27.11.2013,  19:04:12 | 2 comentarii | 6309 vizualizari
Pentru finalizarea proiectelor de investiţii abandonate din estul Văii / Deputatul Iacob-Ridzi solicită circa 5.000 de miliarde de lei vechi!
de Alina PIPAN
Administraţiile locale, judeţene, deputaţii şi senatorii îşi întocmesc listele cu cheltuielile necesare la nivel local, pe care apoi le prezintă pentru a fi cuprinse pentru finanţare în anul viitor. Deputatul PP-DD Monica Iacob-Ridzi va susţine, începând de astăzi, în Parlamentul României, la dezbaterile din cadrul Comisiei de Buget–Finanţe o serie de amendamente la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2014.
 
Aceste amendamente vizează alocarea fondurilor necesare pentru continu­a­rea, respectiv finalizarea unor pro­iecte de investiţii aflate în derulare în localităţile Petroşani, Petrila şi Aninoasa.
Valoarea proiectelor pentru care Monica Iacob-Ridzi solicită fondurile necesare realizării acestora este de 4.777,34 miliarde de lei vechi. Printre investiţiile pentru care deputatul de Valea Jiului solicită aprobarea sursei de finanţare în bugetul anului 2014 se numără proiecte în stadiu de desfăşurare, a căror finalizare este absolut necesară, şi a tot fost amânată.
Finalizarea lucrărilor la Grădiniţa „I.G. Duca” din Petroşani. Aici ar mai fi nevoie de 15 miliarde de lei vechi, prin suplimentarea fondurilor la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Locale. Grădiniţa ar fi fost cu siguranţă finalizată, dacă guvernul nu ar fi trecut-o, după primul an de investiţii, sub tutela Ministerului Educaţiei. Care, apoi, nu a mai avut bani de investit. Dacă nu se va realiza din bani de la bugetul de stat, abia în 2015 se va încerca finalizarea din bani de la bugetul local.
Un alt proiect în aceeaşi situaţie este cel al piscinei şcolare. Pentru fina­lizarea lucrărilor la bazinul de înot din municipiul Petroşani ar mai fi nevoie de 23,9 miliarde de lei vechi, prin suplimentarea fondurilor la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Locale.
Finalizarea lucrărilor de reabilitare a Colegiului Economic „Hermes” din Petroşani ar costa 24,4 miliarde de lei vechi, banii putând fi alocaţi prin suplimentarea fondurilor la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Locale. Un alt proiect dezastru, a cărui finanţare s-a oprit la scurt timp de la demararea lucrărilor. 
Anul acesta guvernul a alocat ceva bani pentru finalizarea lucrărilor de anvelopare a unor blocuri de locuinţe din Petroşani, dar nu suficient. Mai este o restanţă de 14,44 miliarde de lei vechi, care ar putea fi obţinută prin suplimentarea fondurilor la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Locale.
Finalizarea lucrărilor şi dotărilor necesare Spitalului de Urgenţă din Petroşani ar mai trebui să aducă la bugetul Primăriei Petroşani 1.320 mili­arde de lei vechi, iar finalizarea lucră­rilor la proiectul „Dezvoltarea dome-niului schiabil în zona turistică Parâng” – 3.150 miliarde de lei vechi. 
Finalizarea lucrărilor de reabilitare termică în oraşul Petrila necesită 18 miliarde de lei vechi, iar dotarea grădiniţei cu program prelungit din oraşul Petrila: 3 miliarde de lei vechi. Tot la Petrila, construcţia celor 40 de unităţi locative are nevoie de 41 miliarde de lei vechi.
Şi Aninoasa are nevoie urgentă de finanţare. Pentru modernizarea a 14 străzi nu s-ar cheltui decât 13,6 mili­arde de lei vechi. Modernizarea străzii Libertăţii ar însemna 45 miliarde de lei vechi. Primarul aninosean se tot chinuieşte să atragă investitori, cât de mici, dar fără infrastructură nu are şanse mari de reuşită. 
Continuarea lucrărilor la Catedrala „Sf. Ilie” aşteaptă o finanţare de 5 miliarde de lei vechi, prin suplimentarea fondurilor la Secretariatul General al Guvernului – Secretariatul General pentru Culte. Aceleaşi fonduri suplimentate ar putea susţine şi finalizarea lucrărilor la capela, altarul de vară şi clopotniţa Bisericii „Sf. Varvara” din Petroşani, care au nevoie de o finanţare de 3 miliarde de lei vechi.
De menţionat că toate proiectele pentru care deputatul Monica Iacob-Ridzi a depus amendamente care vizează aprobarea în Bugetul Naţional pentru anul 2014 a fondurilor necesare continuării şi finalizării lucrărilor sunt proiecte deja aprobate de guvern sau aflate în proces de execuţie, dar care au stagnat ca urmare a sistării finanţării în anii anteriori. Deputatul de Valea Jiului consideră că, prin diminu­area alocaţiilor financiare prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2014 pentru Serviciul Român de Informaţii şi pentru Serviciul Român de Transmisiuni Speciale, se poate asigura finanţarea tuturor proiectelor menţionate. 
„Voi susţine începând de astăzi, amendamentele mele atât în Comisia de Buget–Finanţe a Camerei Deputaţilor, din care fac parte, precum şi în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului a bugetului pentru anul 2014. Cred că niciunul dintre proiectele pentru care solicit fonduri nu este un moft, ci reprezintă obiective necesare locuitorilor din Petroşani, Petrila şi Aninoasa, cu atât mai mult cu cât realizarea lor a fost aprobată de Guvern, iar multe dintre acestea se află deja în diferite stadii de execuţie. În acest context, amendamentele pe care le voi susţine răspund şi noilor prevederi legale potrivit cărora nu pot fi depuse anul acesta la Parlament alte amendamente decât strict pentru finanţarea unor proiecte aprobate sau aflate deja în derulare”, a declarat Monica Iacob-Ridzi.

Comentarii articol (2 )

#1 tom28.11.2013,  12:32:26
Cand erati la putere nu va-ti gandit la aceste proiecte ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Este firesc ca fiecare ales votat de cetăţenii din Valea Jiului în Parlamentul Rom&a[..]
19.12.2013, 23:05   |    0 comentarii
Dacă nu ştiaţi, vă informăm noi că Partidul Lege şi Dreptate are sediul central chiar la Hotel Petroşani. Adică, sediul n[..]
16.12.2013, 20:08   |    3 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter