27.11.2013,  19:01:19 | 0 comentarii | 6188 vizualizari
Familia liberală din Petrila, de calitate...
de Ionel Zmau
Mai întâi, revenit după o spitalizare, dl. Costel Avram, preşedintele organizaţiei, a mulţumit celor prezenţi pentru participarea la această nouă reuniune, desfăşurată la începutul acestei săptămâni. Apoi, i-a felicitat pe membrii din Petrila pentru activi­tăţile organizate de PNL, săptămâna trecută, în Vulcan şi Petroşani. 
Organizaţia PNL din Petrila - prin oameni şi fapte - începe să se detaşeze, să fie cea mai puternică, dar nu în competiţie cu cele din alte localităţi din Valea Jiului.
 
„În sediul din Petrila”...
Pentru a întări armonia în această orga­nizaţie, dl. Costel Avram a precizat: „La întrebarea Unde sunt liberalii de la Petrila?, răspunsul este în sediul din Petrila. Cei care merg în altă parte, să plece. Şi partidul este un organism viu, unii vin, alţii pleacă, dar aici, acum, în sediu, sunt oameni, adică Ilie Bălănesc, fostul director general al CNH, Radu Răscolean, Petre Bălănesc. Avem profesori, apoi tineri cu care merg până în pânzele albe. Mă deranjează când sunt huliţi, prin tot felul de căi, oamenii care muncesc”.
 
Departamente de „specialitate”...
O idee pragmatică constă în împărţirea oamenilor pe anumite departamente de „specialitate”: cultură, învăţământ, sănătate, tineret, social etc. În acest fel, pe masă erau câteva coli de hârtie. Fiecare, după abilităţi şi competenţe, şi-a scris numele, dorind să facă parte dintr-un anumit departament. Vor urma întâlniri ale membrilor fiecărui departament. Vor fi analizate toate propunerile, după care - de comun acord - se va insista pe transpunerea în practică a propu­nerilor care vor fi concrete, viabile, punctuale, reflectând realitatea din comunitatea locală. Apoi, vor fi invitaţi la Petrila, pentru discuţii şi soluţii, reprezentanţi ai Guvernului sau Parlamentului.
 
Calitatea poate atrage cantitatea...
Dl. Ilie Bălănesc, referindu-se la membrii de partid, folosind un joc de cuvinte, punând în relaţie calitatea cu cantitatea, a provocat o altă discuţie. Paradoxal, calitatea poate atrage cantitatea. Dacă la PNL Petrila vor adera oameni care - prin profesionalismul lor în domeniile în care lucrează - prezin­tă încredere, sunt adevărate repere morale pentru localitate, aceştia vor atrage şi cantitatea. Adică, locuitori ai oraşului, nu neapărat pentru a se înscrie în partid, ci pentru a avea încredere în PNL şi a-i oferi votul. Un asemenea nucleu există deja.
Dorinţa PNL Petrila este de a obţine un procent de 25% la alegerile europarlamentare. Încă de pe acum, membrii PNL se vor grupa pe secţiile de votare în zonele în care locuiesc, pentru dialoguri reale, de la om la om, şi nu prin intermediul afişelor sau pliantelor electorale. Va fi o probă importantă, mai ales că, la europarlamentare, candidatul este numit de la centru, fiind sau nu cunoscut de către electorat. Alta va fi situaţia la alegerile locale, întrucât Petrila nu este o comunitate prea mare, iar oamenii se cunosc oarecum între ei. Iar calitatea va atrage, negreşit, şi cantitatea.
 
Amintiri liberale...
Pregătind o acţiune care va avea loc la iniţiativa Organizaţiei Femeilor Libe­rale, în data de 29 decembrie, la Clubul Copiilor din Petrila, Doiniţa Maria Bălănesc a depănat şi amintiri liberale. Cu ceva ani în urmă, cei care participau la şedinţele PNL puteau fi număraţi - cum se spune - pe degete. Nu aşa s-a întâmplat şi la şedinţa de luni seara, când sediul PNL a fost arhiplin. Încercăm să-i enumerăm aleatoriu pe cei neamintiţi aici, dar fără vreun criteriu anume, adică profesie, vârstă, ocupaţie: Beatrice Andrei, Daniel Preda, Iulian Opriş, Gheorghe Avram, Ana Maria Biro, Laurenţiu Vasile, Adorian Soare, Claudiu Mârlogeanu, Alin Săceanu, Doru Bălănesc, Alexandru Benke, Zoltan Benke, Alexandra Vasile, Iulian Doda, Octavian Popescu-Fuchs, Mioara Szabo, Gheorghe Stoica, Adriana Dăian, Ana Doda, Gabriela Vasile, Lucian Amza, Gabriela Nyaradi, Doru Codrea, Florin Donisa, Rolland Szedlacsek, Doru Bălănesc, Adrian Călugăru, Adina Marioane, Gabriela Totor, Ana Maria Săndilă, Radu Dacian Chinţa. Ne cerem scuze pentru cei omişi neintenţionat!
Deşi nu ales vreun criteriu, pentru că şi-au răpit din timpul lor, gândind sau făcând ceva pentru cei de lângă ei, haideţi să-i considerăm oameni...

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Sala plină ochi!
Petrilenii au avut parte joia trecută de cel mai complex program de manifestări dedicate &[..]
17.05.2015, 21:16   |    5 comentarii
Peste 50 de porţii de fasole a pus la dispoziţie conducerea organizaţiei PNL Petrila. Şi cum în vin se află şi adevăr[..]
02.12.2014, 21:17   |    1 comentarii

După conferinţa de alegeri a Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) din judeţul Hunedoara din 9 februarie 2014, noua echipă de co[..]

16.03.2014, 19:34   |    0 comentarii
Reuniunea de luni, 3 martie, a organizaţiei PNL Petrila a fost în ton cu primăvara. Şi cu natura, dacă ne gândim l[..]
04.03.2014, 21:08   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter