10.11.2013,  22:02:42 | 0 comentarii | 8031 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Iată ce băieţi cu probleme s-au abonat la bugetul CEH SA!
de Cătălin DOCEA
 O societate comercială cu răspundere limitată căreia CEH SA i-a atribuit, recent, un contract de prestări servicii face parte din grupul de firme ai cărei reprezentanţi au sechestrat anul trecut mai mulţi inspectori ITM Hunedoara, împiedicând un control şi aducând injurii organelor de control. De numele persoanelor care controlează respectivul grup de firme se leagă dosare penale, scandaluri politice, dar şi falimente răsunătoare.
 
Printr-un anunţ...
...făcut public la data de 7 noiembrie a.c., Complexul Energetic Hunedoara SA a notificat atribuirea unui contract pentru transport public de persoane, respectiv curse regulate speciale pe ruta Hunedoara – Mintia şi Brad – Mintia. Atribuirea s-a făcut ca urmare a unei negocieri directe, fără anunţ de participare, SC D&J Personal Transporting SRL Sântandrei. Valoarea contractului este relativ modestă, iar încheierea acestuia (contract APS 2208) ar fi putut trece practic neobservată. Asta dacă la mijloc n-ar fi existat alte câteva elemente, absolut interesante, pe care le sintetizăm în cele ce urmează.
 
Societatea căreia...
...i s-a atribuit contractul a fost înfiinţată în 2012, avându-i ca asociaţi (cote egale, de 50%) pe Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin, iar ca administrator pe Ungur Ioan. Societatea are sediu social în judeţul nostru, la Sântandrei, pe Şoseaua Naţională la nr. 303.
 
De aici...
...încep să apară lucrurile interesante. Primul ar fi că, potrivit unui comunicat al ITM Hunedoara, în luna noiembrie 2012, la adresa menţionată a avut loc un incident foarte grav.
Mai exact: „La locaţia verificată situată în Sântandrei, Şoseaua Naţională 303, se aflau trei persoane care, iniţial, au consimţit să completeze fişele de identificare puse la dispoziţie de către inspectorii de muncă. După circa 30 de minute de la iniţierea controlului, a intrat pe poarta firmei controlate un autovehicul cu numărul de înmatriculare HD-50-WST, din care au coborât doi indivizi, care au interzis primelor trei persoane să mai completeze fişele de identificare, fişe pe care ulterior le-au şi rupt. Cei doi s-au prezentat ca fiind director general şi, respectiv, director tehnic al societăţii comerciale controlate. În plus, au adus injurii organelor de control, organe învestite cu autoritate de stat şi au mers până la a ordona închiderea porţilor, sechestrând astfel persoanele respective împreună cu autovehiculul instituţiei. S-a apelat la Poliţia oraşului Simeria, care a intervenit în scopul deschiderii porţilor de acces şi eliberării tuturor persoanelor sechestrate”, se arată într-o declaraţie oficială de la acel moment. 
 
La adresa firmei care...
...tocmai a intrat în relaţii comerciale cu CEH SA funcţionează şi SC Nova Har Steel SRL (cea controlată de ITM Hunedoara), deţinută până la data de 25.11.2011 de către Ungur Ioan, Ungur Ioan Dorin şi Vintilescu Dan-Claudiu. De la acea dată, dar şi în prezent, asociaţi ai Nova Har Steel SRL au devenit şi rămas Vintilescu Dan-Claudiu (33,33%) şi Ungur Oana-Alexandra (66,66%). Este lesne de dedus că, ţinând cont de argumente ce ţin inclusiv de domiciliul legal al asociaţilor şi sediul social al acesteia, societatea ai cărei reprezentanţi s-au luat la harţă cu inspectorii ITM (sechestrându-i atât pe ei, cât şi autoturismul instituţiei) face în continuare parte din grupul de firme controlat de Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin.
 
Mergem mai departe...
...şi încercăm să aflăm cine sunt de fapt cei ce controlează grupul de firme din care, de curând, una a intrat în relaţii comerciale cu Complexul Energetic Hunedoara SA. Astfel ajungem la un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi din care aflăm că, la data de 25.09.2013, procurori ai acestei unităţi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor L.G. (om de afaceri din Valea Jiului), Ungur Ioan, Vintilescu Dan-Claudiu şi alţii, “sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la suma de 2.505.022,49 lei, iar inculpaţii - printre care şi Ungur şi Vintilescu – “au derulat operaţiuni financiare ce vizau ascunderea sau disimularea adevăratei naturi a provenienţei bunurilor şi sustragerea veniturilor de la impozitare, prin efectuarea de alte plăţi/încasări în sistem suveică, având ca rezultat transferarea acestor resurse financiare şi reintroducerea lor în circuitul financiar cu aparenţă de legalitate”.
 
Să vedem acum...
...ce societăţi comerciale au făcut/ fac parte din grupul controlat de Ungur Ioan, Ungur Ioan Dorin (inclusiv prin interpusa Ungur Oana-Alexandra) şi Vintilescu Dan-Claudiu. 
 
Blitz Taxi SRL Deva...
...i-a avut ca asociaţi, în cote egale – de 33,33%, pe Ungur Ioan, Ungur Ioan Dorin şi Kormos Cornelia. Posibil ca, ulterior, să fi apărut modificări în structura firmei, însă din aceasta nu au dispărut cei doi domni Ungur. Societatea a intrat în faliment şi a fost radiată de la Registrul Comerţului în 2011, prin rămânerea definitivă a Deciziei comerciale nr. 664/2011 a Curţii de Apel Alba Iulia. S-a respins cererea lichidatorului judiciar Contaudit Insolvent SPRL de atragere a răspunderii lui Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin. Iată, însă, câteva aspecte interesante legate de cauzele şi împrejurările care au dus la insolvenţa şi falimentul societăţii amintite, con­tro­lată de către cei doi domni Ungur.
Ungur Ioan Dorin şi Ungur Ioan nu s-au prezentat, urmare a notificării administratorului/ lichidatorului judiciar, în vederea comunicării documentelor prevăzute de art. 28 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei şi pentru a da explicaţii cu privire la activitatea desfăşurată de aceştia în cadrul societăţii. Constatările înscrise în Nota de constatare încheiată în data de 26.05.2004 şi Procesul Verbal de Control încheiat de DGFP Hunedoara - Activitatea de Control Financiar-Fiscal în data de 27.09.2004: evidenţa contabilă nu a fost organizată şi condusă în conformitate cu prevederile Legii nr. 82/1991, neplata la termen a obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, ceea ce a determinat calcularea de accesorii. De asemenea, s-a constatat că în anii 2003 şi 2004 SC Blitz Taxi SRL Deva a vândut mijloace fixe sub valoarea de achiziţie, acestea nefiind amortizate integral la data vânzării.
 
Manolache Transcom Auto SRL...
...s-a ocupat, printre altele, de activităţi de transport persoane la nivelul municipiului Hunedoara. Asociaţi au fost Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin, în cote egale, iar firma se află – în prezent – în faliment, fiind administrată de SP Activ Insolv Expert IPURL. Printre creditori se află DGFP Hunedoara, Primăria Hunedoara, bănci şi firme de leasing. Potrivit Mesagerul Hunedorean (10 martie 2011), firma s-a implicat, reprezentată fiind de Ungur Dorin, în lipirea de afişe în staţiile de autobuz în campania electorală. Potrivit aceleiaşi publicaţii (6 octombrie 2009) un număr de 25 de angajaţi ai firmei ar fi decis să acţioneze conducerea societăţii în instanţă pentru neplata drepturilor salariale. În materialul de presă, firma era caracterizată drept datoare vândută către stat. În discu­ţiile cu angajaţii, reiese din articolul citat, patronul ar fi invocat sprijinul PDL. O fărâmă de adevăr tot există cu privire la relaţiile celor doi domni Ungur cu PDL dacă ţinem cont că, potrivit Declaraţiei de avere 06/DA/26.04.2010 a lui Marius Cristian Vladu, fost prefect de Hunedoara şi membru marcant PDL, dar director general adjunct la Electrocentrale Deva la momentul declaraţiei, acesta ar fi primit un împrumut de 80.000 de euro de la Manolache Transcom Auto SRL. Dezvăluirea a fost făcută, într-o conferinţă de presă, de către actualul primar al municipiului Deva.
 
La sediu din...
...Sântandrei, judeţul Hunedoara, funcţionează şi Mardor Recycling SRL, înfiinţată în 2012, societate controlată de Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin – în cote egale de 50%, dar administrată de Ungur Ioan Dorin. De numele celor doi s-a mai legat Rom Building Impex SRL, deţinută în cote egale – de 50%, de către Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin, părţile sociale fiind cesionate, în urmă cu 10 ani, unei terţe persoane fizice. În prezent, firma este radiată.
 
Trans Tur Cardinal SRL Deva,...
..., înfiinţată în 2004, este deţinută, în cote egale, de către Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin, fiind administrată de Ungur Ioan. În prezent, bunuri ale societăţii sunt scoase la licitaţie contra sumei de 221.025,00 lei (preţ redus cu 25%) de către BEJ Ladariu Anghel din Deva. S-a ajuns în această situaţie întrucât firma are datorii de 627.825,80 lei (credit restant, dobânzi şi cheltuieli de executare) către CEC Bank SA Deva. Licitaţia publică va avea loc în 14 noiembrie a.c., la Deva, obiectul licitaţiei fiind un grup admi-nistrativ (imobil) în suprafaţă de 535 mp situat în localitatea Manereu, judeţul Hunedoara.
 
Am putea considera că...
...din acelaşi grup de firme face parte şi Welding Business SRL Hunedoara, înfiinţată în 2009 şi deţinută de Oltean Narcisa Mirela şi Vintilescu Dan-Claudiu (coinculpat cu Ungur Ioan în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pentru un prejudiciu adus bugetului de stat în sumă de 2.505.022,49 lei). Vintilescu mai este asociat şi administrator la Nova Maintenance SRL (50%, societate înfiinţată în 2012) şi a fost asociat (40%) şi administrator la J&V Metalconstruct SRL (înfiinţată în 2010, în prezent dizolvată). 
 
Alte aspecte relevante
Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care sunt inculpaţi Ungur Ioan şi Vintilescu Dan-Claudiu se află pe rolul Tribunalului Mehedinţi, având termen chiar astăzi, în 11.11.2013. Prin Hotărârea nr. 565/23.04.2013 a Judecătoriei Deva, Ungur Ioan Dorin a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare şi termen de încercare pentru un termen de 4 ani, pentru înşelăciune, parte civilă fiind Magic Video SRL Deva cu un prejudiciu de 42.206,72 lei. La 04.11.2013, prin Hotărârea nr. 1089/2013, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus achitarea inculpatului în baza art. 10 lit. b Cod Procedură Penală (“fapta nu este prevăzută de legea penală”), a lăsat nesoluţionată latura civilă şi a respins recursul părţii civile. Potrivit analizei noastre, hotărârea CA Alba Iulia este definitivă.
 
Interesant de...
...remarcat şi numerele de înmatriculare ale autoturismelor (HD-50-WST şi HD-65-MAI) utilizate, printre altele, de aceşti domni care, aşa cum am arătat, au intrat în relaţii comerciale cu Complexul Energetic Hunedoara SA. Asta după ce s-au luat la harţă şi au sechestrat inspectori ITM, alegându-se cu amenzi şi plângeri penale, iar numele lor este legat de dosare penale, unele foarte grele, şi firme falimentate.
Revenim, zilele următoare, cu informaţii legate de comportamentul bancar, în relaţiile cu terţii, ale firmelor din acest grup de societăţi comerciale.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema

Din această săptămână, Grupul energetic nr.4, din cadrul Sucursalei Electrocentrale Paroşeni a intra[..]

24.06.2015, 18:54   |    0 comentarii
► Toţi politicienii sunt nişte găinari, niciunul neavând decenţa de a ieşi în faţă şi de a spune: n[..]
07.06.2015, 23:35   |    9 comentarii
►O „victorie” a sindicaliştilor: mineritul se separă iar de energie ►Bravo Sindicatului reprezentativ „Mun[..]
27.05.2015, 22:54   |    0 comentarii

În şedinţa de guvern de astăzi, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului energiei Andrei Gerea să vină în mijlocul [..]

27.05.2015, 17:26   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter