19.11.2013,  21:58:44 | 2 comentarii | 6124 vizualizari
Curtea de conturi vrea înapoi banii funcţionarilor din primării, iar guvernul este de acord / Senatorul Vochiţoiu sare în ajutorul funcţionarilor
de Alina PIPAN
USL contra PSD şi PNL. Cam aşa a jucat Guvernul Ponta şi puterea USL de la începutul preluării puterii. Nici ai lor nu mai au întâietate şi nu mai primesc înţelegere. Nici ai lor nu mai primesc nici măcar finanţările pe care le-au primit când erau în opoziţie. Şi, iată, nu se mai pot convinge nici între ei că este bine să mai ierte buzunarele românilor de sancţiuni. Acum guvernul nu susţine adoptarea Proiectului de Lege privind exonerarea de la plată a unor sume de către personalul plătit din fonduri publice. Celor cărora li s-a tăiat li se va mai tăia!
 
Crin Antonescu este ironic: „Mi-a venit inima la loc. Cine spunea că nu ne înţelegem în teritoriu?”.
Senatorul Haralambie Vochiţoiu s-a aliat de data acesta cu unii parlamentari PSD şi PNL în lupta de a convinge guvernul de necesitatea adoptării unui proiect de lege privind exonerarea de la plată a unor sume de către personalul plătit din fonduri publice. Astfel, foarte mulţi bugetari, în special din administraţia locală, trebuie să returneze sume importante de bani, ca urmare a unor decizii ale Curţii de Conturi. Luând cuvântul în plen, senatorul Vochiţoiu a susţinut că este important ca funcţionarii publici care lucrează în primării, uneori mult peste program pentru a accesa fonduri europene, sunt verificaţi ulterior la sânge de comisii de verificare, să fie exoneraţi de la obligaţia restituirii sumelor reprezentând drepturi de natură salarială stabilite în mod necuvenit, de care au beneficiat angajaţii din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice până la intrarea în vigoare a Legii nr. 284/2010. În aceeaşi oală intră şi funcţionari de la Primăria Petroşani, dar şi de la alte primării, care au pierdut lupta cu guvernanţii. 
„La mine acasă, spune senatorul, parlamentarii puterii au promis oamenilor că nu li se vor lua banii înapoi, au cerut voturi, au prezentat altfel situaţia şi iată că şi dumnealor, oamenii voştri, nu sunt susţinuţi. Guvernul României să nu bage mâna fraudulos în buzunarul funcţionarilor”.
Iată cum stă situaţia cu banii ceruţi înapoi funcţi­onarilor, după ce tot statul le-a acordat aceste drepturi: guvernul consideră că o asemenea iniţiativă legislativă, de exonerare de la obligaţia restituirii sumelor reprezentând drepturi de natură sa­larială stabilite în mod necuvenit, de care au be-ne­ficiat angajaţii din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice până la intrarea în vigoare a Legii nr. 284/ 2010, ar crea premisele unei situaţii discriminatorii. Totodată, guvernul le dă lecţii de le­gislaţie propriilor parlamentari, cărora le precizează că în conţinutul Expunerii de Motive nu se regăseşte nici un element de fundamentare te­mei­nică pentru soluţia preco­nizată, încălcând astfel prevederile impuse de art. 31 din Legea nr. 24/ 2000. De asemenea, Guvernul men­ţionează că se încalcă şi prevederile art. 1, alin. 2 şi prevederile art. 37, alin. 1 din Legea nr. 284/ 2010, precum şi Decizia nr. 1465/ 2011 a Curţii Constituţionale a României.
„Totuşi, putem semnala că anul trecut a fost adoptată Legea nr. 84/2012 privind exonerarea de la obligaţia restituirii sumelor reprezentând drepturi de natură salarială stabilite în mod necuvenit de care au beneficiat angajaţii din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice până la intrarea în vigoare a Legii nr. 284/ 2010 şi nu a fost nicio discriminare. Date fiind aceste considerente, cred că se justifică exonerarea de la obligaţia restituirii sumelor reprezentând drepturi de natură salarială, întrucât Legea nr. 84/ 2012 nu acoperă şi pe acei salariaţi din instituţiile şi autorităţile publice ce au fost controlaţi mai târziu de către Curtea de Conturi, au avut procese pe rol, iar unii dintre aceştia primeau banii ca urmare a unor hotărâri judecătoreşti irevocabile”, a explicat senatorul.

Comentarii articol (2 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
Românii suportă un preţ extrem de mare al apei potabile, în timp ce locuitorii din majoritatea statelor europene pl[..]
16.06.2015, 12:04   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter