19.11.2013,  21:55:44 | 0 comentarii | 903 vizualizari
Fără sesizări negative din partea populaţiei / Serviciul public de salubrizare de la Petroşani
de Alina PIPAN
Serviciul public de salubrizare de la Petroşani este unul dintre serviciile reglementate şi îmbunătăţite de actualul primar, Tiberiu Iacob-Ridzi, prin accesarea de fonduri şi implementarea unui sistem mult îmbunătăţit faţă de cel precedent.
Petroşaniul a fost printre primele oraşe care au implementat un sistem modern de salubrizare, amenajând perimetre speciale de depozitare a deşeurilor menajere, protejate şi renunţând total la depozitarea gunoiului pe jgheaburile insalubre ale blocurilor turn. Şi metodele de colectare a deşeurilor s-au îmbunătăţit iar acest lucru se observă pe străzile din Petroşani.
 
Primăria Petroşani a preluat, prin SPADPP, toate îndatori-rile ce odată reveneau Gospodăriei, şi nu se descurcă deloc rău, cu toate că serviciul din primărie nu are posibilităţile umane, logistice şi de dotare pe care le avea Gospodăria, tocmai de aceea este nevoie şi de un contract cu Retim-ul. Indicatorii de performanţă ai serviciului arată clar faptul că activitatea acestuia se ridică la aşteptările populaţiei. 
Serviciul nu are contracte neîncheiate sau neonorate, raportat la numărul de solicitări. Iar solicitările de îmbunătăţire a parametrilor de calitate sunt absolut toate rezolvate în timp util. În teren au fost amplasate recipiente de precolectare, în funcţie de numărul de solicitări. Adică, nu există solicitări neonorate şi nici reclamaţii nerezolvate privind calitatea serviciilor prestate. Numărul anual de sesizări din partea agenţiilor de sănătate publică este zero, raportat la numărul total de sesizări din partea autorităţilor centrale şi locale.
În Petroşani se colectează selectiv 30 la sută din cantitatea totală de deşeuri. Primăria Petroşani face parte din serviciul judeţean de colectare şi depozitare de deşeuri, implementat de Consiliul Judeţean Hunedoara în asociere cu toate localităţile din judeţ, care este în curs de desfăşurare. Astfel, pe viitor, la Petroşani va funcţiona şi o staţie de sortare. În momentul de faţă, serviciul nu are penalităţi administrate local şi colectează absolut toate deşeurile, din toate punctele de colectare amplasate pe domeniul public. 20 la sută din cantitatea totală de deşeuri colectate sunt deşeuri colectate din locuri 
neamenajate, de pe domeniul public. 
În privinţa facturării acestui serviciu nu există reclamaţii de la clienţi, iar încasarea se face în proporţie de sută la sută, mai ales de când Primăria Petroşani a inclus taxa de gunoi alături cu plata impozitului, iar încasările au crescut considerabil. 
Neexistând sesizări scrise privind nerespectarea de către operator a obligaţiilor din licenţă, nu există nici despăgubiri datorate culpei operatorului. Aşadar, se poate concluziona că serviciul public de salubrizare funcţionează, în momentul de faţă, în condiţii bune.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Primăria Petroşani organizează concurs de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă de șef Birou Cadastru, registru [..]

07.09.2015, 15:16   |    0 comentarii

Serviciul Public Administrarea Domeniului Public și Privat Petroșani a alocat aproximativ 32.000 lei pentru reparația câtorva scări de[..]

05.08.2015, 15:11   |    1 comentarii
Este foarte adevărat că anul acesta Primăria Petroşani a investit sume de bani deloc de neglijat în activităţile de la[..]
09.07.2015, 21:23   |    2 comentarii
Neacordarea normei de hrană constituie, în continuare, prilej de supărări şi fierbere în rândul poliţiştil[..]
06.04.2015, 20:28   |    14 comentarii

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter