM„VJ”, ne-a rugat să facem următoarea precizare: „Sindicatul Liber E.M. Lupeni figurează în actele contabile ale LSMVJ, în vremea când era condus de Petre Nica şi Darius Cîmpeanu, cu o datorie de 370 milioane lei vechi, reprezentând cotizaţiile restante. E treaba organelor competente să verifice dacă aceşti bani au plecat de la Sindicatul Liber E.M. Lupeni spre LSMVJ şi, dacă, cumva, li s-a dat halt pe traseu. În aceeaşi ordine de idei, mai vreau să-i reamintesc lui Petre Nica de datoria de 27 milioane de lei, pe care a făcut-o în nume personal la LSMVJ, şi pe care a uitat să o mai achite. Personalul de specialitate al LSMVJ îl aşteaptă în zilele lucrătoare la casierie, pentru plata acestor datorii”.

Comentarii articol (14 )

#1 mihai04.11.2013,  08:28:15
Cat puteti fi de penali,acuma daca nu sunteti in stare sa va uniti ptr.a va pastra locurile calde incepeti sa intrati in rahat,ganditiva ca n-o sa ramaneti la ciolanul sindical si viata o sa va arate cu degetul;.voi sunteti uniti numai la chefuri si teancul cu bani,va-ti lingusit care mai decare pe langa toti directorii de la conducere si daca nu va cantau in struna va unflati repede in pene si sufera saracu Miner...cu pontatul in subteran este mare poveste toti a-ti fentat cum a-ti putut,o sa iesiti la pensie si va laudati ca a-ti mutat muntii,rusine sa va fie...
#2 MARIAN04.11.2013,  09:57:44
ptr Mihai tu vb analfabetule ce stii altceva sa faci decat sa tii lopata in mana,lasa pe altii sa vb.
#3 emy04.11.2013,  09:58:51
doamne fereste sa fii in pielea lui dariusica,dar daca are probleme cu orientarea si nu-si gaseste locul de munca in mina, sa renunte la subteran ! tot ii place mult pe-afara !
#4 public enemy04.11.2013,  10:56:58
Sa ni se dea, sa ni se faca, sa ni se aleaga!
#5 gogu04.11.2013,  16:20:58
oare minerii nu sint in stare sa aleaga un lider adevarat care sa lupte pt ei ?
#6 mihai05.11.2013,  08:17:47
Ptr.Marian,noi care tinem lopata in mana va ducem pe voi astia scoliti in spate si muncim cinstit in fundul pamantului...buni de gura si lingusitori este plina tara asta.
#7 emy05.11.2013,  09:11:17
umflatelu spune c-a dat ajutoare pentru membri de sindicat,de ce nu afisaza listele sa vada lumea c-au primit ajutoare apropiatii lui si a lu nica ?
#8 GOGU05.11.2013,  09:52:09
IN TOATE POZELE APARE PENSIONARUL LAKATOS CARE NU STIE CE SA MAI FACA SA MAI APUCE SI EL O BUCATICA DE CIOLAN.
#9 jan06.11.2013,  10:31:46
Ba asa-zisul lider de sindicat Mihai Irinel,declari in ziare niste neadevaruri : in primul rand cei 12 mineri despre care ai vorbit au fost fortati de tine sa semneze adeziunile la sindicatul tau cu amenintarea ca vor fi dati afara de la brigada.Tu si Vamos,marele sindicalist si cei mai mari lingai care inafara de chefuri cu salvatorii de la mina nu stiti nimic,mai veniti si mai spuneti si minciuni pe care nici voi nu le credeti...Sa va fie rusine,tie Mihai Irinel,analfabet care abea descopera in alfabet litera''B'' si ''marelui'' lider de sindicat Vamos.RUSINE,RUSINE,RUSINE!!!!!!!
#10 mihai06.11.2013,  13:30:21
oameni au fost dati la intretinere si asa -zisul liderul p... Mihai Irinel .a stiut de problemele oamenilor de la el din brigada si a inceput sa rada pt ca este lingaul sefiilor pt ca este un p.... si nu stie sa vb si nici sa salute ...intrebati-l cum a mers pe jos timp de 6-7 ani de la lupeni la vulcan ca sa fie sef de sch :))) un mare lingau si cum a ajuns brigadier a sapat un miner de milioane care tinea cu brigada ...si sa nu mai vb pt ca litera ,,B e greu de pronuntat pt el ,si Vamos la fel vb de datoriile de la liga el a fost liderul sec ,8 si a manevrat cum a vrut banii
#11 eu mihai06.11.2013,  13:48:22
cei 12 mineri care au fost dati la intretinere Mihai irinel cand a auzit a inceput sa rada si a stiut de problemele lor ,dar el fiind lingau nu a putut face nimic ,iar cei 12 mineri au apelat la un alt sindicat care este reprezentativ si cei 12 mineri de buna voie si satuli de ignoranta si batjocura lingaului Mihai Irinel au mers la D-nul Darius Campean si apoi impreuna cu el si D-nul Bebe Nica la D-nul director Branzan. e unde a facut Mihai Irinel 30 de posturi???? dupa 14 posturi trebuie un repaus ,, la ei se poate ,,au fisa mare iar de restul nu ii intereseaza ,,asa sindicat,,asa brigadier,, Rusine
#12 emy06.11.2013,  15:49:27
au iesit sugacii lu dl umflatelu la atac! nu-i nevoie, pt ca psd il face vicelider ca sa-l umfle pe nica ca sa numai traga borcanul cu miere din fata turnatorului si clicii sale!
#13 tudy06.11.2013,  19:59:32
vorbiti de fotografie
#14 sindicalistul07.11.2013,  17:16:27
gyuri cozma si sleata lui de tradatori gen jurca si enache si au luat o mare M... PE romaneste si daca se poate pentru liderul lakatos sa ne raspunda;CIT ISI FACUSE EL SALARIUL CIND ERA IN VERVA MARE LIDER LA LSMVJ,CIT CARBURANT SI CITE FACTURI TELEFONICE II DECONTA AMICUL JUJAN,CITE CURSURI A FACUT PE BANII COMPANIEI ATIT EL CIT SI SOTIA DINSULUI VARA LA MARE IARNA LA BUSTENI SI DACA A REUSIT SA ACHITE STOPAJUL LA SURSA PE LSMVJSI ULTIMA INTREBARE DE BUN SIMT DACA DUMNEZEU I A AJUTAT SA IASA LA PENSIE DE CE NU STA LINISTIT SI TOT VREA SA INVRAJBEASCA MINERII?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema

Prima destinaţie: oraşul Aninoasa

Astăzi, 3 iulie, Aninoasa va primi după multă[..]

02.07.2015, 18:51   |    2 comentarii

Ieri, la jurnalul de la ora 13:00 de la Radio România Actuali­tăţi, pe lângă anunţul cu plecarea la Petroşani a[..]

27.05.2015, 23:04   |    2 comentarii
Deşi poziţia ziarului nostru faţă de mascarada de miting politico-sindical organizat de numitul Nica Petre a fost publică, la[..]
27.05.2015, 22:28   |    1 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter