08.12.2013,  19:28:13 | 1 comentariu | 6872 vizualizari
Batjocura asigurătorilor: / Astra Uniqa (actualmente Astra)– daune nedecontate de peste doi ani de zile!
de Cătălin DOCEA
Precizare: La momentul încheierii poliței, societatea de asigurare se numea Astra Uniqa, în prezent denumirea asigurătorului fiind Astra.
 
În lunile august şi septembrie 2012, la solicitarea unor clienţi nemulţumiţi de faptul că pagubele nu le sunt decontate în ciuda existenţei unor asigurări încheiate la Astra Uniqa (actualmente Astra) , am publicat o serie de articole pe această temă. Deşi iniţial reprezentanţii Astra Uniqa (actualmente Astra) susţineau că nu au vreo culpă în nedecontarea respectivelor daune, totuşi le-au achitat după ce clienţii au trecut prin luni şi luni de zile de aşteptare, perioade în care comunicarea dinspre firma de asigurări era ZERO! Deşi credeam că firma şi-a schimbat stilul de lucru, revenind la sentimente mai bune în raport cu clienţii care au pretenţia firească de a li se achita daunele pentru construcţii, maşini sau bunuri asigurate, iată că lucrurile nu sunt deloc pe calea cea bună. Cea mai recentă ţeapă a celor de la Astra Uniqa (actualmente Astra) de care am aflat se ridică la suma de 236.525 de lei noi.
 
În luna august 2010, SC Mobipet SA Petroşani (asigurat) şi SC Luciana Impex SRL (contractant) au încheiat cu Astra Uniqa (actualmente Astra) o asigurare de bunuri, acoperirea şi riscurile fiind pentru mai multe tipuri de calamităţi, dar şi pentru furt, iar perioada asigurată fiind 10 august 2010 – 9 august 2011.
De aici a început calvarul. În noaptea de 12 spre 13 martie 2011, punctul de lucru al SC Luciana Impex SRL (situat în str. Livezeni, nr. 232, într-un spaţiu închiriat de la SC Mobipet SA) a fost spart de către autori încă neidentificaţi, paguba totală (cafea, ţigări, băuturi etc.) ridicându-se, la acel moment, la suma de 236.525 lei. Constatarea pagubei de către organele de poliţie a fost făcută în prezenţa unui reprezentant al asigurătorului, dl. Marius Bîră, care a şi semnat lista de inventariere.
În ciuda faptului că s-a întocmit un dosar de daune, Astra Uniqa (actualmente Astra) şi reprezentanţii acesteia au refuzat şi refuză sistematic, neargumentat legal, plata despăgubirilor.
Vorbim de daune neachitate de peste doi ani de zile, din luna martie 2011, fapt ce a produs evidente prejudicii societăţii Luciana Impex SRL, atât cu privire la valoarea în sine a mărfii, de peste 2,3 miliarde de lei vechi, cât şi prin neintroducerea în circuit a sumelor pe care firma le-ar fi câştigat din vânzarea mărfii şi reinvestirea profitului. De fapt, un mare noroc a fost că firma nu a dat faliment în condiţiile în care, este evident, paguba a fost şi este una impresionantă.
Grav este că reprezentanţii firmei de asigurări refuză sistematic comunicarea cu administratorul societăţii păgubite, iar când totuşi răspund insistenţelor acestuia, refuză neargumentat plata despăgubirilor. Cel mai recent refuz, tot neargumentat legal, a fost primit de către administratorul SC Luciana Impex SRL de la numita Stan Mariana, angajată la sediul central al firmei de asigurare, din Bucureşti.
Persoanele fizice ori juridice ajunse pe mâna asigurătorilor de la Astra Uniqa trăiesc un adevărat coşmar. Nimeni nu îşi doreşte să aibă parte de o pagubă şi, tocmai de aceea, apelează la asigurarea bunurilor şi, în cazul persoanelor juridice, a stocurilor de marfă. Când vin să te îmbrobodească, să îţi ia banii, cei de la Astra Uniqa (actualmente Astra) sunt mai răi şi mai insistenţi ca iehoviştii. Mai apoi, când ceasul rău te duce la mâna lor, asigurătorii te ignoră, îţi resping apelurile sau îţi răspund în bătaie de joc. Stăm la dispoziţia tuturor persoanelor fizice sau juridice nedespăgubite de către Astra Uniqa (actualmente Astra), punându-le la dispoziţie în mod gratuit spaţiu editorial nelimitat. Vom reveni. Batjocura asigurătorilor trebuie să înceteze!

Comentarii articol (1 )

#1 ciprian10.12.2013,  06:10:17
Aveti grija si la firma de asigurari sc city insurance, nu platesc despagubirile, nu acceptati amiabila cu cineva care are RCA la aceasta firma, am lovit in octombrie si nu vor sa-mi repare masina, pe motiv ca efectueaza cercetari suplimentare, chiar daca inspectorul de daune si-a dat acceptul pentru reparare.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat cererile de menţinere a autorizaţiei de practicare a asi­gurării obligatorii de r[..]

10.12.2008, 17:56   |    0 comentarii

Dupã ultimele informaţii care ne parvin de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), proprietarii de locuinţe trebui[..]

18.11.2008, 14:42   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter